Beszélgetés, ismerkedés (beszélgetés)
Eddig a földön ültél, mint a japánok? :-)
Igen, voltunk a tüzijátékon. Az egyik ház tetejéről néztük, szép volt. Jobb volt, mint a tömegben, kiállt nyakkal. Már nem tudtuk, mi van, mert ahogy szokott, 9-re volt írva, hogy kezdődik, de negyedkor még smemi nem volt. Aztán 21.20-kor kezdték, addig valami műsor volt, úgy hallottuk.
Ti láttatok a környéken valamit?
Sziasztok!mi van csajok,sehol senki?Vera !voltatok a tüzijátékon?A mai naptól már nem a földön ülve kell írnom,mert már van számítógépasztalunk .Éljen!
Szia!
Hááát,nem irigyellek!
Nagyon jól tudom miről beszélsz!Nem tudlak semmivel vigasztalni,sőt még ötletem sincs a helyzet megoldására,csak el tudom mondani,mi hogy voltunk ezzel.
A fiam most 3 éves,és 2 éves koráig iszonyú rossz alvó volt születésétől fogva.Éjjel-nappal sirt,hasfájós is volt,később jött a fogzás időszaka...néha mikor sorozatosan nem aludtunk éjjelente azt mondtam,hogy meg fogok bolondulni vele!Sokszor csak fogtam az ölemben,ringattam,és én előbb elaludtam mint ő.Segitségem nem volt,nagyon nehéz volt.Aztán kb.kétéves volt,mikor egyik napról a másikra átaludta az éjszakát,és azóta is remek alvó.
A kislányom pont ellenkezője alvásilag(is),ő másfél éves,és a fogzási időszakokat leszámitva jó alvó.Szóval szerintem gyereke válogatja,ráadásul talán kicsit elrontottad ezzel a ringatással és erről nagyon nehéz lesz leszoktatni.Ezt hamar megszokják.
Kivánom,hogy rendeződjön mielőbb a problémád,addig is erőt,egészséget a nehézségekhez!
Jó is az,ha oda lehet látni az erkélyről...
Anyukám ott lakik a Duna parton,mig ott laktam nála,2 perc alatt odaértünk tüzijátékot nézni...
Sziasztok!
Mi nem mentünk sehova,apa dolgozik szokás szerint,itt nálunk meg úgy tudom csak este van megemlékezés 8-kor,az meg már késő van.
Hogy vagytok ebben a melegben?
Én ma olyan pocsékul voltam,fájt a fejem egy kicsit,meg majd elaludtam,nem volt kedvem semmihez.
Szia!
Igen, egy szobában alszunk, de este Ő a kiságyában szépen elalszik, csak utána éjfél után, hajnalban ("amikor már 25x veszem fel" és úgy érzem hogy tutira nem bírom őt még egyszer kivenni betenni a kiságyba, na akkor odateszem magam mellé.
Ront a helyzeten hogy még anyukámmal lakunk ( őszre várható a költözés ) és ez is egyfajta gát nekem hogy ne hagyjam sírni. Nem akarom hogy zavarjon bárkit is.
Táplálóbb vacsit már régóta kap, tejpépet szokott vacsizni 7-kor aztán lefekvés előtt cici.
Ha délután nem altatom vissza, akkor sajnos este 7-kor ájul be, fürdés előtt és utána nagyon nehezen alszik el lefekvéskor.
Régebben nekem sem kellett ringatnom elaludt a babkocsiban is csak mióta hasra tud fordulni folyton átdobja magát -kocsiban is , ágyon is - és már mászik is ...
Hát így állunk. Remélem azért javulni fog. Majd írok.
És hát ha bárki volt-van így- jelezze már mivel próbálkozik!
Köszi!
SZiasztok!
Nekem szerencsém volt, arról a bizonyos viharos huszadikáról vannak élményeim.A párom a Duna parton dolgozott egy szórakozóhelyen,és bementem hozzá gyerekekkel.Miután elhelyezkedtünk a terasz szélén,egyszercsak elindult minden.Berohantunk az épületbe,de az épület cserepei repkedtek a fejünk felett.Azóta vhogy nem kívánkozok eme nagyszerű eseményre kijutni.
Na erről nem hallottam,én voltam egy párszor és ott biztonságban éreztem magam.Biztos az idén figyelnek arra amire a múlkor nem.
mi budáról az erkélyről nézzük nem a helyszinen mert az a tömeg elviselhetetlen olyan a sokaság hogy a közlekedési nehézség nem éri meg hogy kimenjen az ember persze hiába mondom én igy a gyerekeim egyrésze biztos ott lesz.. nekem a nyugalom már többet ér
Nem mondtam de érdemes vmi meleg holmit vinni,én már jártam pórul majd meg fagytunk a gyerekkel,mikor elindultunk még jó idő volt,aztán hűvös lett nagyon.Egy kis plédet is vigyetek ha le akartok ülni a kőre.Aztán mesélj milyen volt!
Engem nem varázsol el annyira a tüzijáték, bár szeretem nézni. Valamelyik évben a Fiume előtt álltunk, a tömeg közepén, felfele bámultunk, kiállt a nyakam, és valami fekete pernye esett néha fentről. Utána nem mertünk felnézni. Előttünk egy srácnak pont a nyakába esett, vérzett is. Aztán másnap a híradóban is mondták, hogy Békéscsabán égett valamik hullottak fentről a tüzijáték alatt, és x ember ment be a kórházba. nem tudom, hova megyünk az idén. Egyszer voltunk a posta tetején! De az már nem is posta!
Bizony,bizony.Anyukám megy,most beszéltem vele délelőtt.Az a legjobb hely,onnan tökéletes.Csak egy kicsit érdemes hamarabb menni,hogy jó hely legyen,mi mindig a park kő szélére ültünk le.Tudod ott az út közepén vannak szobrok,virágok,és oda vhova.Jó nézelődést!
Nem megyünk sehova, csak este a tüzijátékra. Anyukám főz ma, a férjem délelőtt dolgozik, majd ő hozza az ebédet.
Szóval a papírbolt előtt????????????
Bizony már fől,lassan én is megyek be délre dolgozni,aztán jól megnézem hogy áll.De lehet akkorra már elkészülve vagyon.Itthon se rossz a kaja mert lecsós sültcsirke szeletek,rizzsel a menü.Már reggel 8 kor megfőztem.Ti otthon esztek vagy mentek vhova a családon belül?
Szia! Majdem egyidősek a gyerekeink!
Nekem Luca 2 hós kora óta nem eszik éjjel, és szinte egyik napról a másikra elhagyta a hajnalit is. Ő mindig tápszert evett. Kis korától kezdve egyedül aludt el, nem ringattuk sosem, jó alvó volt (még mindig az), nem volt rá szükség. De ez így tényleg nem szuper nektek. Együtt alszotok? Mármint egy szobában? Edinának igaza lehet, inkább talán most kellene sírni hagyni, mert egyre nehezebb lesz. Talán kezdd úgy, hogy ha csak nyöszörög, hagyjad, akkor én biztos nem venném ki éjjel. Mert ha nem ordít, nem éhes, csak cicizni akar.
A táplálóbb vacsikat én is kipróbálnám, vagy csak anyatejet adsz neki? nappal meg talán ne altasd vissza. Csak később aludjon.
Írj, hogy mennek a dolgok!
Ja nekem 3 hónapos kora óta nem kel fel éjjel.Nekem nem volt tejem,tápszeresek voltunk sajnos.
Nem jó,tenned kell vmit!Lesz még biztos más vélemény is ,vmi megoldás biztos lesz.Az biztos hogy mostanában már ki fog jönni a fogacskája,már időszerű lesz.Valószínű feszítheti a kis ínyét neki nagyon,lehet egyszerre most több is kibújik majd.Adsz neki tápszert is vagy csak anyatejet ?Eleget eszik?Elég táplálót,mert ettől is lehet nem alvás.Azt meg hogy a karodban ringatod,azonnal hagyd el!Nagyon nem jó.Tudom nehéz hallgatni ha sír,de meg kell szoktatnod az egyedül elalvásra.Letenni,és otthagyni,nagyon fontos ,még most csináld,mert később több problémád adódhat.Hidd el csakis egyedül tud nyugodtan,rendesen aludni egy kisgyerek.Fokozatosan próbáld,először hagyd magára egy időre egyedül,aztán napról napra többet hagyd ott.Meg fogja szokni.Neked is szükséged van a pihenésre,ezt csak így tudod megcsinálni.Éjszaka pedig ne vedd fel szintén,nem szabad,ugyanígy leszoktathatod!Persze hogy én is mindég felkelnék he kapnék mindenféle jót.Estére próbálj neki vmi nagyon laktatót adni,tejpép,ilyesmi,attól jót kellene aludnia.Egyenlőre ennyi jutott eszembe,ha megfogadod,nyert ügyed van.
Sziasztok!
Köszönöm a kellemes fogadtatást! ÉS jövök a kérdéseimmel. Az én kis Borcsi babám tegnap lett 8 hónapos. Leírnám hogy mi a helyzet, hátha ismerős valakinek - esetleg voltatok- vagytok Ti is így. Szóval a nappali alvás úgy zajlik hogy elringatom ( mindig el kell, különben nem alszik el és mivel most már totyog meg feláll mindenhol - ha nem alszik fáradt és esik akkorákat hogy a szívinfarktus kerülget ) szóval elringatom 10-kor és 10.30-kor pattan a szeme, négykézlábra vágja magát és "up and go"... Altattam már babakocsiban, nagy ágyban , kis ágyban, mindig így zajlott. Aztán ezzel elvagyunk 14.00-ig, akkor újra elringatom és le kell feküdjek mellé,különben kel. Ilyenkor 15.40-16.00-ig elalszik úgy, hogy közben néha 3x is fel kell vennem. Azután éjjel pedig van hogy még mindig 3-4x szopizik. Ha nincs cici nincs visszaalvás... Nem sír Ő csak játszik a kiságyban, meg nyöszörög hogy vegyem észre hogy Ő bizony nem alszik ám....( Este 20.30-kor alszik el és reggel 7.00 körül ébred)
Kérdés: Ez így "normális"???????? Mindenhol azt olvasom hogy át kellene aludnia az éjszakát...Ti hogy csináltátok? Ki szopiztat(ott) ekkora babucit éjjel? És meddig? Igaz hogy fogacska még egy sincs, de szerintem nem csak ez az oka, mer kb.3,5 hós korától így vagyunk. És én csak vártam. Mire elmúlt a hasfájós időszak és azt gondoltam majd alszik... Aztán azt gondoltam majd ha szilárd ételeket eszik... Aztán azt gondoltam majd ha totyog és elfárad... De nem ... Van valami tippetek? Előre is köszönöm szépen és elnézést a hosszú meséért... Persze tudnám folytatni az én kis madárkámról :-)))))))))
Volt bizony mikor mondtam hogy vetkőzünk mert nem megyünk sehova.De aztán később csak felmentünk egy hamburgerre vigaszul.Finom az újfajta édes savanyú csirkés,csak rohadt drága.700- ért bírják eladni.Menjetek fagyizni egyet,az se rossz,mmmm ... vagy egy jó sütemény.
Na ennyi csajnak már nagy jakuzzi kell,az meg lesz nálunk a wellnessben.Az jó bulihely lesz.
igaz ami igaz,lassan már nem lehet fürdeni a szabadban,át kell rakni a székhelyünket vhova máshova.
na,én is útnak indulok,csak megkerestem az éthordót,meg a gumicsellót,ha mennénk gombászni!a medencepartynak lassan lejár az ideje úgyis....
Jó lenne csak mostanában sokat dolgozik nyaralásra gyüjtött szegénykém most meg a suli ovi kezdés... Ráadásul a nagyfiu bejár majd az + költség bérlet stb... Sebaj majd ha megöregszünk kirepülnek a gyerekek és akkor majd a görbebottal ha megérjük! DDD Gondolom nektek mekkora lehetett a csalódás hiszen a gyerekek is várhatták már nagyon! Nekem legalább ezzel nincs gond!
Sajnálom hogy nem mentek!Ismerős a dolog,tegnap mi is felöltöztünk hogy megyünk Salgótarjánba,erre nem tudott hazajönni a párom mert jöttek vendégek,pedig hétfőn,kedden semmi se szokott lenni.Biztos beleélted magad,remélem sikerül bepótolni.
Bati szerintem elvesztette a fonalat...Igen a parlagfűre nagyon.De most biztos az itteni levegő miatt elég jól bírom egyenlőre.Az augusztus szokott gázos lenni.A pusztapörkölt,hát olyasmi,hogy van benne két féle husi,krumpli,kolbász,galuska,jó magyarosan.Gyertek mert finom lesz.Teljes recept az titkos..:)hohohohóóó...még én senem tudom,annyira.Valahogy mindig rak bele vmi olyat amitől mégjobb amit ő csinál,hát hiába..
Én is én is!!! De jó is volna!!! Most telózott a férjem holnap melóznia kell így a kirándulás lemondva még jó,hogy a gyerekeknek nem mondtam!!! Bajban lennék!
Vajon megoldódott a kicsivel az alvászat-probléma, vagy más segítséget kapott Bati?
További ajánlott fórumok: