Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan lehetek jogosult a 2. baba után a GYES mellett CSED-re, és GYED- re, ha már lejárt időközben a munkaszerződésem? fórum

Hogyan lehetek jogosult a 2. baba után a GYES mellett CSED-re, és GYED- re, ha már lejárt időközben a munkaszerződésem? (tudásbázis kérdés)


2023. jan. 23. 14:59

2020.10.17-èn született az 1. gyermekem, vele jelenleg GYESEN vagyok. Ez alatt 2022.08.) tehát még a GYED alatt megszűnt a munkaviszonyom, ahonnan szülni mentem. Most ùjra babàt vàrok (2023.07. fog születni). Mi a teendő, hogy valami módon a 2. baba után ne csak gyest kapjam, hanem CSED-re, ès GYED- re is jogosult legyek.


Voltam a munkaügyi központban, ha àllàskeresèsit igényelnèk a 2. gyerek születèse előtt, az lehet járható ( 1. gyerek előtt volt 1,5 èv munkaviszony- ìgy az alap 180.000ft lenne), vagy felmerült, hogy bejelentetem magam egy ismerős cègèbe, de mivel járnèk anyagilag jobban? Másrészt az utóbbi esetben mikor kellene bejelentenie, milyen bèrrel, mennyi időre,hogy jobb legyen az àllàskeresèsis opciótól( ìgy mit vennének alapul a CSED-hez , majd GYEDhez), plusz ugye a jàrulèkokat nekem kellene kifizetnem neki, amièrt bejelent.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook