Családon belüli erőszak, beleszólhatunk? (beszélgetés)
Sziasztok
Vegigolvastam az egesz forumot..Itt a hoxan volt mar bantalmazott nok klubja testi lelki terror alatt tartott nok stb...Az a baj szeriem hogy ezek a lanyok asszonyok valamilyen szinten ki vannak szolgaltatva a kinzoiknak..Vagy azt kepzelik hogy igy mutatja ki a pasi a szerelmet,vagy egyszeruen felnek kilepni,ezer oka lehet..
Nagyon jo lenne segiteni nekik de nem hiszem hogy megeri..Valoszinu azt kapna a segito amit itt tobben leirtak..Szornyu dolog nezni egy asszony kek zold foltjait..Megkerdezni meg lehet mi tortent talan elsirja a banatat-mar ez is nagy segitseg tud lenni-de belefolyni egy csalad eletebe nem ajanlatos..Foleg Magyarorszagon nem..Csak a joakaro faraghat ra..Sajnos.
viszont gyereken kevésbé feltünő a kék zöld folt vagyis kevésbé gyanus, bár...:D
egy gyerköznek az arca volt kékzöld , kicsit mérges is lettem te jó ég verik?, a gyerek azt se tudta hogy kék azarca:D aztán rájött hogy játékpuskával vágta magát képen fel se vette a nagy harcban:D
én meg már majdnem lekaptam a szüleit hogy mé veritek:DDDDDDDD
A gyereknek elég némi zsarolás, fenyegetés, és nem mer beszélni. Vagy mert szégyenli azért nem mer beszélni...
A nőkről meg nem is beszéljünk.
lehet verik,lehet nem verik..mindenestre "tök"jó lehet így a gyerekeknek,hogy esetleg annak vannak kitéve,hogy az anyukat gyepálja az apjuk..
amúgy meg nem biztos,hogy nem vallaná be,hogy a férje bántalmazza..
lehet,csak kell egy kezdő lökés..
jó de őlegalább kilépett az első jelre
amugy én tudom magamról hogy simán tudok olyan hisztit rendezni amire simán lehet válasz egy pasinál az hogy üt:DDDDD de ezt az énemet le tudom győzni lazán, de ha akarnám simán fel tudnék valakit annyira bosszantani hogy nekemesik:DDDDDDDDD
Beleütni más dolgába kéretlenül az orrod, kotnyeleskedés bármilyen motiváció is van a háttérben.
A gyerekeket nem verik, a nő meg nem fogja azt vallani, hogy a férje veri. Egyáltalán mit és kinek jelentenél be?
Sajnos ez sem így van mindig.
Egyik ismerősöm 7 évet élt együtt a pasijával, tökéletes harmóniában. Aztán összeházasodtak. Rá alig pár hónapra már váltak is.
A pasi megőrült, verni kezdte. Az i-re a pontot az tette fel, hogy az addig lovag férfi a nőt az utcán verte, ájulásig....
ha megmondja segitek ha nem akkor ennyi, ha valakiben már megszületett az elhatározás hogy kilép az lehet hogy elfogadná a segitséget
akiben meg nem annál meg mindegy mert ugyse lehet segiteni
akkor a koszt pénzből tennékfélre picit mindig de muszálj hogy ha ilyen téma felmerül akkor legyen pénz legalább buszra elutazni a távoli rokonokhoz vagy egy anyaotthonba vagy valahova
jól kell párt választani ez a megoldás:D
és ha van egy több éves együtt járás egy egy éves gyerek nélküli együttélés és semmi gond akkor jöhet a baba, tudom hogy ez nem igy megy, de istenem tudatosan kell élni, nem vagyunk állatok:)
Na látod, én hülye voltam... És megtettem, mert azt hittem, hogy tényleg ilyen szerencsétlen.
Már egy ideje nem teszek meg ilyet, se vele sem mással. Főleg nem a szüleimmel... Arra gondolok, basszus 50 éves felnőtt ember, oldja meg az életét... Ennyi
na ebbe nem szoltam volna bele az tuti:d azt mondtam volna az apámnak old meg fater nagyfiu vagy már, vagy edd meg amit főztél két puszi meg egy mosoly kiséretében:D
csak akkor szolnék ha gyerek van veszélyben mert azok még nem tudnak maguktól tenni semmit
Szerintem is.
Amúgy nem tudom, hogy nők miért tesznek ilyet magukkal.
Ott van pl. az unokatesóm. Egy szép, kedves, okos, jó humorú lány. Értelmes is, tényleg. Egyszer volt egy pasija, akiért nagyon odavolt. Borzasztó dolgokat művelt vele, megverte, megalázta. Kivitte Erdélybe, ahol bezárta, verte, és éheztette. Iratok nélkül szökött haza, és már nem is tudom, hogy hogyan.
El kellett őt zárni a pasitól, és hosszú időbe telt, mire helyreállt.
Szerencsére ma már normális, boldog feleség lett, és helyre álltak nála a dolgok. Hogy akkor mi lelet, azt senki nem tudja.
Azt mondta, hogy nem tudja ő sem. Csak azt látta, hogy a pasi létezik, és kell, minden áron...
félreértesz ugye a kékfolt az még nem jelent verést biztosan:d pl autóbaleset után is lehet kék a feje szeme stb ilyen volt a környeztembe:D
olyasmire gondoltam hogy megkérdezed, hogy minek mentél ilyen csunyán neki?
szoval hogy csak ugy mellékesen elhangzik a kérdés nem direktbe, hogy figyelj téged vernek?
Persze, igen. Én itt nem is a rákérdezésre gondoltam...
Hülye példa, de saját:
Apukámat hónapok óta zaklatta a volt nője. Folyton nekem sírt, hogy nem tud megszabadulni tőle, és hogy retteg, hogy az új kapcsolata rámegy erre.
Annyit sírt, hogy nem tudja lerázni, hogy gondoltam, na, majd én segítek neki... Meg is tettem az ehhez szükséges lépéseket, khm, éééés, hát én lettem a világ legborzasztóbb embere, aki tönkretette az ő életét, és elűzte a nőt, aki szereti. :D Irtózatosan nagy család botrány lett belőle, hetekig nem beszélt velem, mert elzavartam a régi szerelmét...
Megmondtam neki, hogy köszönöm a tanulságot, sokat okultam belőle. Nekem ezentúl ne panaszkodjon semmire, és senkire, ha csak nem keres rá megoldást... Ez van.
További ajánlott fórumok:
- Családon belüli erőszak
- Családon belüli erőszak, vélemények, tapasztalatok, tanácsok
- Családon belüli erőszak, gyermekbántalmazás, lelki terror szenvedői és amit erről gondolunk
- Családon belüli erőszak nem a bántalmazott szégyene!
- Nemi erőszak, családon belüli erőszak, párkapcsolati erőszak. Beszéljünk róla!
- Szakdolgozat - családon belüli erőszak témában hol találok irodalmat?