Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Breton szilvalepény - Far breton recept

Breton szilvalepény - Far breton recept

Elkészítési idő 60 perc

A Breton szilvalepény - Far breton hozzávalói:
20 dkg kimagozott aszalt szilva
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
6,5 dl tej
1 evokanál rum
2 dkg vaj
csipetnyi só


A Breton szilvalepény - Far breton elkészítési módja:
A pár órára hideg vízbe áztatott aszalt szilvát lecsopogtetjuk. Nagyobb tálban osszevegyítjuk a finomlisztet, a cukrot és a csipetnyi sót, majd egyenként beleutjuk a tojásokat, és fakanállal osszedolgozzuk; kozben lassanként hozzáadjuk a tejet, végul pedig az evokanálnyi rumot. Kivajazunk egy kb. 26 cm átméroju tortasutot, beleszórjuk a szilvát és ráontjuk a masszát. Elomelegített sutoben megsutjuk. Kivéve hagyjuk kis ideig hulni, s még langyosan, a tortasutoformából cikkekben tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A breton szilvalepény - far breton elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook