Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bögrés-kefíres-diós recept

Bögrés-kefíres-diós recept

Elkészítési idő 10 perc

A Bögrés-kefíres-diós hozzávalói:
Tészta
2 bögre liszt
3/4 bögre cukor
1 pohár kefír
2 db tojás
fél bögre étolaj
2 db vaníliás cukor
1 db sütőpor
A tészta tetejére
1 bögre durvára vagdalt dió
fél bögre sárgabaracklekvár (híg fajta) ha nincs híg akkor kicsit felmelegítve meghígul.


A Bögrés-kefíres-diós elkészítési módja:
Egy kb 35cm x 25cm-es tepsit kizsírozunk és lisztezünk, és félretesszük. A tésza hozzávalóit egy edényben jól összekeverjük, beleöntjük az előzőleg kikent, és lisztezett tepsibe, elsimítjuk (segítünk a tésztának szétfolyni mert kissé sűrű állagú) A tészta tetejét megcsurgatjuk a híg sárgabaracklekvárral (nem baj ha nem jut telibe mindenhová a tésztán) majd megszórjuk a durvára vágott dióval, és a tenyerünkkel óvatosan belenyomkodjuk a diót félig a tésztába. Így szeleteléskor nem potyog le a sütiről. Előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.

A tésztánál kb 2 dl-es bögrével dolgozunk.Mint a teásbögrék.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés-kefíres-diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook