Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Bizalom vagy sem? fórum

Bizalom vagy sem? (beszélgetős fórum)


1 2
máj. 2. 09:19

Erdekes tema, mert nyilvan en sem orulnek neki, ha mondjuk a baratnommel folyatott privat beszelgeteseimet elolvasna a parom viszont en nagyon oszinte tipus vagyok, mindent megosztok a parommal es ezt forditva is elvarom, hiszen en is ugy gondolom hogy az oszinteseg egy kapcsolat alapja.

En is neztem mar bele az uzeneteibe, es igen azert mert nem biztam benne, hogy elmondja ha ir neki pl az exe vagy egy masik no, mert volt mar ra pelda hogy az el titkolast valasztotta mint azt hogy elmondja, persze ez a kapcsolatunk elejen volt, de nekem ez akkorsem esett jol.

2018. júl. 23. 20:24
Sokan így vannak ezzel.
2018. júl. 23. 20:03
Ez egy igen kényes téma.Azt hiszem nem sok ember van akiben feltétel nélkül megbizom.
38. maya80 (válaszként erre: 13. - Bnedora)
2010. febr. 8. 12:42

Ha bízom partneremben, eszembe sem jut ellenőrizni, és a tudta nélkül olvasni a leveleit...

Mi nem tudjuk egymás jelszavát, de nem is érdekel egyikőnket sem a másiké, mert bízunk egymásban, és eszembe nem jut azon gondolkodni, kitől kap levelet s kinek ír? Bízom benne, és emiatt nem érdekel sem a jelszava, sem a levelei; nem akarom ellenőrizni, mert nincs rá okom.

Ha lenne, akkor az már nagy baj lenne...!

Attól, hogy valaki kapcsolatban él, még nem kell teljesen kitárulkoznia a másik előtt.

37. agis
2009. szept. 3. 19:03

Szép és jó hogy nem sajátítjuk ki a másikat egy házasságban, de a kisajátíás nem ott kezdődik, hogy valaki önként és dalolva elmondja a másiknak a jelszavát....legalábbis szerintem.


Ha nagyon akarsz titikolózni, csinálj egy olyan emailt aminek a létezéséről nem is tud. Csak nehogy Te legyél legjobban megsértődve, hogy ha rábukkansz arra, hogy neki is van ilyen....

36. agis
2009. szept. 3. 18:58

Ennek az email olvasgatásnak 2 oldala van.....egyrészt, ha nincs titkod, illetve titkolnivalód, akkor általában nem probléma..

Másrészt viszont legjobban azok háborodnak fel, akikről így kiderül egy s más....


Ha tudja a jelszavadat, miért csodálkozol rajta, hogy ez bekövetkezett? Nem azt mondom, hogy ezzel fel volt jogosítva, de a kezébe adtad a akulcsot egy olyan laakathoz, amit megmutattál hol is van :)

35. 274c9996b8 (válaszként erre: 1. - Ligeia)
2009. szept. 3. 18:39

Nincs alapja a sertödessenek , mert milyen alapon olvasgatja a Te privat leveleidet ? !

A parkapcsolat,hazassag nem azt jelenti hogy , teljessen kisajatitsuk a masik embert es ellenörzes alatt tartjuk , szerintem.

2009. febr. 28. 14:45

Szerintem itt nem is feltétlenül bizalomról van szó.

Persze, jó, ha valaki nem titkolózik a párja előtt, de ha pl. barátnőm bizalmas információt oszt meg velem, akkor biztos, hogy nem szeretné, hogy azt a párommal beszéljem meg.

33. 1731424aa5 (válaszként erre: 32. - Burkuska)
2009. febr. 28. 13:32

Nekem is beletartozott az "exnejem" amíg ki nem írta a női névvel elmentett telefonszámokat a mobilomból.

Csak azt nem tudta, hogy a Zsuzsi pl. a PKKB-n volt bírónő, Bea az egyik kapitányságon nyomozott és Judit pedig egykori államtitkár, jelenleg tanácsadónk.

Persze nem csak a "felső tízezer" volt eltárolva a masinában - nem vagyok én olyan nagy kaliberű pali - de nem tartom teljesen egészséges dolognak az ilyen információgyűjtést.


A pénztárcámban szó szerint nem kotorászott.

De örömmel költöttem rá és nem is bántam meg.

És amúgy sem bánok meg semmit...


Utószó:

Mondjuk amikor in flagranti találtam őkigyelmét egy ismerőssel egy panzióban akkor fel volt háborodva, hogy miért "nyomozok" utána holott csak pár apró információmorzsából állítottam fel egy logikai láncot és "véletlenül" arra jártam...:)

2009. febr. 24. 18:27

Sziasztok!

Szerintem nincs abban semmi,hogy megnézte!A bizalom itt kezdődik!Én nem háborodtam fől soha,sőt megkértem rá,hogy nézze!

Ok,magán szféra,de a párom igenis beletartozik a magán szférámba!Szerintem!

Pl.a táskámba eleve nem kutatott,akkor sem ha megkértem rá,hogy a pénztárcámat kotorja elő...

Én nem háborodnék fől ilyenen!De ez én vagyok:-)

31. 1731424aa5 (válaszként erre: 1. - Ligeia)
2009. febr. 24. 05:55

A bizalmatlanság önmagunk tükörképe.

Azért bizalmatlan valaki, mert alkalmasint ő maga is okot ad rá.

Illetve van néhány "vezérhím" aki birtokolni akarja a nőt annak minden titkával együtt.

Cseréld le a jelszót vagy a párodat!

Az utóbbi lehet, hogy célszerűbb...

2008. aug. 24. 22:55

Végigolvastam a véleményeket. Furcsa, hogy a legtöbben felháborodtak a dolgon :) Én nem érezném ugyanezt, talán mert mi a férjemmel szintén tudjuk egymást jelszavát és akármikor beleolvashatnánk a másik üzeneteibe.


Kicsit mégis aggasztó a topicnyitó kérdése nekem, mégpedig azért, mert egy kérdésre azt válaszolta, hogy a párja szerint "az más", ha ő csinálja. Nem tudom, viccelt-e, mert nem ismerem, de ha komolyan mondta, akkor bizony érzek egy kis "férfias" fölényt ebben a kapcsolatban.

29. direne
2008. febr. 19. 22:10

Mennyi ellentmondó vélemény.

Én úgy gondolom, ha valakinek nem probléma, hogy megnézegetik a leveleit, úgy van rendjén.

Ha valakinek fontos, hogy ne nézzenek bele a levelezésébe, akkor meg úgy van rendjén. És ezt tiszteletben kell tartani.

2007. dec. 20. 13:33

az, hogy a masik eletebe beleturkalunk, sunyin, nem bizalom.

Mindenkinek joga van azzal es azt megosztani, amit o jonak lat. Ez nem titkolozas, hanem egeszseges intim szfera.

Ez inkabb birtoklasi manianak tunik.

Miert erezte ugy, hogy bele kell mennie?

27. LoLiNa
2007. dec. 14. 06:01

miért? titkosak a mailjaid? okot adsz rá, hogy belenézzen, ha ezt teszed... mi tudjuk egymás jelszavát, legyen az mail, cset, fórum, bármi.

én megbízok benne.. és ha mégis beleolvas? mi van akkor? nem talál benne semmit, nem teszek semmi rosszat, így nincs titkolnivalóm elötte.. :)

2007. dec. 13. 23:00
Változtass jelszót,és ezt már végképp ne áruld el a párodnak!!!!Az ördög nem alszik!
2007. nov. 3. 17:51
abszolút bizalom
2007. nov. 3. 16:54
Minden kapcsolat alapja a bizalom, ha ez hiányzik akkor nincs értelme az egésznek. Az én leveleimet bármikor megnézheti a párom, ha meg olyan levelet kapok, küldök amit a harmadik fél meg csak nekem akar elmondani akkor arra meg megkérem hogy azt ne olvassa el, mert az illető nem szeretné, hogy más is tudjon a dologról. Volt már ilyenre példa és tiszteletben is tartotta.
2007. nov. 1. 12:16
Jogos a felháborodásod, én sem tűrném, hogy a párom csak úgy belenézzen a magánlevelezéseimbe, vagy sms-eimbe stb. Mindenkinek van magánszférája amit illetlenség megsérteni. Még akkor is, ha úgy vélte a párod, hogy a jelszó megadásával felhatalmaztad rá, hogy bármikor megnézhesse a levelezésed.
22. fe20557d00 (válaszként erre: 1. - Ligeia)
2007. okt. 29. 13:29

Teljesen jogos a felháborodásod.

Én hidegrázást kapnék az tutttti!!!Már kislánykoromban allergiás voltam ha anyu valamimbe beletúrt!!!!Pedig ott még nem kellett bizalmaskodni;)

És az is igaz,hogy a harmadik fél is ki van ilyenkor játszva....,mert ő neked szánja a levelét!!!

Megkérdezted tőle miért érezte szűkségét,hogy elolvassa a leveleidet?

21. rexona
2007. okt. 29. 13:17

A párom a múlthéten vidéki társkereső oldalakat nézegetett, volt régen, hogy regisztált is. De persze telebeszélte a fejem, szóval hittem neki. Most újból itt ez a probléma, 7 éve vagyunk együtt, mostanában nemigen felhőtlen a kapcsolatunk.

Ha magkérdezem, szépen, talán még kedvesebben, mint szoktam bármit is kérdezni, tudom akkor felháborodik, miért nem bízom benne?, gyanakvó vagyok.....stb. szóval megpróbálná, hogy én kerüljek ki rosszul.

De meg kell mondjam neki, hülye lennék ha nem. Nem?

Na itt kérdezem én, hogy hogy lehet bízni???

20. Delete
2007. okt. 3. 21:47
egyetértek 5.myly-vel és itt a lényeg ahogy 10.bnedora írta: Szomorúnak tartom azt, ha a házaspárok titkolóznak. CSAK, igy nagyon egyszerű szerintem. Ha nincs bizalom a csuda vigye az egészet, mert nem tudni mikor omlik rád a mennyezet! erkölcs és bizalom, nem átértékelődve hanem az világhálóra alkalmazva én mindenképen a levelezési szabályok szerintiként „értem” Az ugyebár volt a 19. század elején. Ja, nincs ki tanítsa! pedig 11.zizisicc szerint érthető ez! MI fér bele kedves 13.Bnedora? Nem az a bizalom álláspontom szerint ha megtekinthetem….mindenét! A bizalom, a nem tudott dologgal kapcsolatban lehet csak valaki irányában. Mégpedig a kérdésre adott válaszában bízol hogy úgy van ahogy! A tudott/elolvasott levél, már nem bizalom, az történés, cselekedet, tett! ÉS valóban ott a harmadik! Őt megkérdezed ilyen esetben?
19. 0c97fbb607 (válaszként erre: 18. - Ligeia)
2007. okt. 3. 21:29
Igen általába ebbe senki nem gondol bele,hogy nem csak a partner magán szféráját sértik meg,hanem egy másik emberét is ugyanúgy.
18. Ligeia (válaszként erre: 15. - 0c97fbb607)
2007. okt. 3. 21:12

Igen, egyet értek Veled. a levelező partnerem bizalmasan osztott meg velem dolgokat, nem hiszem, hogy szerette voln, ha azt más is elolvassa...

de különben megbeszéltük a problémát, és igazat adott.

az a vicces, hogy ha ezt én csináltam volna, akkor ő is ugyanígy -vagy rosszabbul- viselkedett volna... csak ebbe nem gondolt bele...

17. Donyta
2007. okt. 3. 05:29
A bizalom nagyon fontos. Viszont ha van bizalom, nem teszek olyasmit ami ellenkezik evvel a fogalommal. Levelet kinyitni ami nem nekünk szól, illetlenség és egyáltalán nem mondható a bizalom jelének. A másik, ha az embernek a magánszféráját valaki megsérti, ott már nincs bizalom. Nem tudom mit tennék azzal aki az én cuccaimhoz nyúlkálna kiváncsiságból. Ez beteges. Hol itt a bizalom, és kinek mi köze a másik személyes dolgaihoz. Más, ha ő maga mutatja meg, vagy beszél ezekről.
16. Zizisicc (válaszként erre: 13. - Bnedora)
2007. okt. 2. 23:29

Ha bizalom, akkor legyen bizalom, de akkor nem olvasom el a párom levelezését, mert megbízom benne.

Továbbra sem értek Veled ebben a kérdésben!

15. 0c97fbb607 (válaszként erre: 13. - Bnedora)
2007. okt. 2. 13:14

Belefér,persze,ha megkérdezi,de nem másképp.

Ne felejtsük el azt sem,hogy egy levelezésnél van egy harmadik fél is aki velünk őszinte és nekünk írta a levelet ,nem másnak.

2007. okt. 2. 13:12

Nálunk a fiammal volt hasonló probléma, amikor kapott egy hivatalos levelet, és én azt felbontottam. Levéltitokra hivatkozva kérte, hogy többé ne tegyem. Oké! Ezután, bár a családhoz érkező leveleket legtöbbször én hozom be a postaládából, és felbontom (van egy szupi elemmel működő borítékbontóm, és így ha az egyiket felbontom, akkor a többit miért ne tenném vele), de nem nézem meg. A másik fiam már elköltözött, de még mindig van olyan hivatalos levél, ami idejön hozzánk. Ilyenkor megkérdezem, megnézhetem-e, mert lehet, hogy fontos. Ha igent mond, megnézem.

De most is azt vallom: egy igazi házasság csak úgy működhet jól, ha a felek mindent megbeszélnek egymással, és tudnak egymás problémáiról, kapcsolataikról.

És ha titokban nem nézheti meg a párod azt, amiket írsz, akkor az a kapcsolat nem lesz hosszú életű. Jogosan érezheti a másik fél, hogy titkolóznak előtte.

13. bnedora (válaszként erre: 11. - Zizisicc)
2007. okt. 2. 12:59

Tudom mire célzol, de a fórum címe: bizalom vagy sem?

És szerintem a bizalom itt kezdődik. Ha bízom a partneremben, akkor igenis ez belefér.

12. Ligeia
2007. szept. 16. 08:53

mazsi-drazsinak: megkérdeztem tőle, és azt mondta, hogy "az teljesen más"... nyertél :) az a szomorú az egészben, hogy ha ő ugyanazokat a hibákat elköveti, és én ezt merészelem felhozni neki, akkor mindenre ez a "az teljesen más" a válasz. persze, hogy más, mert azt ő csinálja...

jelszót változtattam, éd itt nem is a titkolózásról van szó. ha alami titkolnivalóm lenne, eleve eszembe sem jut, hogy megadjam neki a jelszavamat. és ha megkérdez, hogy elolvashatja-e őket, gondolkodás nélkül megengedem neki. na de ne azzal töltse a szabadidejét, hogy a leveleimet olvasgatja....

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook