Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Birsalma sajt - aki csinált már segítsen fórum

Birsalma sajt - aki csinált már segítsen (beszélgetés)


1 2
2009. okt. 27. 17:51
Én tegnap estefelé főztem birsalma sajtot. Kisebb jénai tálak tetejébe töltöttem bele, kb. 2 centi vastagon. Már van kérge, de ahogy tapogatom, érzem, hogy alatta még puha. Igaz, kb. 24 óra telt el azóta. Lehet belőle még valami?
2009. okt. 15. 14:15
Biztosan.Mi minden nap megkóstoljuk,mert olyan fini
2009. okt. 15. 11:09
Én nem pucoltam meg ( 1 kg)hanem lereszeltem almareszelőn és 10 percig főztem jó puha keverni kell nehogy leégjen (nekem sikerült xd)utánna butmixerrel pépesítettem 1 kg cukrot ráöntöttem és 20 percig kavarva megint főztem ezek után a tálcára 1.5 cm kiöntöttem és állni hagytam ha börösödött akkor forgattam cikekre vágtam úgy forgattam 1 hét után tök jó lett!!
2009. okt. 15. 11:04
Hali nekem 1 hét után lett tuti:-) forgatni kell!!!Nekem olyan másfél cm es volt 1 tálcára öntöttem ki!!
2009. okt. 15. 11:01

Sziasztok

tegnap elkészült a birsalmasajtom. Az ize nagyon fini, és most reggelre egész szépen "bőrösödik" és összeállt. Remélem minden oké lesz vele.

2009. okt. 13. 21:43
Anyukám most csinált. Tegnap megkóstoltam, Isteni finom! :-) Ö is özgerincbe tette és diódarabokat is szórt bele. Nagyon fini lett tőle! :-))
8. Buksi13 (válaszként erre: 7. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. okt. 13. 21:37
köszönöm szépen a sok segitséget, remélem most már ügyes leszek. A hétvégén nekiesek.
7. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 5. - Buksi13)
2009. okt. 13. 20:17
Ha megvárod és mindennap rendszeresen forgatod akkor nem romolhat meg.A külső része meg kell keményedjen egy kicsit."zsír" papírba vagy sütőpapírba,de ezt 2 hét után csak,mert ha hamarabb teszed valószínűbb,hogy bepenészedik.
2009. okt. 13. 19:12

Én is készítettem pár éve, isteni lett, de tepsi aljára terítettem 2 cm vastagon, és úgy szárítottam. Majd felkockáztam.

Viszont, hamar kiszáradt. Most én is őzgerinc formába fogom tenni.

2009. okt. 13. 18:42
köszönöm a segitségeket, igazából abban voltam nagyon bizonytalan, hogy hogyan tegyem ki formába, legtöbben azt irják hogy tegyek az aljára folpackot. Barátnőm csinált, és neki bepenészesedett, nem szeretnék igy járni, mert imádom. Tárolni milyen papirban szoktátok? Akkor a zárt doboz az nem ajánlott, ugye?
4. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 1. - Buksi13)
2009. okt. 13. 17:47

Feldarabolom és a magházat kiszedem.Lobogó vízbe addig főzőm amíg elkezd szétválni ez kb félóra újra forrástól számítva.

Leszűröm,össze turmixolom és a masszát megmérem.Kilónként 50dkg cukrot mérek hozzá.A cukor nélküli masszát visszateszem a gázra és kicsit kb 5 percig kavargatás mellett rotyogtatom,majd hozzáadom a cukrot és 15 percig együtt kavargatom.Őzgerinc formát alufóliával kibélelek,beleöntöm a masszát.

Másnap kiborítom egy tálcára.Mindennap fordítok rajta ,hogy minden oldala megszilárduljon.Ezt kb 1-2 hétig.Viszont szoktuk kóstolgatni is,mert már másnap nyugodtan lehet belőle enni.

2009. okt. 13. 17:46
Feldarabolom és egy zepterhez hasonló edénybe teszem és a saját levében főzöm, ha kell teszek bele cukrot, esetleg citromlevet. Aztán egy fóliával bélelt őzgerincformába teszem. Abban hagyom kihűlni, majd ha megkeménykedett kiveszem belőle. Hűtőben szoktam tartani.
2009. okt. 13. 17:36
Én kivágom a magházát,héjastól cikkekre vágom,tepsibe terítem,alufóliával lefedem,50 fokra kb 2 órát hagyom a sütőben,aztán krumplinyomóval összetöröm,1 kg birspéphez fél kg cukrot keverek,fólia nélkül visszateszem kb egy órára a sütőbe,50 fokra,hogy a víz elpárologjon.Kistányérra teszek egy kanálnyit,hűtőben kihűtöm,ha elég kemény,kiveszem a sütőből,formákba szedem-én őzgerincbe szoktam,de ne legyen túl vastag réteg csak kb 5-6 cm,mert úgy jobban formára szilárdul.2 nap után zsír vagy sütőpapírra kiborítom,2 naponta forgatva kb 10 napig szárítom,majd a papírba tekerve egész télen eláll a kamrában,vagy más hűvös helyen.Néha érdemes ellenőrizni,nem romlik-e.Darabolt diót lehet bele keverni kimerés előtt,nagyon finom lesz tőle.
2009. okt. 13. 17:28

Sziasztok

Kellene egy kis segitség birsalma sajt készitésben. Már annyi mindent olvastam, nem tudom mi a jó. Olyanok véleményére lennék kiváncsi, akik maguk is készitettek már, és van tapasztalatuk.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook