Biztosításokról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Biztosításokról
Több minden kimaradt belőle, ha lesz időm megírom a folytatást.
Független pénzügyi tanácsadók is tevékenykednek, csak baromira kevesen vannak, ugyanis nem nagyon akaródzik az embereknek megfizetni őket. Az ő munkájuk ugyanis nem arról szól, hogy szerződést kössenek veled, hanem arról, hogy minden szempontból a számodra legmegfelelőbb terméket megtalálják. Csak akkor vannak jelen a szerződés megkötésénél, ha azt Te kéred és ezért plusz pénzt is fizetsz. Ellenkező esetben kapsz egy listát, minimum három, maximum öt olyan termék nevével amit számodra ajánlanak és Te döntöd el, hogy mikor, kivel szerződsz.
Pontosan erről beszéltem, még azt sem nézted meg, hogy kivel szerződsz, megkerested a legolcsóbb tarifát. De nem nézted meg, hogy a pénzedért mit szolgáltatnak.
Ami egyik oldalról érthető - mármint az olcsóság keresése - de ha baj baj, ez lesz a legdrágább.
Ha nem fizet a biztosítód - mert mondjuk nincs rá pénze és ez könnyen előfordulhat, polgári pert indíthat ellened az, akinek a kárt okoztad.
Vááááááááááá, hülyeséget írtam.
12 x 60.000 x 15 az összeg, amit visszakapunk a lejáratkor.
Sajnos az utóbbiban igaza van a biztosítónak, csak évfordulón lehet váltani. Bár lehet, hogy ez már változott és naptári év végén is lehet.
Soha ne higgy egy biztosítási ügynöknek! Különösen nem annak, aki rövid ideje van a szakmában. Túl bonyolult ahhoz, hogy pár hónap alatt meg lehessen tanulni. A barátnőm biztosítási szakjogász, néha megmutat egy-egy ügyet. Elképesztő. De azt tudnod kell, hogy minden pénzügyi tanácsadó cégnek kell hogy legyen felelősségbiztosítása és ha bizonyítható, hogy az ügynök átvágott, a cégnek kell, hogy kártalanítson.
Ez nem lehetetlen, elég ha csak írásban kérsz tőle ajánlatot, hogy pontosan mire kéred és írásban fogadod el tőle, amit alá is íratsz vele.
A biztosító nem az ördög műve, a legtöbbször azért csalódott az ügyfél, mert nem tudja, hogy pontosan mire is szerződik és a lehető legkevesebbet akarja fizetni.
Jó cikk, jó, hogy megírtad, bár azt hiszem, sajnálatos módon kevesen fogják elolvasni. Pedig kevesebb lenne az anyázás :)
A 3-as ponthoz:
Éppen most kötöttünk az uramnak egy olyan biztosítást az Aegonnál, ami nem befektetési egységekhez kapcsolt kockázati biztosítás. 15 év a minimum, ha túléli, az utolsó évben fizetett díjjal számolva a teljes befizetett összeget visszakapja. Ha esemény van, akkor kockázatiként működik.
Természetesen a visszafizetés a különféle kiegészítőkre nem érvényes, csak az alapra.
Ha nem indexálunk soha sem, 12 x 60 x 15.000 forintot kapunk vissza.
Amit kihagytál és szerintem nagyon fontos tudni, hogy 30 napon belül az ügyfélnek joga van elállni a szerződéstől, csak ezt általában elfelejtik a kedves ügynökök megemlíteni. Onnantól 30 nap, hogy a biztosító kiállítja a kötvényt.
Továbbá senki ne higgye el, hogy független pénzügyi tanácsadók. Gyakorlatilag többes ügynökök.
És?
Visszamondod akárhogy is erősködnek, ha tényleg sehol nem volt feltüntetve
Pár éve valami miatt nem negfelelően számolt az online biztositás
A postázási és a biztositási helyek kölönböztek, ezeket keverte
Töröltem. Gondoltam én, de már küldte is a biztositó a csekket szerződést stb
Egy darabig vívtunk, aztán feladták
Először is, a cikknek nem egy bizonyos társaság, egy bizonyos terméke a témája. Kivételeket sok ponthoz lehet majd találni, de a cikk egy általános tájékoztatásra törekszik.
Ugrás a teljes írásra: Biztosításokról
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Kötelező biztosítás
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Ha biztosítani tudnád gyerekeid felnevelését anyagilag is, több/hány gyereket szeretnél/vállalnál?
- Ha valaki külföldön tartózkodik, bevonják a személyit és valami biztositást kell fizetnie?
- Aki lakás, élet, baleseti vagy bármilyen más biztosítást kötne....