Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Clostilbegytben reménykedők! fórum

Clostilbegytben reménykedők! (beszélgetés)

❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯
431. napzuhany (válaszként erre: 427. - Yanett86)
2010. jún. 20. 17:41
csak terhesség létrejötte után és a 3. trimeszter után ajánlják a kalciumot, addig nem fontos. Direkte rákérdeztem, mert tej-tojás érzékeny vagyok.
430. solmyr (válaszként erre: 428. - Napzuhany)
2010. jún. 20. 17:27

Szegények, gondolom volt pár álmatlan éjszakájuk.

Nekünk ebből a szempontból szerencsénk van. A háziorvosunk eléggé alapos és inkább mindent eltúloz. De néha ez sem baj, csak mikor a frászt hozza az emberre egy semmiség miatt.

429. solmyr (válaszként erre: 427. - Yanett86)
2010. jún. 20. 17:22

Szerintem ne vesszünk össze ezen. :))

Mindenki úgyis a saját belátása szerint fog dönteni.

Vagy a dokijára hallgat mert bízik benne vagy megy a saját feje után.

Én alapvetően hiszek benne, hogy az orvos mindig jót akar a betegének!!!

Illetve szerintem alapvetően nem a gyógyszergyári vitaminokon él egy kismama vagy egy babára vágyó nő (remélem), hanem a terhesvitaminja mellé eszik tejterméket, húst, zöldséget és gyümölcsöt.

428. napzuhany (válaszként erre: 421. - Solmyr)
2010. jún. 20. 16:54
Ehhez van egy szomorú történetem. Ismerősöméknek nem vették észre, hogy a gyerek vashiányos, és visszamaradt a fejlődésben. Utólag már könnyű mindent megnézetni, hónapokig tornáztatni járatták és szerencsére így 3 évesen már nem nagy a különbség a többi 3 éves között. Mindenre figyelni kell, amire én nem is gondoltam. :((
427. yanett86 (válaszként erre: 426. - Solmyr)
2010. jún. 20. 15:49
Nekem is van orvoslátogató barátnőm, de akkor a védőnők 4-en + 3 doki más más körzetből... hát nem tudom, persze nem árthat egyik sem, csak lehet más az összetételük stb. A kalciumról olvastam egy cikket, próbálom megkeresni, azt hiszem a fogamzás előtti és alatti időszakról szól, avagy a miért nem esek teherbe és az volt a lényege, hogy ugyan a csontoknak nagy szüksége van rá és a szervezetnek is, de még sem ajánlják, amikor teherbe akarsz esni, őszintén nem emlékszem, hogy a terhességre vonatkozóan írtak-e valamilyen hatás, viszont most én nem a napi étkezéssel bevitt kalciumról beszélek, hanem pl 1000mg/napos kiszerelésről!
426. solmyr (válaszként erre: 425. - 204b456479)
2010. jún. 20. 11:03

Egyetértek veled.

Szerintem nem lehet akkor különbség a terhesvitaminok között.

Úgy tudom a széklet feketeségét a vas okozza, de lehet, hogy tévedek.

Nekem a rokoni és a baráti körben is vannak orvos látogatók. Na ők tudnának mesélni, hogy miért is azt ajánlja egy doki, amit ajánl.

2010. jún. 20. 10:10

Igen, a hízást nem a vitamin okozza, hanem az energia amit beviszel. A széklet, hát arról fogalmam nincs. A férjem ért ezekhez a dolgokhoz (kémia, biológia, sejttan, stb...), Ő a Gravidát választotta, mikor megnéztük az összes vitamint a patikában, és megnézte az összetevőiket. A Gravidában ugyan nincs halolaj (omega 3), de éppen ezért vettünk kiegészítésként (ez az Elevitben van).

Miért ne lenne jó a kalcium? Ez olyan, mintha azt mondanád h ne igyak tejet a koraterhességbe, abban is van kalcium. A kalcium pótolja azt amit a baba elvon a szervezetemből megelőzve azt, hogy elromoljanak a fogaim, és a babának is erősebb lesz a csontozata, mi ebben a rossz?

Az meg h a doki azt ajánlja, biztos azzal áll szerződésben, Nekem is ezt mondta az első babánál, mondtam neki h bocsi, Gravidát szedek, azt mondta végülis mindegy...

A Gravida meg Béres termék, ami azért világszerte híres nem hiába.

Melléklet:

"KALCIUM: a várandósság ideje alatt a baba egészséges fejlődéséhez kétszeres mennyiségű kalciumra van szükség. Ha nincs elegendő kalcium az étrendben, nagyobb valószínűséggel alakul ki preeclampsia - ami veszélyes, de megelőzhető állapot, s jellemzője a magas vérnyomás és az ödémák testszerte. A kalcium szedésével megelőzhető a koraszülés is, melyet gyakran összefüggésbe hoznak a preeclampsiával. A kalcium a terhességből eredő hipertóniát is segít megelőzni. Az eredetileg túl kevés kalciumot fogyasztó terheseknél a napi 2 gramm kalcium szedésével jelentősen javult a magzati csontozatának erőssége.

A várandós nőknek napi 1500 mg kalciumot kell elfogyasztaniuk különböző forrásokból - ételekből, italokból és étrend-kiegészítőkből. Az élelmiszerek közül legtöbb kalcium a tejtermékekben, a sötétzöld zöldségfélékben, a tofuban, a szardíniában, a lazacban, a borsóban és a babban található."

424. solmyr (válaszként erre: 423. - Yanett86)
2010. jún. 20. 07:52

Itt van egy afféle összehasonlítás a terhességi vitaminokról:

[link]

Én az első terhességem alatt Elevitet szedtem, az tény, hogy szorulásom és fekete székletem volt tőle. A hízás mértékét, szerintem inkább az befolyásolja, hogy mit és mikor eszel meg.

A többi vitamint nem ismerem, de szerintem mindenki válasszon saját belátása szerint(és dokija tanácsára) és asszerint, hogy mire van igénye a szervezetének.

Nekem a dokim anno azt mondta, mindegy melyiket szedem.

423. yanett86 (válaszként erre: 418. - 204b456479)
2010. jún. 19. 19:23
A kalciummal vigyázz, nem tesz jót koraterhességnél, vagyis amikor még nem is tudhatod, hogy az vagy! Ami viszont jó tanács minden leendő babásnak: VÉDŐNŐ MINDENHOL MINDENKINEK FEMIBION TERHESVITAMINT AJÁNL!!!! FONTOS: doki rögtön leállított az Elevitről (hízlal, fekete lesz a széklet---ez tapasztalat!felerősíti a tüneteket, kevesebb féle ásványi anyagot tartalmaz, mint a femibion) több kismamától is hallottam más orvosokkal is!!! Egyszerűen eldobatják!!!
422. 204b456479 (válaszként erre: 420. - Napzuhany)
2010. jún. 19. 10:38
Én is DM-es folsavat szedek a gravidán kívül, meg DM-es vasat és magneB6-ot, mondjuka bból Bérest szoktunk szedni, de most nem volt rá pénzünk :-P Hát Nekem alapvetően nem nagyon alacsony a vasam, de a doki azt mondta nem átr, ha szedek. Mondjuk előtte is szedtem, ezek szerint nem használt... :-S
421. solmyr (válaszként erre: 420. - Napzuhany)
2010. jún. 18. 20:15

El fogsz jutni addig te is,hidd el!!!

Vasat az első terhességem alatt szinte végig szednem kellett. Ha megint eljutunk egy pocaklakóig, szerintem megint szednem kell majd.

(A kisfiamnak is kellett az anyatej mellett szednie 1-2 hétig, mert a háziorvosunk szerint kicsit vérszegény volt.)

Mamszli ez nem semmi adag!!!

2010. jún. 18. 19:41

a dmeset. Bár előtte gyógynövényboltban vettem, és az is jó volt. Tény, hogy a vasra is oda kell figyelni, de azt nem az elején, hanem a 20. héttől kötelező. Addig meg el kéne jutni. :((

Mamszli ez aztán az adag! :)))

419. solmyr (válaszként erre: 417. - Napzuhany)
2010. jún. 18. 09:09
milyen folsavat szedsz?
418. 204b456479 (válaszként erre: 416. - Solmyr)
2010. jún. 18. 08:16
nekem már van külön kis nagymamás gyógyszeradagolóm: 1*jodid tabletta (pajzsmirigyre jó), 1*gravida, 1*külön folsav, 1*halolajkapszula, 2*magneB6, 2*vas (alacsony a vasam, Nekem muszáj, de különben sem hülyeség), és 1*kalcium, ja meg pluszban az inzulingyógyszerem és persze a closty...:-D
2010. jún. 17. 20:50
Van egy babaváró teakeverék, de azt abbahagytam. Van a palástfű, amit a 14. nap után kell inni, napi egy csészével. Na azt ittam. Most folsav, de az minden nap. És persze figyelek, hogy mindig igyak elég folyadékot és mindig egyek rendesen. Nem szabad éheztetni a sejteket. :))) Figyelj oda te is magadra, a többi jön magától. Ügyesen!
416. solmyr
2010. jún. 17. 14:54

Ti isztok/szedtek mást is a closti mellett?

Gondolok itt különböző teakeverékekre, vitaminokra stb.

415. solmyr (válaszként erre: 414. - Napzuhany)
2010. jún. 17. 13:24

ugyan ezek voltak nálam is.

mindig volt vmi terhességre utaló jel, aztán persze jött a nagy csalódás

ezért se tesztelgetek én se, max a mensi előtt 1 nappal, ha nagyon elbizonytalanodnék és elgyengülnék

2010. jún. 17. 09:06
Engem már párszor beetetett a szervezetem. Volt olyan, hogy végig úgy éreztem, sikerül, aztán megjött, volt olyan, hogy nem éreztem semmit, csak a menstruáció előtt, akkor meg teszteltem egy negatívat, és volt olyan, hogy csak reménykedtem. Most már nem tesztelek, várok.
413. solmyr (válaszként erre: 412. - Yanett86)
2010. jún. 16. 20:17

nem vagyok az a tesztelgetős típus

max 1-et szoktam mensi előtt 1 nappal

próbálom lazára venni, vmikor sikerül, vmikor nem :)

412. yanett86 (válaszként erre: 410. - Solmyr)
2010. jún. 16. 20:09
Tudom... főleg ha ellőttél már több mint 10 tesztet! :-) De tényleg nyyugi, mert ha sikerül akkor kész idegroncs leszel 12. hétig, úgyhogy pihenj rá!
411. solmyr (válaszként erre: 409. - Yanett86)
2010. jún. 16. 20:07
rajta vagyunk apával a témán :)))
410. solmyr (válaszként erre: 408. - Yanett86)
2010. jún. 16. 20:06

Sajna még nem tartok a ciklusom végén, pedig már de jó lenne

ezt a részt utálom a legjobban: PÉ után kivárni a ciklus végét

olyan lassan vánszorognak ilyenkor a napok

409. yanett86 (válaszként erre: 406. - Solmyr)
2010. jún. 16. 20:01
Akkor ma meg holnap..... :-) Mindent bele!
408. yanett86 (válaszként erre: 407. - Solmyr)
2010. jún. 16. 20:01
igen :-( a clostil sajna ilyen, de lehet ám baba is!
407. solmyr
2010. jún. 16. 19:05

Lányok!

Elképzelhető, hogy a Clostilbegyt-től az eddig rendszeres 27-29 napos ciklusom átvált 30-40 naposra?

406. solmyr (válaszként erre: 405. - Yanett86)
2010. jún. 16. 10:52

Naptár szerint ma lenne a PÉ-m.

2 napja szépen lassan csökken is a hőm. De az a kérdés, hogy fel is megy és fenn is marad vagy sem?

Mellesleg ébredés óta szúr a bal oldalam, nem vészesen, de szúr. Pár nap óta érzem ezt, de akkor csak 2-3 nyilalás volt. Asszem dolgozik a closti.

405. yanett86 (válaszként erre: 403. - Solmyr)
2010. jún. 16. 09:58
Igen leesik, de mindenkinél más mértékben!
2010. jún. 16. 07:57
closti mellett általában ultrahangos vizsgálattal követik a pét. Nekem nem tették, de utólagos fájdalmas tünetekre visszavezethetőleg azt mondta a doki, hogy biztos több ért meg, mint eddig. Persze a tüszőrepedésről nem tudok, mert nem lett belőle baba.
403. solmyr
2010. jún. 14. 19:54

Lányok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy aki méri/mérte a reggeli hőjét closti mellett, annak PÉ-kor leesett a hője vagy csak onnan tudta/tudtátok, hogy volt PÉ, mert a görbe elkezdett növekedni?

402. yanett86 (válaszként erre: 399. - 204b456479)
2010. jún. 14. 18:53
Ja akkor majd akkor jön, amikor megvettétek a jegyeket és közli a doki, hogy nem repülhetsz a baba miatt, kifigyelnek ám ők minket mielőtt beköltöznek a pociba :-)
❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook