Bt beltag lehet munkanélküli? (beszélgetés)
Ha nem haragszotok nekem is lenne egy kérdésem.
Én egyéni vállalkozó voltam. Viszont 2008 májusától bejelentett főállásom van.
Illetve..
Mivel rugalmas a munkavégzésem, itthonról tevékenykedem, a főnökömmel megbeszéltem, hogy családi problémák miatt kb. 1,5 hónap fizetés nélküli szabira lenne szükségem. Vagyis ezen idő alatt nem igazán dolgoztam, csak elvétve.
Időközben december 1-én visszaadtam a vállalkozói igazolványom is.
Viszont most dec. 17.-én bementem a munkahelyemre, hogy megbeszéljük a továbbiakat.
Legnagyobb megrökönyödésemre közölték, hogy október 31-i dátummal kiléptettek. Csakhogy erről engem elfelejtettek értesíteni, se telefonon, se írásban nem kaptam semmit.
Gondolom, akkor nekem is fizetnem kell a vállalkozás után egy hónapi járulékot.
De kérdésem, hogy így elmehetek-e munkanélkülire, s kapok-e valamit? S ha igen mennyit, hogy fogják azt kiszámolni?
A Bt. Beltagja köteles fizetni a járulékot, ha nincs máshol 36 órás munkaviszonya.
Csak a kültaggá válás ment meg. akkor viszont lehetsz munkanélküli, mert a kültag nem köteles munkavégzésre.( ő csak a vagyoni betétjével vesz kötelezően részt a vállalkozásba.)
Ha már 8 éve nem volt bevétel, akkor meg kell szüntetni, de addig fizetni kell a járulékot.
Sziasztok!
Pedagógusként dolgoztam egy középiskolában 7 évig, 10 éve van egy Bt-m, aminek az elmúlt 8 évben egyáltalán nincs bevétele. Novemberben megszűnt a munkaviszonyom .. többektől az az információt kaptam, h amikortól nincs munkaviszonyom, onnantól kezdve a Bt-m alkalmazottjának számítok, mivel beltag vagyok. Tehát be kell magam után fizetni a minden járulékot. Van vlakinek erről információja?
Előre is köszönöm a segítséget?
További ajánlott fórumok:
- Ha elmegyek munkanélkülire a főállásomból, akkor van arra lehetőség, hogy a mellékállásomban számlát adjak?
- 78000 Ft-os alapbérrel mennyi munkanélkülire lehet számítani?
- Lehet visszamenőleg regisztrálni a munkanélkülibe?
- Tudja-e valaki, hogy meg lehet-e szüntetni a Gyes-t, azért, hogy munkanélküli segélyt lehessen igényelni?
- Gyes alatt munkanélkülit lehet kapni, vagy tanfolyamra járni?
- Az lenne a kérdésem, hogy GYES után elmehetek-e munkanélkülire? Ha igen, utána lehetek-e még főállású anya?