Beszélgetés, ismerkedés (beszélgetés)
én Vaterán most vettem egy 25 darabos ruhacsomagot 5000 Ft-ért :))) Felét fizeti anyósom, agy 2500 Ft-ba kerül nekünk :) Tiszta boldog vagyok :)
Az iskolakezdéstől meg már most rosszul pedig 7 év még addig...
Képzeljétek, kész megvetem, mindent a gyereknek az iskolakezdésre ne kérdezetek menyi volt sok nagyon sok
Füzet ruha őrület
Itt sincs bölcse, de esze águkba sincs bevenni a 3 év alatti gyereket
Én is ebből a honlapból tudtam ma meg :) De mindegy is, mert GYES-ig nem jár még szóval ugyanaz marad mint eddig :S
sejtem..rám 30 beteg ember volt bízva..na,de totyogókból 30??érdekes amit írtál..nekem ez tök újdonság,nem tudtam,hogy működik..háát érdekes,az biztos.nem egyszerű munka....
Nálunk úgy van, ahogy elvileg könyv szerint lennie kell. De úgy tudom, változó a dolog. Itt egy csoportban 4 gondozónő van, + egy technikai dolgozó, olyasmi, mint az oviban a dajka.
A 4 gondozónő 4 féleképpen jár dolgozni: 6-ra, 8-ra, 9-re, 10-re. Elvileg 10-től mind a 4-en bent vannak, de nagyon ritka. Betegségek, szabadságok, stb. Meg más rendszer teljesen, mint egy oviban. Sokszor van olyan, hogy ketten vannak, egyik 6-ra, másik 10-re megy dolgozni. Ez azt jelenti, hogy a reggeles sokáig egyedül van a sok picivel, a takarítónő besegít. Hogy olyankor mi van? Káosz. És persze teljes létszám, sokszor majdnem 30 3 év alatti gyerek. Tudnék mesélni.
Akkor bocs. Én vagyok lemaradva. Itt nincs, az biztos.
Szolnokon, Kaposváron és Sopronban pl régóta van.
Pest is lemaradt :)
[link] itt fent van minden info. Egyelőre nem adják TGYÁS és GYED mellett mert az fizetésalapú... röhej.
ez elég durva lehet azért..és hány nevelő jut ennyi rosszaságra??ez elég nagy felelősség is..
még pici a kutya,és nem jó,ha egyszerre kap kaját..nem tudom,mennit adsz neki,és mit.lassan kaphat kétszer majd,és a végén este.ha viszitek sétálni előtte ne etesd,nehogy bélcsavarodást kapjon-bár ez inkább a nagytestű ebekre vonatkozik.
az nem baj,ha evés után kidodorodik a hasa.ha kövérnek látod,kicsit csökkentsd az adagját,és táp legyen elötte.pussz
Nem hiszem, hogy kevesebb lenne, a csoportok most túlterheltek. A csabai bölcsikben "kicsit" nagy a tömeg, egy csoportban 20 gyerek helyett 32 van beírva. Gondolj el, kb. 25 bent lévő 1,5 évest! kabaré!
Nem tudom,itt a csajok mondták,és hallottam is hogy ez tényleg megvalósult mostmár..Csak a szobatisztákat veszik fel akik betöltötték a két éves korhatárt.Arról hogy ez hogy működik majd az óvónőknél arról fogalmam sincs.Gondolom a legapróbbak képeznek egy kis csoportocskát,és azokra lesz aki külön figyel,vagy mi.De kell az biztos ez a változtatás a mai világban.De akkor mi lesz a bölcsikkel nem lehet tudni.Még kevesebb lesz?
Ilyen már régen is volt, most újra van? Hol hallottad ezt az ovikról? Tudod, mi a baj? Hogy az óvónők 3 éves kortól tanulnak gyereket nevelni, a gondozónők meg kb. 3 éves korig. Tudom, mindkettőt tanultam. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy óvónő nem tud ellátni egy 2 éves gyereket, de akkor is más. Ezt hogy oldják meg?
Senki ne merészeljen nevetni,de...elvitt a hurikán egy szegény cicát a faluból...ha nyávogást hallasz a fejed fölött akkor...
"én már csak részben vagyok az"
Gyerek, kutya, van itt minden... :-)
Gyed alatt nincs kismamabérlet? Ez tök jó, ki van találva. Nem mintha érdekelne, nem érint a dolog. De azért látszik, hogy a pestieké most is a kedvezmény! Bocs, pestiek! :-)
Zsu!segítség!Ha a kutyánk most 4 hónapos akkor mennyiszer kell neki adni egy nap kaját?Én 3 szor adok,de tegnap láttamm hogy egy kissé meg van hízva.Pocakot eresztett :D Ez baj?
És szeretnétek,tervezitek?
engem meg nem is érint egyrészt mert nem vagyok pesti, másrészt meg még nincs babánk. :D
Komolyan nem jár,csak a gyesen lévőknek?mert ez elég érdekes.Lehet az összeget vették alapul amit az államtól kap a kismama.És az vmi 25 ezer körüli,mármint a gyesre járó pénz.De manapság már ki marad otthon a gyes alatt,nagyon kevesen.Ez itt az okosság szerintem.
Hát eléggé ... így nem is látom sok értelmét :S
hogy kárpótoljanak a sok sztrájkért, most kitalálták ezt, de szerintem ez csak reklámfogásnak mondható
szia Hugi :) Jól , bár ez a napom már idegbajos, arra keltem, h a szomszéd kalapál, a gyerek majd kiugrott belőlem úgy megijedt. :( Most meg utánanéztem a kismamabérletnek, hát TGYÁS és GYED idejére nem vonatkozik egyelőre. Fain, akkor minek van ? :S
azért kiv lennék h miért csak a GYES-t mondják be :)
nincs még fogacska....a vásárolgatás,kocsikázás az jó neki..
Viszont most az az újdonság ahogy hallom,hogyha szobatiszta a gyermek,2 éves korától,beíratható az óvodába.Ezt viszont jónak tartom,sokan nem tehetik meg hogy otthon maradjanak végig 3 éven át.Bölcsöde sincs sok helyen,vagy éppen nem lehet bejutni.Januárban lesz 2 éves a Lara,lehet hogy nem kell akkor babysittert fizetnem.
Ahogy látom vidéken még nagyobb szükség lenne rá,mivel gyógyszerért ,pelenkáért,és más alapvető dologért is sokszor át kell menni egy másik faluba.Fele annyi pénzből,segélyekből élnek családok,nem úgy mint a fővárosban.
sziasztok jó reggelt
Pont ezt mondtam én is kismama bérlet országosan lenne jó hisz nem csak Pesten vannak, kismamák kinek buszon kell közlekedni és jó jönne nekik is
Sziasztok!milyen jó hír a budapesti kismamáknak az olcsóbb bérlet.De miért nem lehet ezt országosan is megoldani?
További ajánlott fórumok: