Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Csecsemő fülbevaló fórum

Csecsemő fülbevaló (beszélgetős fórum)


1 2
2011. szept. 13. 08:50
És még valami-a csecsemő újszülött nem buta, kifejezi ha valami nem jó neki-sírással, addig sír amíg meg nem szűnik a kellemetlenség-a klinikán több újszülött is kapott fülbevalót, egyiket sem kellett vigasztalni, nem sírtak napokig...és nagyon gyorsan begyógyult nekik-pár nap.Ha bármi rossz lenne benne, a doktorok nem vállalnák, hogy beszúrják a fülbevalót.Az a része a testünknek egy érzéketlen rész, nincs útban-ezért ott legkevésbé zavaró egy ékszer.A test más pontjain már más a helyzet.Mi foglalkozunk testékszerekkel, és látom hogy míg egy gyereknek a füle milyen hamar gyógyul, mindenféle baj nélkül-egy felnőtt inkább szenved tőle-a szervezet fiatal korban azért gyorsan regenerálódik.És ami még furcsa-hogy a cél szentesíti-tehát ha leszokik a cumiról akkor mehet a fülbevaló?De amúgy ellenezzük?
35. ében11 (válaszként erre: 34. - mereine)
2011. szept. 13. 08:17

Semmi logika nincs benne-ha később szerintetek mehet-akkor teljesen mindegy egy naposan vagy 3 évesen szúrják meg a fülét-és azért kell, mert sok kislány szeretne-ahogy pörgős szoknyát stb. is!

Egy szúrás meg nem halálos, és a szülő sem kegyetlen ha engedi ezt.Teljesen mindegy hogy kisgyereket vagy a csecsemőjét engedi megszúrni.Nem kell ebből ekkora problémát kreálni-továbbra is fenntartom minél korábban kapja meg annál hamarabb gyógyul-ha kiszakad stb. arra meg már a szülő figyel oda, hogy öltözteti vagy milyen bébi fülbevalót kap.Ugyan már-ennyi erővel abba is beleköthetnénk ki mit ad nekik enni inni.Vagy milyen mesét nézet a gyerekkel.Miért kell ezt leszólni?És ettől hidd el senki sem szenved, akkor a 3 éves is szenvedne-gondolom így is történt-és ki kellett neki venni a fülbevalóját-mert ugye már tudta mondani, hogy neki mégsem kell, mert szenved tőle!Gondolom így történt, különben miért lenne ez a véleményed?!

2011. szept. 12. 22:46
Tudtommal enni, inni kell, a szuri megvédi a betegségektől..a fülbevaló mire is jó? Egészségesebb lesz tőle? Jobban fog fejlődni? Boldogabb lesz? Egyébként csecsemőkorban is ugyanolyan kellemetlen, mint később, csak a kis szerencsétlen akkor még nem tud úgy tiltakozni ellene. Teljesen ki van szolgáltatva a szülei akaratának. Nem egy olyan babáról hallottam, akinek öltöztetés, forgolódás közben akadt be a ruhájába, takarójába. Utóbbi esetben össze kellett varrni a kis fülét. A tesóm 3 évesen találta ki, hogy fülbevalót szeretne, cserébe abbahagyta a cumizást, mert anyukám azt mondta neki, hogy csak a nagylányoknak lehet fülbevalójuk. Szóval a véleményem változatlan, az időszerűséggel és azzal kapcsolatban is, hogy kinek mihez van joga (ennyi erővel jogomban áll fölvarratni az egy éves kisfiam hátára a Sixtus-kápolna mennyezetfreskóját is). Az a véleményem hogy a babafülbevalók a szülőknek készülnek (csak kár, hogy nem ők szenvednek tőle...)
33. ében11 (válaszként erre: 31. - mereine)
2011. szept. 11. 20:04
jogunk éppen van-mert mi vagyunk a szülei, felnőtt emberek-akik egyébként még ezer más dologban is döntenek a baba-gyerek helyett-mit eszik mit iszik mivel játszik és még sorolhatnám-nem tartom barbár dolognak, később ha nagyobb, sokkal kellemetlenebb élmény, mikor beteszik a fülbevalót-ráadásul egy normális ékszer, amit a doki steril körülmények között tesz be, nem is ártalmas-egy fekvő babánál hamar begyógyul, pár nap!később sokkal rosszabb-valóban begyulladhat, egy ovis már piszkálná-homokozóban sem lenne jó-esetleg a társai húznák a friss szerzeményt!Tudjátok az újszülött is kap esetleg több szurit, vért vesznek tőle-a fülbevaló behelyezés nem durvább ennél.És hamar megvan-ellenben ha ovis korban szeretne hasonlítani a többiekhez-csajos akar lenni-az pont az a kor-sokkal jobban megviseli, fáj neki sír és emlékszik is rá.Onnan tudom, hogy a családban is bölcsi végén kapott a lány fülbevalót-szerette volna, a nagylányok után, hát hónapokig csak egy fülbevalója volt, mert úgy sírt, hogy a párját nem tudták betenni, ha megkapta volna baba korban-nem is emlékezett volna rá.
32. 0f332c4ec9 (válaszként erre: 31. - mereine)
2011. szept. 8. 23:41
Szerintem is. Minek egy babának? Ráér azzal még.
2011. szept. 8. 23:37
A hozzászólásokat olvasva elgondolkodtam azon, hogy vajon csak én tartom barbár, kegyetlen és szánalmas dolognak a babafülbevalót? Elgondolkodtatok azon, hogy mégis miafene haszna származik ebből a gyereketeknek? Begyulladhat, fáj neki, utálja... Őt nem érdekli tetszik -e a másik anyukának a játszótéren vagy a dokinál, mint a kedves anyucit. Persze ez ízlés dolga, de szerintem iszonyú hülyén is néz ki. A fülbevalós babák olyanok mint egy szegény kis dzsin... Ha nagyobb lesz és szeretne fülbevalót, majd kéri! Addig szerintem semmi jogotok helyette dönteni.
30. ében11 (válaszként erre: 29. - s monika)
2009. jún. 20. 20:27

a babafülit nem fogja kivenni, az jól tart és bababiztos ha meghúzná majd fáj neki,mit egyébként és elengedi.

most még hamarabb gyógyul, később még fájdalmasabb,és a gyógyulás is lassabb.ha védőoltást kap attól se lesz baja, ez kb. ugyan olyan lesz neki.

2009. jún. 20. 20:20

Sziasztok

Az én lányom junius 30án lesz 5hónapos és még nincs kifurva a fülecskéje azon gondolkodom hogy lehet hogy már tul késö mert most már érzi és szerintem felfogja hogy mitörténik vele nekem is azt monta a védönöm hogy alkoholba kell áztatni addig mig kinem lukaszák és ugy is kell vinnem a védönöhöz aki ezt csinálja és most már elbizonytalanottam azon hogy legyen fülbevalója most már egyre sürübben fogdosa a fülét felfedezte hogy ott neki van valami:-)és ez által is félek hogy talán kikapja a füléböl.Ti mit csinálnátok a helyemben?

2009. jún. 20. 16:56

kihagytam belőle, egy nagyobb kislány mesélte a műsorban hogy fülbelövés után azt kapta ajándékba hogy elmentek élmény fürdőzni!gratulálni tudok nekik, a friss sebbel 2-3 hétig ilyesmit nem ajánlatos csinálni, elfertőződheted, begyulladhat.

odáig steril higiénikus a dolog amíg az orvos vagy egy jó piercinges,kozmetikus beszúrja,belövi-de kesztyű fertőtlenítő.ha ezek után begyullad akkor piszok ment bele,és nem a lövéskor-szúráskor fertőzték el!nagyobb gyerekeket meg kell kérni ne fogdossák míg gyógyul(2-3 hét)

2009. jún. 20. 12:34

ajánlom mindenkinek a mai babavilág adását-valami szörnyű volt egy mesterkozmetikus lyukasztotta egy pici babának a fülét.Na ha valaki látta, akkor ezt nem így kell csinálni!

az még oké volt hogy lefertőtlenítette a baba fülét de az nem hogy kesztyű nélkül csinálta mindezt!

és a fertőtlenítés után gumi kesztyű nélkül megfogdosta a pici fülét-na itt már a fertőtlenítő hatása el is múlt hiszen hozzáért a csupasz kezével.Aztán belőtték a fülit, és szintén megfogdosta a csupasz kezével-e közben végig azt mondta azért tanácsolja mert ez a leghigiénikusabb!ajajajaj!Így senki ne lövesse ki, kérjetek kesztyűt, ne engedjétek fogdosni senkinek se, hiszen a picinek ott egy seb van 2-3 hét mire meggyógyul!

2009. jún. 9. 09:18
Anno nekem a kórházban kiszúrták tűvel, de nem yo helyre, így később anyukám elvitt egy kozmetikushoz, aki a rossz lyuk mellé lőtt egy jót. A másik lyuk benőtt, de a nyoma megmaradt. Később átlövettem újra és ott hordom a 2. fülbevalóm.
2009. jún. 9. 08:34
Szia.Az én kislányom fülét is tűvel szúrták 2 hónaposan.Nem került a fülébe orvosi fém,hanem előtte alkoholba beáztattuk az aranyat,az került a kislányom fülébe,pár napig mozgatni kellett,meg alkohollal kenni,utána nagyon szépen begyógyult.
24. ében11 (válaszként erre: 22. - zsófyc)
2009. jún. 8. 16:40

ékszertől is függ de a saját szememmel is láttam ilyet, és belenőt a fülébe a kis kapocs.

Sokhelyen sokféléből sokféleképpen lövik.

Egyébként régen én már majd egy éves voltam mikor tűvel szúrták(azt is be lehet jelölni)

Nem baj a lövés csak jól kell tudni csinálni.

2009. jún. 8. 16:31
Am azért nem szabad elvileg kivenni, mert amit belőnek orvosi fém, és hosszabb az átlag fülinél., Ezért mozog, még akkor is lehet mozgatni, ha begyulladt a fül és emiatt kicsit megduzzadt. De nem történik nagy baj, ha normális, streil aranyra cseréli ki vki.
22. zsófyc (válaszként erre: 10. - OlíviaAnna)
2009. jún. 8. 16:29
Nem értem h h lehet túl szorosra állítani, mert azon van egy fix pont, ahol nem megy tovább, és az még az én fülemnek is tökéletes volt. Egy baba füle meg mégkisebb. Az elkészítés után egy hétig kamillateáztam, illetve esténként áttöröltem alkohollal, és semmi baja nem vt.
21. csutika100 (válaszként erre: 1. - OlíviaAnna)
2009. jún. 8. 16:19
A gyerekeimnek még a születés után a korházban furták a fülüket. Pici gyerek fülbeveló ajánlott nekek.
2009. jún. 8. 16:18
jah de h a kérdésre válaszoljak...inkább a lövés
2009. jún. 8. 16:18
én is allergiás vagyok az orvosi fémre...szóval én is rögtön kivettem mert begyulladt tőle és beraktam aranyat...azt bírom ;)
18. Pné Veronika (válaszként erre: 1. - OlíviaAnna)
2009. jún. 8. 15:57
A belövésre "szavazok" én is. Az én kis tündérkém is ilyen korú volt, mikor lett fülbevalója, észre sem vette, hogy kilyukasztották a fülét. Ráadásul nem is sírt, nem rángatta a fejét, és egyformák lettek a lyukak. Ja igen, és pár nap alatt "meggyógyult".
17. ében11 (válaszként erre: 14. - OlíviaAnna)
2009. jún. 8. 15:25
rögtön nem tudod cserélni, csak ha legyógyult,mindenképp jó ékszert és teljesen streill legyen előtted bontsa ki a steril zacskóból(nem doboz ilyemsmi) vagy előtted tegye bele a fertőtlenítőbe.de a kicsi fülét és a gépet is fertőtlenítenie kell, ott előtted.Kezeléshez jó az alkohol, a kicsik hamar gyógyulnak :)
16. 1eb84e4bad (válaszként erre: 10. - OlíviaAnna)
2009. jún. 8. 13:27
elvileg a belőtt fülit egy steril dobozból veszi ki. A pillangó erőssége pedig adott. Nem lesz gond nyugi, már számtalan fület kilőttek, ki van ez találva! :-)
2009. jún. 8. 12:57
én nme tartom olyan fontosnak hogy legyen fülbevalója, ennyi szenvedés elég volt ,remélem nálatok nem lesz semmi gond. nekünk azt mondták rögtön nem lehet kivenni és átcserélni aranyra.
14. OlíviaAnna (válaszként erre: 13. - 064abada22)
2009. jún. 8. 12:54
Én rögtön kicserélném az orvosi fém belövőst az aranyra (legalábbis ez a terv...) A várakozással nekem csak az a bajom, hogyha megvárom, hogy 1-1,5 éves legyen, elkezdődik a sapka-szezon. (Jobb szeretném ha a gyógyulás ideje alatt nem kéne sapkát adnom rá.) Később meg már lelkileg is ráparáznak a fül lyukasztásra, azt hiszem.
13. 064abada22 (válaszként erre: 1. - OlíviaAnna)
2009. jún. 8. 12:48
szia! náunk sajnos rosszul végződött a fülbelövés, kb. veletek egyidősen lövettük ki, kiderült a bőrgyógyászaton fémallergia, miután kicseréltük aranyra, utána meg állandóan piszkálta. a vége az lett hogy kivettük, majd ha nagyobb lesz és saját maga akarja belöveti.
2009. jún. 8. 12:32

Szia!!!Mi is tűvel szurattuk ki a most 5 hónapos kislányom fülét 2 hónaposan!!!A kórházban ahol mi lakunk megtiltották a nővéreknek, hogy átszurják az újszülöttek fülét, de otthon megtehetik!!!A lövés tényleg fájdalmasabb több anyukától hallottam már, és nem is gyógyul olyan gyorsan!!!(?????)

Én 3-4 napig mosogattam alkohollal és nagyon szépen begyógyult!!Ő nem piszkálja, bár még kicsi volt mikor átszurattuk!!Mi pici karika fülbevalót vettünk neki, azt hiszem franciakapcsosnak hívják!!Átszurás előtt valóban érdemes alkoholban áztatni a bacik megsemmisítése érdekében!!!

11. OlíviaAnna (válaszként erre: 6. - 1eb84e4bad)
2009. jún. 8. 12:24
Nagyon szépek, köszönöm a tippet!!!
10. OlíviaAnna (válaszként erre: 7. - ében11)
2009. jún. 8. 12:24
Sajnos pár telefon után kiderült, hogy a kórházakban már nem vállalnak ilyen nagy babát tűvel, mert elmozog - marad a pisztoly. Hogy tudom elkerülni, hogy ne legyen túl szoros hátul a pillangós rész? Mire kérjem meg a belövést végzőt? Mire figyeljek? Milyen fertőtlenítőt vigyek? Kisbabáknál használható a lidocain spray?
9. OlíviaAnna (válaszként erre: 8. - ében11)
2009. jún. 8. 12:19
A lefertőtlenítés abból áll, hogy 70%-os alkohollal átmossa? Valahol azt olvastam, hogy kisbabák esetén egy napig ajánlatos a fülbevalót alkoholban áztatni. Szerinted?
8. ében11 (válaszként erre: 2. - zsófyc)
2009. jún. 8. 11:55
csak akkor higiénikus ha lefertőtleníti a pisztolyt és az ékszert-ez sajnos nem mindenhol van így.
2009. jún. 8. 11:50
dokik általában megcsinálják tűvel, vagy egy piercinges.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook