Crohn betegség (beszélgetés)
Sziasztok!
Hát ez nem jó hír, még szerencse, hogy nem vártál azzal az uhval. Jobbulást neked, nagyon együttérzek veled, tudom milyen az amikor még felkelni sem tudsz.
Igen.Tudom.Egyértelmű.
Tb?
Bocsi,jön a görcs.
Holnap folyt.köv.
Mindenkinek jó éjt!
November?Nem sokára Te is édesanya leszel akkor.
Ripsz,ropsz itt lesz :)
na, a kapszulánál tuti kizáró ok a szűkület :/
egyébként a klinikákon tb-finanszírozottan is elérhető... csak nagyon alapos indok kell.
a remi nem javasolt... de a humira sem?
esetleg vmi kísérleti program?
én abban reménykedem, ha meglesz a baba (nőgyógyász szerint a nov. végében kiegyezhetünk :)) akkor esetleg megint szóba kerülhet a kísérlet...
Köszi -mindenkinek a pár sor jót.
Ez van.
Szegény mosógépemet csapágyasra hajtom.... :)
Következő lépés?Nem,nem a műtét.4 cm-ért,nem.Meg a szűkület mértékétől is függ.
Val.szeg. szteroid,a szokásosak mellé.
Holnap labor,(ha tudok acetont is kérek még,) és Nov.9-én megyek gasztróra.
Addig ki kell bírnom.
Biológiai kezelés,épp ma hallottam, hogy rákot okozhat.Csak hallottam.A rendelőben.
Úgy látszik az ősz tarol rendesen.
Ájultan hallgattam hogy 1-1 magánorvos milyen tarifával dolgozik és az ilyen speckó gyógycentrumokban mennyi kerülnek a vizsgálatok.... de már van kapszulával tükrözés is.Lestem.
Sziasztok! Én is ma jöttem ki a kórházból, végbél sipoly eltávolítása után.
Biológiai kezelésről nem volt még szó?
Bár tudom, hogy szűkületnél nem javasolt, mert behegesedik
sajnálom :(
mi a következő lépés?
műtét?
Jajjj szegénykém!!
JOBBULÁST ÉS KITARTÁS!!!!!
Szia-sztok!
Ma meg volt az ultrahangom,a vékonybélen találtak egy 40 mm-es patologiás képletet,ahol be is van szűkülve a bél.Fölötte erősen tágabb a bélszakasz.
Vastagbélen nem kiabálom el,ott nincs gáz.
De enni már nem tudok,csak alig-alig és úton útfélen elér a ...,az.
Voltam már ennél szarabbul is.
Anno fél métert vettek ki.
De már-már annyira elfelejtettem ezt a sok rémálmot,hogy most ismét háborogva állok a tények előtt.
Ki vagyok borulva.
Annyira szarul vagyok.
Csak a gyerekeim tartják bennem a lelket és a párom.Anyósom is intézkedik,hol tudna segíteni.
Most úgy vagyok,hogy a párom hordja oviba a kis csajomat,mert már oda sem tudok lebattyogni,pedig az út másik oldalán van az ovi.
ÁÁÁÁÁ.
Most van elegem.
Hát,inkább ne kívánd.
Én most jelenleg úgy vagyok, hogy ennél rosszabbul csak közvetlen műtét előtt voltam.
Nagyon nem kellemes,magyarul.
De küzdök hol türelmesen hol nagyon dilisen.
Most az ketyeg a fejemben:kitartás!Nincs kórházba kerülés,mert itt vannak a gyerekek és az élet pörög pörög......
komolyan, kívánom, hogy lerobbanjak!
a doki szerint is 3 éve másra sem várunk, minthogy rosszabbodjon annyira, vagy legyen valami új tünet... hogy végre legalább azonosítani lehessen...
Nem 100 %
A fiam születésénél nem robbantam le.
A lányom születése után nem kicsit.
(tükröztek engem is 7 hós terhesen,de nem sikerült végig...)
Fel a fejjel.
Megy a drukk!
Gratulaaaaaaaaaa!!!
De ezt tudtad is eddig is,nem :)
a gasztrós szerint szülés után várható, hogy lerobbanok... és akkor talán meglesz az ok. megjegyzem, hetek óta nem vagyok jól... úgy emésztésileg. és nagyon lassan, de egyre rosszabb.
álmodtam is pár napja, hogy még decemberre kaptam időpontot colonra :/ titta bolond vagyok :)
Egészen jól. Elmúlt az a nyomasztó állandó fáradtságérzet, érzem magamon, hogy jobban vagyok. Azért az izületeim még gyakran fájnak, de lényegesen kevesebbet. A bal vállam fájdalma jelentősen csökkent, sokkal koncentráltabb vagyok, a bőröm sem viszket, és sorolhatnám. Semmi tejtermék (heti 5 dkg sajt max), húsból csak csibe, hal vagy pulyka, semmi zsíros, füstölt. Sok gyümölcs és zöldség, kenyér helyett a dexit eszem, semmi üdítő, semmi készétel.
Ezért is vagyok nagyon kíváncsi, hogy mi lesz az eredményem. :)
Hány heted van még joulcsi? Mikorra várható a bébi? Mi lesz a neve? :)
:)))))))))))
megjegyzem, hiába beszélnék az orvossal, mert ha nem a baba, akkor sem tudnak rá mit adni, hiszen nem tudják, hogy mire adjanak gyógyszert :/
jobbulást neked!!!
Remélem kapsz hamar időpontot!!!
Szia !Hála istennek nem vagyok Crohnos csak Ibs-es!
Én most egy év alatt sok mindenen keresztülmentem!
ha nagyon fáj akkor görcsöl köldök alatt!Nekem a buscopán szokott segiteni!amiota a körömvirág teát iszom jol vagyok van hogy 2 naponta megyek wc-re!előtte minden nap volt 2-3 lágy székletem vagy hasmenés!Én az idegtől is begörcsöltem sokszor!!!!!
Nem birom a zsiros kaját!Nekem epegyulladásom volt!epediétára voltam fogva!!!!nem szedek semmi gyogyszert vitaminon kivül meg néha buscopánt!
Ha kell akkor az enterobenét!!!!
Szia!
Tiszta sor, két gyerek mellett nehéz kivitelezni, de meg kell tenned. A családnak meg igenis segítenie kell, hogy meggyógyulj. Hiába nyúznának, innen is azt hallod anya, onnan is anya ha felkelni sem tudsz. :/
Jobbulást!
Buli....
Nem nekem való.
És 2 gyerkőc mellett nem megy az egyik kamaszodik és nyúzzuk,hogy tanuljon a másik meg a dackora végében (?) van .....
Innen is :ANYA - onnan is:ANYA !!!!!
Most anyósom intézkedik,hátha jövő héten valahova be tudnának préselni ....
Február késő.
Főleg hogy a nyavaja tudja milyen kórság viharzott át a héten rajtam....
Fekvés??? Hát,ha én elfekszem,akkor télleg' gáz van.És a héten az ágyat csak a wc miatt hagytam el....
HÁt,igen,én is aggódom.
Már igen csak esedékes nekem is a kontroll de hogy ilyen nehézkesen műkszik a labor is és uh,így csak akkor kérek időpontot,ha ezek meglesznek.... :(
Hát ez bölcs tanács volt. :D Lehet, hogy a baba, de lehet más is. :D
Manyika, te mióta tudod, hogy Crohnos vagy? Hol szokott fájni neked? Miben korlátoz a betegséged? Milyen gyógyszert szedsz? Mennyi kérdés, bocsesz. :)
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Szülni valamilyen autoimmun betegséggel
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- "A lélek nyelve: betegség"
- Az NKE » NKE-RTK » bűnügyi igazgatási [bűnügyi nyomozói] szak esetén a crohn betegség kizáró ok lehet?