Cicin elalvó kisfiamat hogyan szoktassam normális elalvásra? (tudásbázis)
szia! az én kisfiam nyár végén volt 2 éves, egészen addig úgy volt csak hajlandó elaludni, ha simogattam a hátát, kicsi korától kezdve így szokta meg sajnos, de kb 2-5perc alatt el is aludt, hát gondoltam miért ne így aludjon el. de 2 éves korára a 2 percből már 40perc lett, ha azt hittem hogy elaludt és ki akartam jönni ment a sírás...és visszamentem. ezen kívül éjjel 5-6x felébredt, és kb 20-30perc volt mire visszaaltattam. Gondolhatod mennyit aludtam...semmit, lassan élő hulla voltam, iszonyú fáradt...és ekkor érkezett a kistesó is. ráadásul este valahogy mindkettő egyszerre volt álmos, hát a kicsit szopiztattam, a nagynak simiztam a hátát, de a nagy még felébredt éjjel, és egy újszülött ugyebár 2-3 óránként kel szintén éjszaka. komolyan semmit nem aludtam és ekkor azt mondtam nem bírom így tovább, muszáj valamit csinálni. Így letettem aludni, és kijöttem, nem mentem vissza hiába sírt, első nap 45percet sírt, majd csend, 1x ébredt fel éjjel, akkor odamentem, hogy tudja itt vagyok, de kijöttem a szobából, igaz sírt 20percet de nem mentem vissza. 2.nap csak 20percet sírt, felébredt éjjel 1x, odamentem és kijöttem, de itt már 2 perc alatt visszaaludt. 3.nap már csak 8percet sírt este, és nem ébrdet fel éjjel,4. nap már csak 3percet sírt, 5.nap már csak egy kis nyüszögés volt. Azóta meseolvasás van este, utána nevetve megy aludni és 1x sem ébred fel éjjel, sőt délután 1-3ig alszik(előtte fél óra alatt felébredt) De ezt a módszert csak akkor ajánlom, ha kibírod, hogy nem mész be, mert ha végül bemész, ő nyert és még nehezebb lesz az altatás. én sem nagyon bírtam ki, a férjem mondta, hogy nehogy bemenjek, mert pont ez a célja. kibírtam és most totál boldog vagyok, hogy tud aludni minden sírás nélkül!
meg kell tanítani az alvásra is, illetve arra, hogy attól hogy kimegyünk és ő alszik másnap még ott leszel, bízhat benned, azt kell elhinnie, hogy te ettől még ott vagy másnap is.
Én magam mellé fektettem a lányokat és nálunk aludtak el, utána vittem át a helyére, de nem volt egyszerű menet. Ment az alkudozás nálunk is. ezt tervezem most a kicsinél is, de ő már most is sokszor szopizik, végez, hozzám bújik és úgy alszik el. Lehet vele könnyebb lesz?
Sok sikert
és külön szobába vannak?
Mert nekem tavasszal jön a kistesó, de a fiam hozzám bújva alszik és nem tudom hogy lesz ha megszületik a pici
Sziasztok!
Az én kisfiam lassan 1 éves.Nálunk az vált be,hogy egyik éjszaka,mikor már nem bírtam cérnával az állandó ébredést, a 11 kilós kisfiam dajkálását,egyszerűen betettem a kiságyba. Akkor már 2 órája fenn volt. Ordított,felállt,én egy szó nélkül lefektettem,aztán már azt sem. Hozzáteszem,kellett idegzet hozzá,további 2 órába került,mire elaludt.A férjemmel egymásba kapaszkodtunk közben,mert annyira sajnáltuk! De a 2. nap lefekvéskor már csak negyed óra hiszti volt,3. nap 10 perc,a 4.-en már sírás nélkül elaludt. Nem vagyok híve a durva módszereknek,a sírni hagyásnak,de sajna nem láttam más kiutat.
A nagyobbik úgy szokott le,hogy kapott egy nagyfiú ágyat,amit a miénk mellé tettünk.Így elalváskor mellém bújhatott,vagy ha felébredt éjszaka. Ekkor szoktunk le a szopiról is úgy másfél évesen. Azóta nagyon jó alvó!
Nekem is márciusban lesz 2 éves a fiam, de még mindig cicin alszik el délután és este is...
A cumit mikor a szájába rakom szinte fulladozik tőle, fanyar képpel kiköpi..;DD
Bezzeg a cici!!!;)))
Én már elkezdtem azt egy ideje, hogy csak kicsit hagyom cicizni, aztán vhogy lefejtem a száját a ciciről, megpuszilom az arcocskáját, s mondom, hogy most aluka van.
Kap a kezébe 1-2 plüsst.
Én pedig mellette maradok, behunyom a szemem, jelezve, hogy tényleg alvás van..;DD
Persze, ez nem mindig válik be...
Merthát a cici tetszene neki továbbra is...;)
De majd szeretnék valami munkát keresni, s akkor a nagymamával lesz. Kénytelen lesz délután cici nélkül vhogy elaludni....
Szia!
Én 20 hónapig szoptattam a kislányomat. És nálunk a kakaóra való átállás nagyon bevált! Este fürdés után kap egy üveggel, mesélek neki közben és utána alszik! Meg reggel is kap egy üveggel- mert anélkül nem indulhat a nap:)
Sok sikert és kitartást neked!
az enyem is ilyen volt,csakis cicin aludt el..utana jött az,h ringattam.Nalunk voltak szakaszok..volt,h elaludt nelkulem,de csak par hetig,aztan beteg lett es mindigis kellettem mellé. De engem is nagyon meggyötört,h logott a mellemen. Nekem nem ogadta el a cumit,adtam volna..
Csak azt tudom mondani,h kitartast,elöbb-utobb sikerülni fog. En is összebujok vele,es ugy altatom, de ez fokozatosan ment csak. Csomo ideig ringatni kellett,jarkalni vele..aztan valahogy sikerült,h lefeküdtem mellé..ez eddig a legjobb,de en mar megint többre vagyom,h lassan elaludhatna maga:-))!
Kitartast!!!
Nem én voltam a kérdező!:-)
De semmi baj!:-)
Hát annyi idősen semmiképpen sem ezt nagyon megértem!
Én sem vagyok nagy cumi párti,sőt!
De a fiamnál muszáj volt,kb 2 hónapos korától,különben egész nap a cicin lógott nem hagyott élni!
akkor ez nem lesz fáklyás menet!
de talán tényleg próbáld megbeszélni vele. bölcsi be jár?
Nállunkj szerencsére a lány nem volt nagy cumis,reggel és este kapott belőle tápit,aztán később a kakaót,de szerencsére nagyon hamar és könnyen sikerült letennünk,úgy másfél évesen!
A fiammal baj lesz,Ő nagyon cumis,van játszócumija és még nagyon cicis is,napi 3 szopi,plusz egy éjjeli!
Alig bírtam kicsit le redukálni a szopik számát!
az enyém másfél lesz de szintén cicin alszik el.. ez nem is baj de annyit lóg rajtam mint egy fél éves baba :)) És kikéri magának ha idő előtt elveszem.
Viszont én nem szeretnék cumit.. ellene vagyok egyébként is, nehogy már másfél két évesen tegyem a szájába :S aztán meg majd arról szoktassam le..
Próbáld megbeszélni vele,már elég nagy ahhoz,hogy megértse!
Esetleg fokozatosan!
Ne legyen cici,de azért még egy ideig bujjatok össze és úgy altasd!
Aztán lassan már azt sem,esetleg csak maradj az ágya mellett,fogd a kezét!
Az enyém lassan 9 hónapos,de még mindíg cicin alszik el!
Szerintem majd az lesz,hogy leteszem az ágyába és játszócumival próbálom elaltatni,közben simizem a hátát vagy hasonló!
Nállunk a ringatás,melkhasamon alvás nem válna be,mert egyiket sem szereti!
Nekünk is le kéne már erről szokni,hogy cicin aludjon el!
Szia.
cumival talán?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam le a 16 hónapos kisfiamat a tápszerröl?
- Hogyan szoktassam vissza kisfiamat a saját ágyába?
- Segítsetek! Hogyan szoktassam wc-re, bilire a kisfiamat?
- Hogy szoktassam le egyéves kisfiamat a cicin elalvásról?
- Szerintetek hogy szoktassam le a 14hónapos kisfiamat arról, hogy ne tekergesse a hajam alvás közben?
- Hogyan szoktassam le 5 hónapos kisfiamat arról, hogy csak kézben tud elaludni?