Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bolgár pacalleves recept

Bolgár pacalleves recept

Elkészítési idő 50 perc

A Bolgár pacalleves hozzávalói:
80 dkg főtt pacal, 1,5 liter alaplé, (az, amiben a pacalt főztük) étolaj vagy olvasztott vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 db zöldpaprika, 1-1 evőkanál liszt és paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, só, majoránna, babérlevél, kakukkfű, bors, 5-6 dkg reszelt kaskavál (enyhén füstölt sajt), fél csokor petrezselyemzöldje.


A Bolgár pacalleves elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát vajon pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és csíkokra vágott paprikát, és puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, megpirítjuk, majd hozzáöntjük a kissé felhígított paradicsompürét és a csíkokra vágott pacalt. Felöntjük a pacal főzőlevével, megsózzuk, megborsozzuk, a fűszereket is beletesszük, valamint az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát. Lassú tűzön rövid ideig főzzük. Találáskor a tányérban adjuk hozzá, vagy külön mellé kínáljuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a sajtot.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 21. 05:48
A bolgár pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook