Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Beteg vagy? Járj utána! fórum

Beteg vagy? Járj utána! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Beteg vagy? Járj utána!

2009. jún. 12. 13:28

Én is migrénes voltam gimis korom óta, most 47 vagyok, 4 éve tünetmentes. A végén már olyan kemény mixet szedtem, hogy 1 Algopirin, 1 Ridol, 1 Meristin, és az sem használt mindig. 4 évvvel ezelőtt Németországban vettem egy zappert,mert utána néztem a szakirodalomnak, és egy strongolioda? nevű parazitát okolnak a migrénért, amit ezzel sikerült kiirtani. Biztos sok más módszer is van, nekem ez bejött. Sok más dologra is használom azóta ezt a készüléket.

Én is örülök, hogy meggyógyultál és egyetértek veled mindenben.

17. kry84
2009. máj. 11. 20:27
Ez azért nagyon durva!Nagyon örülök,hogy a végén kiderült mi a baj,és most már boldogan élhetsz:)
16. jucumhaha (válaszként erre: 15. - 62dca90d90)
2009. máj. 8. 17:50

Jézusom!

Hát ez elképesztő! Azt a kórházat, meg orvost fel kéne jelenteni! Örülök, hogy helyrejöttél! És remélem sokan tanulnak a Te esetedből is! Nekem akkor szerencsém van, hogy "csak" migrénem van. Köszi, hogy leírtad. Remélem ezek után már semmi problémád nem lesz! Szép napot, szia

2009. ápr. 29. 07:46
Meg sem lepődöm a történteken.Hasonlóan jártam csak komolyabb volt a baj.Évekig jártam én is orvoshoz mikor lett 1 komoly rohamom.A kihívott orvos ct-t kért amit a kórházban nem csináltak meg .Ráírták a papíromra front okozta rosszullét.Rá pár hónapra ismét kórház és egyre több rosszullét.Mikor utoljára rosszul lettem látótér kieséses rohamom volt.A kórházban csak annyit mondtak hogy "mindig ilyen a bal keze?"ami a rohamok után fokozatosan bénult.Kaptam 1 algopirin injekciót a fejfájásomra és hazaküldtek hogy várjam ki a sorom a ct-n amire nagy nehezen kaptam időpontot.Másnap felhívtam a kórházat hogy vegyenek előrébb mert elviselhetetlen a fájdalom,mire az orvos közölte hogy vegyem tudomásul ő szívességet tesz nekem.Mikor meg lett a ct elvittem lecsaptam az asztalra és közöltem vele,hogy nagy baj van.Mire ő flegmán megkérdezte hogy mi a végzettségem?Közöltem vele hogy nem kell orvosnak lenni hogy egy akkora daganatot meglásson az ember.Onnantól megváltozott velem szembe,mert normális eseteben bénának kellett volna lennem akkora daganat volt a fejemben.Innen már egyenes út vitt Pestre ,hogy megoperáljon a legjobb idegsebész.Azt mondták ha ő nem vállal akkor senki.Szóval nagy volt a tét.Megműtött felépültem és most írom e sorokat.Nem volt problémamentes a gyógyulás sem hisz lebénultam és egy csomó mindent újra kellett tanulnom,ráadásul epilepsziás lettem,de akartam és tettem a dolgom.Szóval át tudom érezni a helyzeted.Legyen nagyon szép napod.
2009. ápr. 23. 19:31

Tisztára hihetetlen, hogy összejött ez a gyermekszemészetes dolog.

Védőnő leszek 2 hónap múlva, ha túl leszek az államvizsgán, és gyakorlaton, szűrővizsgálatokon rengeteg gyermeket kiszűnünk látásprobléméval, és különböző más kezelést igénylő elváltozással. A gyerekek kb 60-70%-a úgy jön vissza, hogy az orvos nem kezeli, csak visszahívja kontrollra, és azt mondja: majd jövőre megnézzük mennyit romlik.

Hát köszi.

13. üdeut
2009. ápr. 23. 19:19

Jó orvos a mai világban..;mint a fehér holló!!!

Rengeteg negatív dolgot tudnék mesélni szűk családi környezetem tapasztalataiból.

A lényeg,a pénz bezsebelése "osztán menj az utadra"!

12. *Agnese* (válaszként erre: 8. - Jucumhaha)
2009. ápr. 23. 09:53

Ez a migrén nagyon durva!!!!

Teljesen átérzem a dolgot, bár én "csak" fényérzékeny vagyok, mármint a szemem, de már az is iszonyatos halántéktáji fejfájással jár már 5 percnyi napsütés, vagy UV-fény után... :-(

11. *Agnese* (válaszként erre: 10. - Scorpiolady)
2009. ápr. 23. 09:51

Az én orvosokkal szemben kialakult bizalmatlanságom is a gyerekszemészeten kezdődött! :-(

1 éves korom óta vagyok szemüveges! Akkor +6 dipotriával kezdtünk... Mikor 12 évesen először a felnőtt rendelésre mentem, az ottani doki megkérdezte ki kezelt eddig, mert ha fokozatosan szépen csökkentette volna a dioptriát, már nem kellene szemüveget hordanom! Ő viszont már csak nagyon lassan tudta csökkenteni és nem is teljes elhagyásig, így ma is szemüveges vagyok!

És ez csak a kezdet volt!

2009. ápr. 23. 08:42
Sziasztok, én nem migrénes vagyok hanem szemüveges.Most gondolom az jár a fejetekben na és rengeteg szemüveges járkál az országban. Csakhogy nekem a nemtörődöm gyerekszemész miatt kell lassan húsz éve szemüveget viselnem. Ugyanis (a jelenlegi szemészem egyből kiderítette)féloldali ideggyengeség vagy mi van az arcomban, tehát ha ráncolom a homlokom pl akkor csak az egyik fele ráncolódik emiatt, kiskoromban sokat sunyorogtam fél szememre anyukám rengetegszer vitt szemészhez emiatt, de mindig elhajtották, hogy ez csak rossz szokás stb.., aztán amikor már azért mentünk mert elromlott a látásom a sunyorgások miatt, akkor meg jól letolták hogy nem látja hogy ez a gyerek sunyorog miért nem hozta hamarabb akkor tudtuk volna kezelni és nem kéne neki szemüveg(ugyanaz a dokinő volt), anyu el is küldte melegebb éghajlatra.
2009. ápr. 22. 21:47

Szia!

:) ismerős a sztorid, én is bejártam 1-2 orvosi rendelőt, mire megtudtam, hogy migrénem van :)

Kisgyerek koromtól kezdve fejfájós vagyok, és nálam ráfogták arra, hogy apám alkoholista, biztos pszichoszomatikus a dolog, így én is ideggyógyászhoz kerültem először (aki a háziorvosom volt évfolyamtársa az orvosiról, így aztán ők szépen megbeszélték a családi anamnézisem) és minden további vizsgálat nélkül kaptam vmi dilibogyót. Aztán, mivel nem hatott, a fejfájások csak jöttek, kb. 19-20 évesen elküldött koponya ct-re. Ott megállapítottak vmit, vmi anatómiai rendellenességet, ami okozhatja a fejfájást, de a klínikai orvos az ambulancián meg engem tolt le, hogy a leletező orvos miért ír ilyet, amikor ez nem is igaz, nincs ott semmi eltérés az agykamráimnál, bla-bla-bla... Mindenesetre itt legalább megtudtam, a migrén teljes kórképét, és a kontroll ct-re már vissza se mentem, mert velem nem fog így beszélni 1 picsa se, mégha a titulusa dr is. Migrénem van, és kész. A tipikus tünetekkel. Annyiból szerencsés vagyok, hogy meghánytatni még nem hánytatott meg, de hányinger előfordul, fény, hang és szagérzékenység szintén. Jobb vagyok ezzel, mint bármelyik meteorológus, mert a hidegfrontot úgy megérzem, mint a vaddisznó a szarvasgombát :) Gyógyszer pedig nem sok van, ami használ ilyenkor sajna. Csak a sötét, hangszigetelt szoba, és a fekvés.

2009. ápr. 22. 20:33

A tüneteim: vagy úgy kezdődik, h hirtelen a testrészeim "másnak" tűnnek, vagyis olyan, mintha nem is hozzám tartoznának, nem az én részeim lennének, valamiféle idegenérzés, vagy pedig úgy látni, mint amikor belesüt a szemedbe a nap, és utána egy kis ideig egy láthatatlan folt van a szemedben, elkezdek szikrákat látni, meg konkrétan nem tudok semmit kivenni abból amit nézek, csak nagyon apró részleteket. Egy ideig eltart ez a nem látás, aztán jön a totális lezsibbadás, de még az ínyem is zsibbad, a kezemben annyi erő nincs, h fogni tudjak, aztán ha nem sikerül lefeküdni aludni memóriazavar és beszédzavar. Ha ezek elmúlnak, kezdődik a fincsi féloldali fej(halánték)fájás, olykor hányással.

Kezelés: hát Relpaxot írtak fel a rohamokra, és mivel hál'istennek relatíve alacsony a rohamgyakoriság, ezért a köztes időben nem szedek semmit, és reménykedek, h nem leszek rosszul. De sajnos még a Relpax sem szakította félbe a rohamokat, ami a legszörnyűbb az egészben.

2009. ápr. 22. 19:46

Sajnos nekem az életem múlik az orvos jó indulatán,amiből csak az indulat maradt meg.(Bővebben naplómban)

Már arra gondoltam,hogy bennem van a hiba. Másfél éves kanossza járásom alatt rengeteg orvossal nővérrel találkoztam és sajnos, egy olyan volt közöttük akiben feltétel nélkül meg tudnék bízni,de sajnos nagyon messze van:-(

Felháborító amit tapasztalok. A jó orvosok persze már régen külföldön praktizálnak, vidékre pedig azok kerülnek akik "libáért vették a diplomát". Tisztelet a kívételnek. Legtöbbjük az idősebb korosztályból pedig abból él amit 3o éve megtanult.

Csak hát sajnos az már rég elavult és talán tovább kéne képezni magukat.A tapasztalat ez esetben kevés.

Megértem,hogy sok a beteg és kevés a pénz,de legalább az empátia és az odafigyelés lenne meg felénk alanyi jogon:-(((

2009. ápr. 22. 19:27

Szerintem sem biztosítja sajna.

Komolyan gondolkodóba ejtő, hogy ha keményen meg kell dolgozni egy diplomáért. komoly képzést kapnak a dokik, akkor mégis hogy lehet, hogy ilyen hiányos tudással mernek egyáltalán embereket "gyógyítani".


A tüneteid érdekelnek engem is. Leírod részletesen nekünk, mik voltak, és hogy kezelnek most?

5. *Agnese* (válaszként erre: 4. - Szeptember99)
2009. ápr. 22. 19:00
Sajnos az egészséges életmód sem biztosítja az orvosmenetes életet!
2009. ápr. 22. 18:45

Én azért próbálok egészségesen élni,hogy ne kelljen orvoshoz mennem (és gyereket se akarok,többek között ezért).


Viszont a cikkedből hiányozik az,hogy nem írtad le,hogy milyen jellegűen a tünetek.

2009. ápr. 22. 18:31
Én sem bízom az orvosokban! Hasonló okok miatt! A szörnyű az, hogy nem csak én találkozom állandóan nemtörődöm, hozzá nem értő kóklerekkel, hanem a közvetlen hozzátartozóim is, pedig kb. 10 éve egymástól távol élünk, én az ország nyugati felén, szüleim, családom pedig az ésszak-keleti részen! Tehát a probléma országos szintű!!! :-(
2009. ápr. 22. 17:13

Örülök, hogy megoldódott a gondod, és végre nevén tudod nevezni a betegségedet.

De kiábrándító a kálváriád az orvosokkal. Ha a bennük, az ő szakmai hozzáértésükben sem bízhat az ember, akkor mégis kiben...?

2009. ápr. 22. 17:03
Történetem szolgáljon Neked tanulságként, hogy véletlenül se nyomja rá a bélyegét az életedre a tudatlanság, és a félretájékoztatottság. Én ugyanis tizenkét év küzdelem, szorongás után jöttem rá a megoldásra, miért vannak rosszulléteim.

Ugrás a teljes írásra: Beteg vagy? Járj utána!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook