Budai szelet recept

A Budai szelet hozzávalói:
35 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
1 dl tej,
kávéskanál szódabikarbóna,
1/2 tejföl, összegyúrjuk.
Kicsit pihentetjük, tepsi hátlapján 2 lapot sütünk belőle.

Krém

15 dkg kristálycukor,
1/ 2 l tej,
3 evőkanál rétes liszt,
20 dkg vaj.

Csokimáz

16 dkg ráma,
16 dkg porcukor,
3 kanál kakaó,
2 kávéskanál liszt,
2 evőkanál tej.

Lassú tűzön folyamatosan keverjük, amíg az egész össze nem áll(nem kell forrnia).


A Budai szelet elkészítési módja:
A lisztet 2 evőkanál cukorral és kis tejjel csomómentesre keverünk. 15 dkg cukrot megpirítunk, és a maradék tejjel felforraljuk, amíg a karamell el nem olvad. Szép lassan a lisztes pépet hozzáfőzzük, sűrűre. Kihűlés után a vajat is hozzá keverjük apránként.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A budai szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook