Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Borított sárgabaracktorta recept

Borított sárgabaracktorta recept

A Borított sárgabaracktorta hozzávalói:
12 dkg liszt
1 tojássárgája
10 dkg hideg margarin
1 dkg gyümölcscukor
2 dkg méz
60 dkg kimagozott sárgabarack
3 dkg mandulapehely
12 g édesítőszer


A Borított sárgabaracktorta elkészítési módja:
A lisztet a tojássárgával, 6 dkg feldarabolt margarinnal és 1 tk. hideg vízzel gyorsan összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk. A maradék margarint egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a gyümölcscukrot, mézet, és kevergetve karamellizáljuk. A felezett barackokat a vágott felületükkel lefelé 1 percre a forró karamellbe tesszük. A barackokat margarinnal kikent 24 cm-es formába tesszük, szintén vágott felükkel lefelé, szorosan egymás mellé, a karamellel meglocsoljuk. A tésztát kb. 25 cm-es kerek lappá nyújtjuk és a gyümölcsrétegre fektetjük, a kiálló széleket a formába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük. 10 percet még a formában pihentetjük, majd a tésztalappal lefelé tálra borítjuk. Pirított mandulapehellyel megszórjuk, és édesítőszerrel meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A borított sárgabaracktorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook