Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Calzone (Limaratol) recept

Calzone (Limaratol) recept

A Calzone (Limaratol) hozzávalói:
50 dkg liszt
2 tk so
3 dl viz
4-5 ek olaj
1 tk cukor
2 dkg eleszto


A Calzone (Limaratol) elkészítési módja:
Tesztat dagasztok(en gepben),hagyom duplajara kelni.Ezutan 10 dkg-as darabokra vagom,egyenkent kos alakura nyujtom.Kozepebe megy a toltelek,majd a szeleket rahajtogatom(felkor alaku lesz). Sutpapiros tepsire teszem es hagyom meg kelni 15-20 percet.Lekenem tojassal es 200 fokon 20 percig sutom. Toltelek: Aprora vagott hagymat piritok,ha van teszek ra bacont,vagy kolbaszt,ha nem akkor csak daralthust,egyutt piritom kicsit.Lehet gombat is tenni.Sozom,borsozom,oreganot is szoktam,de lehet bazsalikomot is.Puhara parolom,ha kell ontok keves vizet,ne legyen szaraz a husi.Kockara vagott paprikat es kukoricat teszek meg a vege fele.(nem muszaj),petrezselyemzoldet.Amikor kicsit hul hozzateszek reszelt sajtot. El lehet kesziteni bolognai alappal is,vagy csak zoldsegesen,kinek mi izlik.Nalunk a husos a kedvenc. Aki szereti csiposen lehet tenni eros pistat,pirosarany stb.

Talalaskor lehet tejfollel,ketchuppal kinalni.

En sima pizzatesztanak is mindig ezt a receptet hasznalom.

Kep rola:
http://s208.photobucket.com/albums/bb80/Edo-bedo/Etelek/?action=view¤t=Calzonemegvagva.jpg


Kategória: Pizzák receptjei


A calzone (limaratol) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook