Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós Pillangó/ Limaratol recept

Diós Pillangó/ Limaratol recept

A Diós Pillangó/ Limaratol hozzávalói:
2,7 dl tej
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
1 tojás sárgája
60 dkg liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő


A Diós Pillangó/ Limaratol elkészítési módja:
Gépben kissé lágyabb kelttésztát dagasztattam, majd duplájára kelesztettem.(persze lehet kezzel is dagasztani) Ezután vékony téglalapra nyújtottam, megkentem nem túl vastagon, sárgabaracklekvárral, megszórtam 20 dkg daráltdió, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és egy marék mazsola keverékével. Feltekertem mint a bejglit, trapézokra vágtam, középen lenyomtam egy vékonyabb fakanál nyelével. tepsin megint kelesztettem fél órát, ezután lekentem a tojásfehérjével, megszórtam díszítőcukorral és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem.

Igy kell vagni: / \ / \ / \ / \ / \
Isteni,rengetegszer sutottem,mindenkinek nagyon izlik!
Kep rola:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=1af643b7eb717c2de1096b71decf89c81af643b7eb717c2de1096b71decf89c8&kid=4545&aid=147552


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós pillangó/ limaratol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook