Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke sóágyon recept

Csirke sóágyon recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Csirke sóágyon hozzávalói:
egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)
1 kg só
egy kis rozmaringág


A Csirke sóágyon elkészítési módja:
Közepes tepsibe beleszórjuk kb. a só felét, a többi sót egy kis tálba tesszük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jó massza állagú legyen. Majd a megmosott csirkét a tepsibe tesszük. Én a mellével lefele fordítva szoktam tenni. Beletesszük a hasüregébe a rozmaringágat és elkezdjük betapasztani a sómasszával. A massza minden testrészt takarjon be. Sütőbe téve kb. 1,5 órát közepes hőfokon süssük, ha már kezd pirulni biztos jó lesz.

Sózni előre nem kell a húst, mert a meleg só gőze átitatódik a husiban. Olyan lesz, mint a grillcsirke. Köret, amit szeret a család.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke sóágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook