Bicskanyitogató - pedig valójában nem az (beszélgetés)
Tudom mire való a láz, én sem vagyok a hőemelkedés csillapításának híve, de a 42 fok az nagyon magas :S Én azt csillapítanám, még felnőttnél is.
Anno azt mondta a doktornő, hogy olyan 39 fokig nincs probléma, főleg ha a gyerek közérzete nem rossz.
Olvastam, hogy változott a hozzáállás a lázhoz, de én a 42 fokos lázat már csillapítanám, de hát te tudod.
A gyerek közérzete milyen?
bizonyos szintig igen
na, most főzz egy teát, dőlj hátra, és élvezd, amit kapsz :)
el fogod érni a célod: neked fognak ugrani
vajon kinek a reinkarnációja vagy ?? :)
A szervezet természetes védekezôképessége.
Azt jelenti, hogy az éppen nagyban dolgozik a külsô "ellenség" elpusztításán.
Nem egészséges azonnal lenyomni, csak akkor, ha az már tartós, ill. kórosan magas.
A legtermészetesebb lázcsökkentési mód a langyos-hûtô fürdés, illetve a priznic.
Figyelni kell a lázas beteg (sós) folyadékpótlására.
Én nem esek neked, de nagyon aggasztó, amit írsz.
Bizonyos határig a láz jót tesz, de van az a határ ...
a lázat feltétlenül kontrollálni kell azokban az esetekben, amikor az igen magas láz (hyperpyrexia) fellépése miatt a szövetek is károsodhatnak.
Játszol a tűzzel!
Ráadásul a gyereked kárára :(
42 fok az már életveszélyes
nincs az a hülye szülő, aki így játszadozik a gyereke életével
troll vagy
Aztán milyen néven írtad ki azt a fórumot?
Szerettem volna beleolvasni.
Kíváncsi vagyok, itt is meggyilkolnak-e, ha felhozom ezt a témát. :-)
Nagyobbik gyermekemnek a minap 42 fokos láza volt (fülhőmérővel mérve), ami engem cseppet sem aggasztott, mivel tudom, hogy ez azt jelenti, küzd a vírusokkal az immunrendszere, és meg fog gyógyulni. A fejfájása jobban aggasztott. Miután ezt kiírtam egy csoportban, az ott lévő emberek 98%-a nekem esett, dühöngtek rajtam.
Nem vitát akarok szítani, pusztán csak kíváncsi vagyok, itt hogyan vélekednek az emberek, mennyit tudnak a lázról. :-)