Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Brassói aprópecsenye baconnal recept

Brassói aprópecsenye baconnal recept

Elkészítési idő 60 perc

A Brassói aprópecsenye baconnal hozzávalói:
1,2 kg tarja
2 nagy fej hagyma
10 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
1-2 db paradicsom
1 db babérlevél (kisebb)
8 szelet bacon
8 dkg sertészsír
himalájai kősó
sok őrölt bors
sok morzsolt majoránna
kevés őrölt kömény
kevés fűszerpaprika
1 kiskanálnyi darált csípős paprika
2,5 kg burgonya


A Brassói aprópecsenye baconnal elkészítési módja:
Egy nagyobb edényben a zsíron a szalonnát és az apróra vágott hagymát megdinsztelem, erre jön a csíkokra vágott tarja, amit fehéredésig pirítok. Ezután mehet bele a zöldpaprika, a paradicsom, a fűszerek ízlés szerint és a fokhagyma. Percekig kevergetem, majd egy kevés vízzel felöntöm, és lefedem. Ezt a folyamatot ismételgetem 8-10 alkalommal, amíg a hús vajpuha nem lesz, de még nem esik szét. Mindig csak kevés vizet öntök alá, hogy piruljon is, párolódjon is. 60-70 perc alatt elkészül. A burgonyát megpucolom, kockára vágom, és egy nagy lábosban sós vízben, forrástól számított 5 percet forralom, majd rögtön leszűröm. Egy olajsütőt feltöltök olajjal, és ebben sütöm ki 3 részletben a burgonyát, majd sózom, és az elkészült brassói húshoz keverem.


Kategória: Húsételek receptjei


A brassói aprópecsenye baconnal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook