Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés-joghurtos kocka recept

Cseresznyés-joghurtos kocka recept

A Cseresznyés-joghurtos kocka hozzávalói:
6 adag

Tészta
12 dkg finomliszt
12 dkg margarin (puha)
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
3 db tojás
0.5 dl tej
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 csipet só

Töltelék
1 kg cseresznye
3 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
1 késhegynyi fahéj
2 evőkanál étkezési keményítő

Krém
4.5 dl görög joghurt
1.5 dl joghurt
6 dl habtejszín
4 csomag vaníliás cukor
3 ek porcukor (ízlés szerint)
18 g zselatin
5 dkg étcsokoládé (díszítéshez)
10 dkg cseresznye (díszítéshez)


A Cseresznyés-joghurtos kocka elkészítési módja:
Tészta Tészta: a puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, egyesével belekeverjük az egész tojásokat, majd a tejet. A liszthez keverjük a kakaóport, sütőport és egy csipet sót, majd a vajas masszába forgatjuk. Ezután kb. 33 x 33 cm beltartalmú tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk, és az egyik lapot egy levehető oldalú tepsibe rakjuk, rákenjük a cseresznyét, és betakarjuk a másik tésztalappal, kicsit le is nyomkodjuk, de csak óvatosan. Ezután hidegre tesszük, amíg a krém elkészül. A joghurtos habot rásimítjuk a tésztánkra, majd hidegre tesszük dermeszteni legalább 4-5 órára, de legjobb egy éjszakára. Másnap durvára reszelt csokival megszórjuk, habrózsával és cseresznyével díszítve tálaljuk. Töltelék Töltelék: a kimagozott cseresznyét megszórjuk a kétféle cukorral, fahéjjal, belerakjuk a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk, míg levet enged. Ekkor pár perc alatt felfőzzük. A keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a cseresznyét, picit hűlni hagyjuk. Krém A kétféle joghurtot elkeverjük 2 csomag vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, és hidegre tesszük. A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd kevergetve alacsony hőfokon feloldjuk, kicsit hűlni hagyjuk. Majd egy kanálnyi joghurtot keverünk bele, és egy habverővel a joghurtba forgatjuk. Közben a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a vaníliás cukorral és porcukorral ízesítjük, egy keveset elteszünk a habból a díszítéshez. Ezután óvatosan a joghurtba forgatjuk a kemény habot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés-joghurtos kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook