Clostilbegytben reménykedők! (beszélgetés)
Szegények, gondolom volt pár álmatlan éjszakájuk.
Nekünk ebből a szempontból szerencsénk van. A háziorvosunk eléggé alapos és inkább mindent eltúloz. De néha ez sem baj, csak mikor a frászt hozza az emberre egy semmiség miatt.
Szerintem ne vesszünk össze ezen. :))
Mindenki úgyis a saját belátása szerint fog dönteni.
Vagy a dokijára hallgat mert bízik benne vagy megy a saját feje után.
Én alapvetően hiszek benne, hogy az orvos mindig jót akar a betegének!!!
Illetve szerintem alapvetően nem a gyógyszergyári vitaminokon él egy kismama vagy egy babára vágyó nő (remélem), hanem a terhesvitaminja mellé eszik tejterméket, húst, zöldséget és gyümölcsöt.
Egyetértek veled.
Szerintem nem lehet akkor különbség a terhesvitaminok között.
Úgy tudom a széklet feketeségét a vas okozza, de lehet, hogy tévedek.
Nekem a rokoni és a baráti körben is vannak orvos látogatók. Na ők tudnának mesélni, hogy miért is azt ajánlja egy doki, amit ajánl.
Igen, a hízást nem a vitamin okozza, hanem az energia amit beviszel. A széklet, hát arról fogalmam nincs. A férjem ért ezekhez a dolgokhoz (kémia, biológia, sejttan, stb...), Ő a Gravidát választotta, mikor megnéztük az összes vitamint a patikában, és megnézte az összetevőiket. A Gravidában ugyan nincs halolaj (omega 3), de éppen ezért vettünk kiegészítésként (ez az Elevitben van).
Miért ne lenne jó a kalcium? Ez olyan, mintha azt mondanád h ne igyak tejet a koraterhességbe, abban is van kalcium. A kalcium pótolja azt amit a baba elvon a szervezetemből megelőzve azt, hogy elromoljanak a fogaim, és a babának is erősebb lesz a csontozata, mi ebben a rossz?
Az meg h a doki azt ajánlja, biztos azzal áll szerződésben, Nekem is ezt mondta az első babánál, mondtam neki h bocsi, Gravidát szedek, azt mondta végülis mindegy...
A Gravida meg Béres termék, ami azért világszerte híres nem hiába.
Melléklet:
"KALCIUM: a várandósság ideje alatt a baba egészséges fejlődéséhez kétszeres mennyiségű kalciumra van szükség. Ha nincs elegendő kalcium az étrendben, nagyobb valószínűséggel alakul ki preeclampsia - ami veszélyes, de megelőzhető állapot, s jellemzője a magas vérnyomás és az ödémák testszerte. A kalcium szedésével megelőzhető a koraszülés is, melyet gyakran összefüggésbe hoznak a preeclampsiával. A kalcium a terhességből eredő hipertóniát is segít megelőzni. Az eredetileg túl kevés kalciumot fogyasztó terheseknél a napi 2 gramm kalcium szedésével jelentősen javult a magzati csontozatának erőssége.
A várandós nőknek napi 1500 mg kalciumot kell elfogyasztaniuk különböző forrásokból - ételekből, italokból és étrend-kiegészítőkből. Az élelmiszerek közül legtöbb kalcium a tejtermékekben, a sötétzöld zöldségfélékben, a tofuban, a szardíniában, a lazacban, a borsóban és a babban található."
Itt van egy afféle összehasonlítás a terhességi vitaminokról:
Én az első terhességem alatt Elevitet szedtem, az tény, hogy szorulásom és fekete székletem volt tőle. A hízás mértékét, szerintem inkább az befolyásolja, hogy mit és mikor eszel meg.
A többi vitamint nem ismerem, de szerintem mindenki válasszon saját belátása szerint(és dokija tanácsára) és asszerint, hogy mire van igénye a szervezetének.
Nekem a dokim anno azt mondta, mindegy melyiket szedem.
El fogsz jutni addig te is,hidd el!!!
Vasat az első terhességem alatt szinte végig szednem kellett. Ha megint eljutunk egy pocaklakóig, szerintem megint szednem kell majd.
(A kisfiamnak is kellett az anyatej mellett szednie 1-2 hétig, mert a háziorvosunk szerint kicsit vérszegény volt.)
Mamszli ez nem semmi adag!!!
a dmeset. Bár előtte gyógynövényboltban vettem, és az is jó volt. Tény, hogy a vasra is oda kell figyelni, de azt nem az elején, hanem a 20. héttől kötelező. Addig meg el kéne jutni. :((
Mamszli ez aztán az adag! :)))
Ti isztok/szedtek mást is a closti mellett?
Gondolok itt különböző teakeverékekre, vitaminokra stb.
ugyan ezek voltak nálam is.
mindig volt vmi terhességre utaló jel, aztán persze jött a nagy csalódás
ezért se tesztelgetek én se, max a mensi előtt 1 nappal, ha nagyon elbizonytalanodnék és elgyengülnék
nem vagyok az a tesztelgetős típus
max 1-et szoktam mensi előtt 1 nappal
próbálom lazára venni, vmikor sikerül, vmikor nem :)
Sajna még nem tartok a ciklusom végén, pedig már de jó lenne
ezt a részt utálom a legjobban: PÉ után kivárni a ciklus végét
olyan lassan vánszorognak ilyenkor a napok
Lányok!
Elképzelhető, hogy a Clostilbegyt-től az eddig rendszeres 27-29 napos ciklusom átvált 30-40 naposra?
Naptár szerint ma lenne a PÉ-m.
2 napja szépen lassan csökken is a hőm. De az a kérdés, hogy fel is megy és fenn is marad vagy sem?
Mellesleg ébredés óta szúr a bal oldalam, nem vészesen, de szúr. Pár nap óta érzem ezt, de akkor csak 2-3 nyilalás volt. Asszem dolgozik a closti.
Lányok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy aki méri/mérte a reggeli hőjét closti mellett, annak PÉ-kor leesett a hője vagy csak onnan tudta/tudtátok, hogy volt PÉ, mert a görbe elkezdett növekedni?
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- 2010-es babaprojektben reménykedők
- Gyertek, akik októberben nem várják, izguljunk, reménykedjünk együtt!
- 16 hetes 4D ultrahangon 100% fiú...azért reménykedhetek, hogy tévedtek?
- 4 napja kimaradt a mensim, a teszt negatív. Reménykedhetek még?