Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Császármorzsa "egybe" tojással? fórum

Császármorzsa "egybe" tojással? (tudásbázis kérdés)


16. Epresturmix (válaszként erre: 7. - Globus)
szept. 24. 20:18
Végre fel tudom használni a réteslisztet, amit az ember hozott finomliszt helyett. Erre nem gondoltam. Fu de szeretem pedig.
15. timycat (válaszként erre: 12. - Globus)
szept. 24. 19:42
Így így
szept. 24. 19:39

Én egy másfajta receptet használok, egyben kell elkeverni benne a tojást, és búzadarával készül.

Természetesen a legegyszerűbb változat, mert nálam nem a tojás szétválasztása a probléma, hanem hogy a kétféle anyaggal még külön is kell pepecselni.

[link]


(Nem zavar, ha a többi változat esetleg finomabb.)

13. globus (válaszként erre: 12. - Globus)
szept. 24. 16:10
*teflon
12. globus (válaszként erre: 9. - Timycat)
szept. 24. 16:09
Telon serpenyőben kevergetve kis golyócska méretű anyaggá sül. Nem olyan nagy rögös, tömbös, mint a sütős változat.
szept. 24. 15:40
Én anyósomtól tanultam, nálunk otthon sosem volt. Azt sem tudtam addig, hogy létezik ilyen étel. Anyósom mindig egészben tette bele a tojásokat, sima liszttel keverte és lábasban sütötte meg. Én is így készítettem mindig, de most, hogy írtátok, ki fogom próbálni külön választva a tojásokat :)
10. tumbo2
szept. 24. 14:51
ki tudtak volna vele kergetni a világból.mint a minek hívják,olyan palacsintaszerűben sütötték,de kis lukakban.
9. timycat (válaszként erre: 7. - Globus)
szept. 24. 14:46
Én is így készítem.
szept. 24. 14:35
Nem, mindig egyben rakom bele és isteni a smarnim
7. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 24. 13:53
Korábbi kolléganőm ugyanúgy készítette, mint a palacsintatésztát, csak rétesliszttel, kicsit sűrűbbre keverte. Finom.
6. bozsu55 (válaszként erre: 3. - Vigyefene)
szept. 24. 13:38
Van akinek ez gondot okoz?
szept. 24. 12:52
4. elbb
szept. 24. 12:32
úgy nehéz marad a tésztája és több zsiradékot tud felvenni sztem.
szept. 24. 12:07

Aki pedig szét akarja választani, annak itt van pár ötlet.

[link]

szept. 24. 11:58

Nem. Sokan csinálják úgy.

Viszont, ha a külön felvert tojásfehérjét kevered a masszába, úgy könnyebb lesz maga a morzsa, mikor a lábasban sütöd.

szept. 24. 11:52
Sziasztok! Elképzelhetetlen, hogy tojás szétválasztása nélkül készüljön el a császármorzsa alap? Köszönöm szépen!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook