Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Burgonyás fánk virslivel recept

Burgonyás fánk virslivel recept

A Burgonyás fánk virslivel hozzávalói:
60 dkg burgonya
2 tojás
10-12 dkg liszt

reszelt szerecsendió
koktélvirsli
sütéshez olaj


A Burgonyás fánk virslivel elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Ha meglangyosodott, az egész tojásokkal és a liszttel - sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve - összegyúrjuk. Kézzel akkora gombócokat formázunk belõle, hogy mindegyikbe egy-egy kis koktélvirsli beleférjen úgy, hogy körülötte csak egészen vékony tésztabunda legyen, s bõ, forró olajban kisütjük.

Aki azt mondja, hogy reggelire ilyesmit készíteni egyszerûen nincs idõ, annak tökéletesen igaza van. Nem is reggel kell az elkészítéssel vacakolni, hanem amikor éppen van idõnk rá. Akkor viszont érdemes többszöri adagot készíteni, s a mélyhûtõben adagonként lefagyasztani. Akármelyik reggel elõvesszük a hûtõbõl, s anélkül, hogy elõzõleg kiolvasztanánk, forró olajban néhány perc alatt megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A burgonyás fánk virslivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook