Bevezetik az ebadót (beszélgetés)
Mi köze az ebadónak ahhoz, hogy te lehányt automatából veszed a parkolójegyet? Nem mindig magaddal kell foglalkozni, hanem felelősen kellene gondolkodni.
Az ebadó már nagyon szükséges. Minnél gyorsabban vezetik be és minnél szigorúbban tartatják be a kutyatulajdonosdokkal, annál jobb lesz a környezet, ahol élünk.
Ez most komoly?
Mármint hogy bevezetik az ebadót?
Nagyon örülnék neki!
A minap Bp belvárosában jártam. Miután nagy szerencsémre levadásztam egy parkolóhelyet, a parkolójegy automatához fáradtam, ami nagy meglepetésemre LE VOLT HÁNYVA. Szó szerint.
Annak az alaknak mit mondanál? Alapdolgokat kellene, de minek.
"Itt nem is azokkal van a gond, akik eladásra tenyésztenek, hanem például az én kiskutyámról, aki labrador keverék és egyéb ismeretlen eredetű ebek akaratomon kívűl szaporítják a kutyámat."
"ismeretlen eredetű ebek" :Ez tetszik :DD
Akaratodon kívül hogy lehet szaporítani a kutyádat?
Hát, pedig szerintem igaza van. Az ivartalanítás megoldás rengeteg problémára.
Aki meg fedeztetni szeretné a kutyáját, az tüzelés idején megfelelő körülmények között tartja a szukát, és a gondosan kiválasztott kannal fedezteti be.
Tudod, az a baj, hogy az ilyenek, nem gondolják, hogy ez probléma és nekik mérlegelniük kellene, hogy legyen-e kutyájuk.
Szedettem már fel kutyással a kutyája termését, hogy még ő akart engem okítani, hogy ő bezzeg a saját háza előtt felszedi a másét is. Igen ám, csak éppen a saját kutyája után simán otthagyta volna az orrunk előtt. És az ilyet egy picit sem bántja, hogy három-négy totyogó gyerek játszóhelyére ürített a kutyája. Legszívesebben a fején kentem volna szét, de visszafogtam magam és egy zacskót ajándékoztam neki, mert természetesen annyira felkészült a sétára, hogy nem volt nála.
Megjegyzem beszélgettem a környéken olyan kutyatulajdonossal, aki arra büszke, hogy a kutyája sosem ürít a kertjébe. Ugye sejtitek, hogy hová szokott? És ez sajnos nem egyedi eset, hogy a kutyások arra nevelik a kutyájukat, hogy tisztán maradjon a kertjük és ezért reggel-este kihordják őket alibi sétára.
Alibi séta alatt értem, amikor még az utcát se kerülik meg, fordulnak vissza, ha a kutya elvégezte a dolgát.
No, én az ilyeneknek még ivartalan kutyát sem engedélyeznék.
(Belátom, nem vagyok túl engedékeny e téren.)
Nem is rád gondoltam. Csak egy példát írtam.
Egyetemista koromban emeltes házakban laktunk albérletben. Nem egyszer csaucsauk szálltak be mellénkt a liftbe, kettessével hordta le őket a gazdijuk. Imádnivalók, de nem a liftben és nem is hiszem, hogy nekik jó egy kicsi lakásba zárva egész nap.
Ez meg a másik, amikor az emberek egész nap távol vannak a kutyájuk meg a lakásban kínlódik, hogy be ne pisiljen, mert kikap. Persze ez krónikus veseproblémákhoz vezet.
Nagyon messze van ez az állatszeretettől. Mi ez, ha nem kínzás?
Mondom nekem az olyanokkal van bajom, akik nem is törődnek, hogy mi történik a kutyájukkal, hogy hány kölyke lesz, hogy hol milyen galibát csinálhat, amikor elcsavarog stb.
Lehet, hogy másnak sznobizmusnak tűnik, de képes vagyok kocsit mosatni, ha a város egyes pontjain muszáj megfordulnom. Legszívesebben ki se szállni 3 méternél távolabb az irodaház bejáratától. Ilyen például a Peterdy utca (de írhatnék sajnos sok másikat is ide). Nincs egy kutyagumitól mentes négyzetméter azon az utcán. Bűzlik az ürüléktől. Gyomorfogató.
Amikor ott járok (hangsúlyozom, csak ha muszáj) egyszerűen betiltanám a lakásban tartott kutyákat.
Tudom ezzel sokaknak ártanék, de egyszerűen elviselhetetlen, hogy mire képesek az emberek... :(((