Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Budapesti anyukák, kismamák beszélgessünk fórum

Budapesti anyukák, kismamák beszélgessünk (beszélgetés)

1 2
24. Larissa88 (válaszként erre: 23. - 3772cf118c)
2010. jan. 17. 10:36

Szia!

Örülök hogy csatlakoztál hozzánk! Hát mi fél év után döntöttünk a baba mellett. De úgy hogy mindketten akartuk. Hát szerintem már nektek is itt lenne az ideje a picihez, de mindkettőtöknek akarni kéne. Szóval ha a párod nem szeretné, tényleg el kéne gondolkodni egy s máson.

Mondta már egyébként hogy szeretne babát? Mert a kort illetően már megérett az apa szerepre abszolút.

2010. jan. 17. 00:33

Sziasztok! Csatlakozhatok hozzátok?

Pár éve lakom Pesten, sajnos nem nagyon sikerült barátokat szereznem. Párommal 5 éve vagyunk együtt. Én szeretnék kisbabát, ő még bizonytalan. Szerintetek ez normális? 37 éves én 30. Már itt lenne az ideje, nem? Már az is megfordult a fejemben, hogy nem is szeret engem :( Nálatok hogy álltak a fiúk ehhez a kisbaba-témához?

Bocs, ha egy kicsit hosszú voltam így elsőre :)

22. Norchy (válaszként erre: 21. - Larissa88)
2010. jan. 16. 18:52

áh, még abszolút most kezdtük el az egészet... kedden kóstolt először almát... tegnap volt az első "nagyobb" adagja, kb 1/3 almát megevett.

most adtam neki a következő adagot, 5dkg-t evett meg :)

jövő héten megyünk rota miatt a dokihoz, majd megkérdezem, szerinte hogy legyen. következőnek baracklét fog kapni, a továbbiakat még nem tudom. de ezt a tejpép dolgot mindenképp megkérdezem tőle.

később szerintem nálunk is lesz esküvő, de nem nagyon szoktunk róla beszélni, eddig mindent el tudtunk intézni házasság nélkül, lakás, gyerek neve...:) majd lehet akkor, ha Polett hozza a gyűrűt :)

csak ketten vagyunk a fórumon úgy látom, nem lenne egyszerűbb mail vagy msn?

ha jön bárki, akkor még mindig visszatérhetünk :)

21. Larissa88 (válaszként erre: 20. - Norchy)
2010. jan. 16. 15:22

Mi szeretnénk mindenképp összeházasodni, meg a keresztelőt is szeretnénk. Mi mindketten megvagyunk keresztelve. Nem azért mert olyan hú de fontos, de azért szeretném ha Bali is meglenne.

Valamilyen zöldséget próbáltál már adni Polettnek? Hátha az bejön neki. Vagy tejpépet, azt is lehet már ennyi idősen. És akkor hátha estére meg éjjelre több tejed marad neki.

20. Norchy (válaszként erre: 19. - Larissa88)
2010. jan. 15. 16:46

én nem mennék vissza a 2 gyerek között dolgozni, és a korkülönbség is talán jó lenne... bár ez utólag derül ki

nem vagyunk házasok, és nem is tudom, h lesz e és mikor esküvő - de a tavalyi év után azt mondom, ráér...

keresztelő nem hiszem h lesz, max névadó. párom meg van keresztelve, én nem és a család szerencsére nem erölteti

én is szeretném még szoptatni, csak az a baj, hogy éjjel is még jobb napokon 3 óránként rosszabb napokon 1-1.5 óránként kelünk... szeretném estére teletölteni jobban a pocakot....

19. Larissa88 (válaszként erre: 18. - Norchy)
2010. jan. 15. 15:28

Hát én egy 4 évet szeretnék még várni a tesóval, addig csak Balival szeretnék törődni. Meg jó lenne ha rendeződnének a dolgaink, mert most elég nagy a káosz. Költözés előtt állunk, meg munka keresés, meg majd idővel jó lenne saját lakás is, aztán ha minden összejön jöhet a kis tesó.

És ti házasok vagytok? Mi egyenlőre csak jegyesek, de tervbe van véve az esküvő.

Meg elvileg tavasszal lesz Bali keresztelője. Kicsit megcsúsztunk vele, most meg már lehet nehezen fogja bírni. A te picikéd meg van már keresztelve?

Igazából én fél éves kor előtt nem is próbáltam anyatejen kívül mást adni Balinak, csak utána, akkor is anyatej mellett még jó sokáig.

18. Norchy (válaszként erre: 17. - Larissa88)
2010. jan. 15. 15:04

irigyellek az éjszakai alvásért :) ma volt másfél óra, amit végig ficergett és mosolygott éjjel annak ellenére, h direkt nem szóltunk hozzá :)

a kiságyba szoktatáshoz erőt kellene magamon venni, hátha akkor kevesebbet is kelne. bár szerintem azért kel, mert nem tud rendesen bekajálni este és a pocak felkelti.

ma adtam neki egy kb negyed almát, nyammogott vele, de fintorgással lenyelte :) eddig semmi mást nem kapott, csak anyatejet, azt is eredeti csomagolásban :) mert a cumisüvegtől öklendezett amint a szájához ért.

inni se iszik semmit, mert azokra is csak fintorog, meg védőnő szerint elég neki az anyatej, a szerdai oltás után mondta h kóstoltassak lassan vele almát.

tesó majd lesz, még pontosan nem döntöttük el, mikor, de valamikor 2 éves kora körül. h akkor essek e teherbe v akkor szüljek még ez is kérdéses.

most volt 5 éve h együtt vagyunk :)

nálatok? tesó?

17. Larissa88 (válaszként erre: 15. - Norchy)
2010. jan. 13. 14:50

Balázs már elég régóta szépen végig alussza az éjszakákat. Általában este fél tíztől reggel kilencig alszik, jó az alvókája. Az elején amikor még pici volt jól elszúrtuk a dolgot. Mert sokszor felkelt éjjel és nem akart visszaaludni és betettünk a mi ágyunkba, és pár hónapig ott aludt. Egyébként érdekes ott sokkal jobban aludt mint előtte a kiságyába. Azt most pontosan nem is tudom mikor kezdte végig aludni az éjszakákat. Fél évesen már talán aludt majdnem végig, max egyszer ha felkelt hajnalba. Egyébként olyan okosan vissza szokott a kiságyba csodálkoztam is.

Balázs fél éves koráig csak anyatejet kapott, aztán kezdtük a gyümölcsöt zöldséget de ő egyből elfogadott mindent. Na jó a zöldség csak akkor kellett neki amikor hús is volt bent neki. :)

Most meg már kb. azokat eszi amiket mi.

És van már amit megeszik? Zöldség, gyümölcs vagy iszik? Terveztek majd kistestvért? Mióta vagytok együtt a pároddal?

16. Norchy
2010. jan. 13. 10:47
tegnap nem tudtam írni, egész nap mászkáltam, barátnőmnek vittem el a következő havi pelenka adagját :)
15. Norchy (válaszként erre: 14. - Larissa88)
2010. jan. 13. 10:46

hát, nekünk se jött be eddig a csőrös pohár... igaz, az se ízlik neki ami benne van :) se víz, se tea... tegnap ízlelgetett almát, amit én ettem, nem köpött le :):)

cumisüvegtől öklendezik...:(

Esőben nekem nincs inkább kedvem elázni, de ha ezen múlna a délutáni alvása inkább lemennék...

még megy a szoptatás, talán azért nem akar kóstolgatni semmit... néha kicsit fárasztó, főleg h ma éjjel is 1.5 óránként keltünk, pedig már volt 5 órás alvásra is példa, de már a 3 óránkénti éjszakai keléssel is kibékülnék... ti keltek még éjjel? mennyi időnként? ha nem akkor meddig keltetek? :)

a nevét együtt keresgéltük a párommal, és ez maradt mindkettőnk rostáján :) utóneves listákat bogarászunk interneten

14. Larissa88 (válaszként erre: 10. - Norchy)
2010. jan. 11. 13:49

Köszönjük a gratulációt. Balázs nem igazán szereti a csőrös poharat még most nem. Érdekes módon sima pohárból jobban tud már inni mint csőrösből.

Mi van hogy még esőbe is kimegyünk sétálni, kell a levegő úgyis, meg erősödik Bali immunrendszere.

Én még szoptatom őt, szerintem ennek is köszönhető hogy eddig egyszer sem volt beteg. (lekopogom)

Te szoptatod, szoptattad Polettet? Egyébként nagyon szép a neve. Hol találtad ezt a nevet, mert szerintem nem túl gyakori.

13. Larissa88 (válaszként erre: 11. - 7ed48e33ee)
2010. jan. 11. 13:45
Szia! Persze hogy csatlakozhatsz. örömmel látunk. Igazából szerettem volna egy beszélgetős fórumot, úgyhogy nagyon örülök hogy csatlakozol.
12. Norchy (válaszként erre: 11. - 7ed48e33ee)
2010. jan. 11. 11:38

csak bátran :)

mióta próbálkoztok?

2010. jan. 11. 11:02
Csatlakozhatok ha még nincs gyerekem csak szeretnék....
10. Norchy (válaszként erre: 9. - Larissa88)
2010. jan. 11. 11:00

néztem, h most volt 1 éves :) boldog szülinapot neki :) meg neked is gratulálok az 1 éves szülinapjához, hisz mégiscsak a te érdemed is :):):)

minden délután sétálunk, szinte független az időjárástól. ha nagyon szakad, akkor eddig 1szer nem mentünk el sehova, de pénteken pl mikor esett, akkor elmentünk vettünk itatós pohárhoz csőrt, hátha szeretne vizet v teát inni Polett, de nem tetszik neki. utána meg h aludjon valamennyit kocsikáztunk szentendrére meg vissza :)

napközben amúgy nem alszik itthon csak 20-40perceket

9. Larissa88 (válaszként erre: 8. - Norchy)
2010. jan. 7. 13:02

Hát én régen Sopronban laktam, párom meg Szentendrén aztán odaköltöztem hozzá. Csak ő ugye a szüleivel lakott, és nem igazán ment az együtt élés velük sok volt a probléma, aztán nyár végén költöztünk Pestre albérletbe, nem egyszerű de jobb mint ott volt.

Általába minden nap sétálunk Balival, ha máshova nem boltba mindig megyünk. Ő ugye télen született úgyhogy direkt ilyen jó nagy kerekű téli babakocsink van, az könnyű tolni a hóba is.

Általába egy órát mindig kint vagyunk, legalább megerősödik az immunrendszere.

Ti mennyit szoktatok sétálni? Hogy telik a napotok?

8. Norchy (válaszként erre: 7. - Larissa88)
2010. jan. 7. 09:47

szia,

A 3.kerületben, nem túl messze tőled. az árpád híd másik oldala

helyesek vagytok a családi fotókon :)

miért költöztetek fel pestre?

nekem kicsit elegem van a hóból, azon kívül hogy a lakásból szép, nem tetszik - nem tudom tolni a babakocsit, mert a járdák nincsenek maradéktalanul letakarítva... tegnap magamra kötöttem babát, de valamit lehet rosszul csináltam, és kényelmetlen volt...

szoktatok sétálni? mennyit vagytok lent egy alkalommal?

2010. jan. 6. 17:19

Szia!

Hát még mindig nem ismerek errefelé senkit úgyhogy szívesen beszélgetnék. :) Nagyon aranyos a kislányod. Ti merrefelé laktok?

6. Norchy (válaszként erre: 1. - Larissa88)
2010. jan. 5. 08:18

szia,

nekem 4 hónapos volt 1én a kislányom, Polett. Javult valamit a helyzeted, vagy még mindig nagyon egyedül vagy?

2009. dec. 14. 15:35
Nincsenek beszélgetni vágyó budapesti anyukák errefelé?
2009. dec. 4. 09:26
Sziasztok! Még csak 3 hónapja lakunk Pesten a XIII. kerületbe. És ti merrefelé laktok?
2009. dec. 3. 19:52
Szia! Az én kislányom még csak 8 hónapos. Pest melyik részén laktok?
2009. dec. 3. 18:15

Szia!

Az én kisfiamat is Balázsnak hívják, igaz, ő még csak 7 hónapos múlt. Mikor költöztetek Pestre?

2009. dec. 3. 16:20
Sziasztok! Az én kisfiam nemsokára 1 éves lesz, Balázsnak hívják. Nemrégóta lakunk itt Pesten úgyhogy sajna senkit nem ismerek itt ami sokszor elég rossz. Várok mindenkit sok szeretettel beszélgetni.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook