Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Beszélgessünk róluk, 0-tól 18 évig: örömök, problémák, osszuk meg! fórum

Beszélgessünk róluk, 0-tól 18 évig: örömök, problémák, osszuk meg! (beszélgetős fórum)


1 2 3
34. malnasimonika (válaszként erre: 32. - Tappancsmama)
2009. aug. 4. 13:06
Nálunk még idáig nagyon jo a két gyerek közti viszony, nálunk a legnagyobb problémát az okozza, hogy pl.a tegnap Dávid fejbe dobta a kicsit a labdával bemegyek, hogy szidjam meg mert a kicsi nagyon sirt, erre a nagy anya én mondtam, hogy dobom a labdát és tartotta is a kezét de mégse sikerült kifognia.Na ilyenkor mit csináljak megvigasztaltam Dórát Dávidot meg még megszidni sem tudtam, olyan ügyesen kimagyarázta magát.Dávid ugy akar játszani a kicsivel mintha vele egyidös lenne és igy akadnak kisebb nagyobb problémák, de amugy nagyon jó tesók imádják egymást amikor a kicsi Dávidnak a hangját meghallja ugrik ki a kiságyból.
2009. aug. 4. 12:48

No !! Itt vagyok !!! Mivel 2 gyermekem van úgy illik, hogy a másikról is essen néhány szó !! Ó ugyan már nem lakik velünk de napi kapcsolatban vagyunk. Ez nekem nagyon jó érzem, hogy szüksége van rám. Bár nem szólok bele a dolgaikba, nem kritizálom, és nem is mondom meg, hogy mit tegyen. De ha látom, hogy fejjel megy neki a falnak azért figyelmeztetem, hogy fájni fog. Aztán majd eldönti.

Úgy érzem eddig jó csináltam az anyaságot még ha voltak, vannak nehézségek is. Csek egy példa:


Nagyon allergiás vagyok és a szezonom főleg Július közepétől-Október elejéig. Ez azt jelenti, hogy főleg szoba fogságra vagyok ítélve.

Egy ilyen napon megcsörrent a telefon. Lányom volt és azt kérdezte: Mennyi idő kell nektek, hogy elkészüljetek egy strandolásra?? Mondtam neki össze pakolom a családot, gyorsan rántok ki egy kis húsit és kész . Másfél óra múlva ott voltak értünk. Mondtam én nem tudok menni az allergia miatt. Mire ő mindent kitaláltam jössz és kész. Az nem állapot, míg mi lubickolunk addig te gubbasztasz és max a kádba hűtheted le magad.

Hát elmentünk. Aztán mondta anya iránya víz !! Ő pedig leült a medi szélére egy 100 zsepivel és egy kis türivel és azt mondta csak élvezd a vizet és ha orrot kell fújni itt vagyok.Rnnyi szorakozás neked is jár !!! Még áztattam a sejhajomat elgondolkodtam, hogy milyen figyelmes

ez a leányzó. Hát azt hiszem ez mindent elárul.

Bár sokszor voltak vannak még gondok de mindent megpróbálunk áthídalni. Ha fáradt vagyok akkor elviszi a kicsit, hogy pihenni tudjak. Nagyon figyelmes imádom. Nem is tudom mi lenne velem nélkülük. Imádom mikor a nagy is oda bújik hozzám

mintha még kicsi lenne és csak annyit mond Jajj aja seletlek. Ez mindennél fontosabb számomra !!!

Hát csak ennyi. Szerettem volna megosztani veletek

Most megyek altatom a törpét !!

32. tappancsmama (válaszként erre: 15. - Malnasimonika)
2009. aug. 4. 12:34

Amikor még Árisz a pocakba volt az utolsó hetekben Árven elküldött a kórházba,hogy szüljem már meg Áriszkát mert Ő le akar mellé feküdni.Sokszor tervezgette,hogy majd együtt autókáznak a kisautóján,meg legókat nézett már ki akkor Neki egy játék katalógusból.

Aztán amikor elmentem végre szülni akkor mire haza jöttünk teljesen meg volt sértődve mert nem tudta hova rakni másfél évesen, hogy 4 napig hol vagyok.Aztán nagy sírások összeborulások közepette kibékültünk. :) (Bár én nem haragudtam Rá)


Áriszkát imádja.Rajonganak egymásért.Mind a kettő alig várja hogy lássák egymást alvás után például.

Voltak apróbb gondok azzal,hogy most már vannak játékok amiket el kell kérnie mert nem az övé,meg meg kell osztani a játékokat Árisszal.De úgy összességében hamar bele szokott,hogy nem csak egyedül van.

Most hogy Árisz mindent felfedez és mindenhol ott van,most ezt egy kicsit rosszul viseli Árven cicám.Mert most már nem az van hogy letesszük egy helyre és akkor el van ott órákig,hanem most már igenis oda megy pl,ahova Árven nem szeretné.Na ebből vannak apróbb zörrenések köztük.Ja meg azért mert Árven úgy akar Árisszal bizonyos dolgokat játszani,hogy elveszi azt a játékot tőle amivel Árisz játszott és nem engedi hozzá nyúlni,mondván Ő most Árisszal játszik.De szerintem ez 2 éves korban nem nagy gond még,pláne hogy próbál jó irányba haladni.

Hát így.De szerintem ennyi konfliktus kell az élethez amennyit Ők kreálnak maguknak.:)))))


Nálatok milyen a 2 gyerkőc közti viszony?

31. tappancsmama (válaszként erre: 26. - Liliom33)
2009. aug. 4. 12:18

Sziasztok!


Mi a foglalkozásod,hogy ennyi gyerekkel volt már dolgod?

30. Anycácska, (válaszként erre: 29. - Liliom33)
2009. aug. 4. 11:29
Meg kukkoltam nagyon arik vagytok !!!
2009. aug. 4. 10:16
már meg van
28. Anycácska, (válaszként erre: 27. - Liliom33)
2009. aug. 4. 09:49
Az adatlapodra !!!
2009. aug. 4. 08:56
hova lehet képet feltölteni???mert akkor én tennék fel egy párat
2009. aug. 4. 08:52
sziasztok szia gligi igen na arról beszélhetnék nagyon sokat van négy gyermekem két fiu és két lány a legöregebb 25 éves utána egy 24 éves fiu 22 éves másik fiu és egy 15 éves lány. 4rezen felül 25 éve kisbabákkal foglalkozom összesen volt a kezem alatt 44 gyermek eddig. Problámák örömöm egyaránt vannak mint mindenkinek. A nagylányom egyetemre jár és van egy tündéri kisunokám 4 éves.Nagyon szeretjük őt.A saját kisebbik lányom egyvesével született 3 évesen köve volt ami távozott. D e foglalkozom jelenleg is asztmásokkal ekcémásokkal ha valakinek van hasaonló gondja megoszthatjuk tapasztalatainkat.
2009. aug. 4. 08:31
Nem felejtettelek el benneteket, már többször elkezdtem írni de mindig közbe jött valami és ki kellett törölnöm. Ha ma elalszik az apróság megpróbálok jönni.
24. Gligi (válaszként erre: 1. - Liliom33)
2009. aug. 2. 20:26
Ha már létrehoztad ezt a tapasztalat gyűjtő fórumot akkor mesélj az örömeidről, gondjaidról, mert érdekelne ☺
23. Gligi (válaszként erre: 16. - Malnasimonika)
2009. aug. 2. 20:21

Köszönjük szépen ☺


Szép a családod! Ha jól veszem ki a képekből akkor a kislány Anyukájára, a kisfiú pedig Apukájára hasonlít?

22. Anycácska, (válaszként erre: 19. - Malnasimonika)
2009. aug. 2. 15:29

Jaj ne is mond !! Hatalmas manipulátor. Sok gond volt és van is vele. Mindig mindent az utolsó percre hagyott. Megfordulni, felülni, felállni, menni, szoba tisztaság. 3 évesen még cumizott és nem rég hagytuk el a cumis üveget is. Talán szobatiszta is 3 éves kora előtt lett kb 2 hónappal.

Viszont rettenetes fogékony. Sok mondókát, verset, és 1-2 éneket is már tud. Imádja a mesekönyvet és nem lehet becsapni, hogy 2-öt lapozol mert rögtön szól, hogy nem jó ez és ez kimaradt. Vissza kell lapozni és újra olvasni.

sokszor fáradt vagyok de örömmel teszem.

2009. aug. 2. 15:15
sziasztok csatlakoznék.nekem is két gyermekem van vivien novemberbe lesz11, lilien pedig novemberbe lesz kettő.
20. malnasimonika (válaszként erre: 18. - Anycácska,)
2009. aug. 2. 11:16
Igazad van én nagyon büszke és boldog anyuka vagyok.
19. malnasimonika (válaszként erre: 18. - Anycácska,)
2009. aug. 2. 11:15
Hát igazán büszke lehetsz a gyerekeidre gyönyörüek. A fiad nagyon huncutkának néz ki még a szeme sem áll jol.
2009. aug. 2. 10:58

Megnézegettem a képeket akinek van feltőlteve. Én bátran merem állítani, hogy mi vagyunk a legbüszkébb és boldogabb anyukák, akik itt vagyunk.

Szebbnél szebb és boldogabb gyerekeink vannak. Na tényleg megyek, aztán jövök. Sziasztok !!

2009. aug. 2. 10:54

Sziasztok !!!

Bokros Teendőim elszólítottak de most van egy pár percem. Minden kinek köszönöm akinek tetszett a kis történetem. Raktam fel pár képet a gyerköcökről. Ha van kedvetek kukkoljátok meg. Most mennem kel mert takarmányt kell készíteni kis családomnak, de ha minden elcsítul, újra itt leszek és írok. Addig is legyen mindenkinek további szép napja !!!

16. malnasimonika (válaszként erre: 13. - Gligi)
2009. aug. 2. 10:01
Nagyon aranyos kisfiad van.
15. malnasimonika (válaszként erre: 11. - Tappancsmama)
2009. aug. 2. 09:52
Szia tappancsmama a mi kis Dóra babánk oktober 13-án született.A fiam Dávid nagyon aranyos gyerek nagyon szeretik egymást.Nálatok hogy fogadta a nagy a picurt?
14. Gligi (válaszként erre: 7. - Anycácska,)
2009. aug. 2. 06:04
Nagyon szép a történeted! Gratula nektek ☺
13. Gligi
2009. aug. 2. 06:02

Szép vasárnapot mindenkinek ☺


Nekünk egy 7. hónapos huncut, rakoncátlan, rengeteget kacagó, áldott jó, Levente Bence nevű kisfiunk van ☺


Itt kávézom és töltődök fel a Hoxán reggelenként ☺

2009. aug. 1. 22:45
Hogy hívják a gyerekeket?
11. tappancsmama (válaszként erre: 2. - Malnasimonika)
2009. aug. 1. 22:44
A kissebbecske gyerekeink majdnem egy idősek:)Mikor született a kislányod?
10. tappancsmama (válaszként erre: 7. - Anycácska,)
2009. aug. 1. 22:43

Hát nem semmi történeted volt és ez csak dió héjban mesélted el. :)) Akkor milyen lehetett átélni.:)

Gratulálok a gyerekeidhez.

2009. aug. 1. 22:41

Sziasztok!


Nekem van egy 2 éves tündéri kislányom Árven,és egy édes kismaszat fiam Árisz,aki 8 hónapos.Most éppen itt alszik mellettem mert pár hete nagyon anyás lett,Árven pedig a ház előtt sátrazik apával a kertben.Most éppen nagy a csend odakinn.:))Lehet hogy alszik már a kis mazsolám.:))


Ha nem gond jönnék én is hozzátok. :))

8. malnasimonika (válaszként erre: 7. - Anycácska,)
2009. aug. 1. 21:26

Még a könnyem is kiesett amikor olvastam nagyon gratulálok a kicsi fiadhoz és persze a nagylányodhoz.Kivánom, hogy legyetek nagyon boldogok, és a kicsi aproság nagyra nöjön.


Jo éjszakát!Köszönöm, hogy megosztottad a történetedet.

7. Anycácska, (válaszként erre: 6. - Malnasimonika)
2009. aug. 1. 20:23

Szia !!!

Most van egy ki időm hát elmesélem. Volt egy rossz családi hátterem így gyorsan férjhez mentem. Akkor voltam 17 éves. 5 évig nem estem teherbe. Aztán egyszer csak megjelent a gólya! Minden rózsaszínű lett. Aztán megromlott a házasságom, de közben megint teherbe estem. Sajnos nem tartottam meg tudtam így is nagyon nehéz lesz egy picivel új életet kezdenem minden segítség nélkül.(Azóta is lelkifurdalásom van és soha nem bocsájtom meg magamnak) Aztán megismerkedtem életem értelmével. a kicsilány akkor volt 2 és fél éves. A párom soha nem éreztette, hogy nem a sajátja, úgy aggódott érte mint ha a sajátja lenne, és ez a mai napig így van. Egy percig nem gondolkoztam, hogy szüljek-e neki egy babát. Láttam rajta nagyon jó apuka. De a gólya nem jött. Állandó menzesz problémám volt. Nem tettek egyebet az orvosok csak egészségügyire küldtek. Tudomásul vettük nekünk csak egy babánk adatott meg. Hát nevelgettük szépen szeretettben. Egyszer elküldtek ultra hangra mondták van egy cisztám. De azt már nem mondták,hogy mit kell vele tenni. Gondoltam nem lehet nagy gond mert akkor úgy is szóltak volna. Teltek múltak az idők, a menzesz zavarok csak nem múltak. De már untam a sok egészségügyit, hát megtanultunk vele együtt élni. volt 20-25 napig is vérezgettem, aztán 5 hétig semmi aztán megint.

Egyszer csak nem nagyon akart elmúlni állandóan maszatoltam csöpögtem, de akkor már vagy 5-6 hete. Hát elmentem gondoltam most már a ciszta lehet a bűnös. Azt mondta a Doki miután megvizsgált, hogy ő nagynak érzi a méhemet nem lehet, hogy terhes vagyok. Hát mondtam neki 15 éve nem estem teher be 38 évesen nem hiszem, hogy terhes lennék. És már temettem is magam mert azt hittem, hogy a nagyobb méhem az csak rák lehet és azon tűnődtem mennyi időm van még hátra? Kik jönnek el a temetésemre !? Szinte nem is hallottam, hogy sűrgősségi ultrahangot kért. Másnap már fogadtak is. Én voltam az első. Reszkettem, remegtem a diagnózistól Aztán mondott ott minden félét, csak arra lettem figyelmes mikor azt mondja Egy élő magzat a biológiai mérések alapján 20 hetes terhesnek felel meg. Egyszerűen nem tudtam mit tegyek örüljek, vagy aggódjak. Kavarogtak bennem az érzések. Aztán nem sokat foglalkozhattam magammal mert kevés lett a magzat víz 6 hétig kórház napi 1 l infúzió és 35 hétre megszületett egy apró mint egy kesztyű a maga 1690 grammjával egy életerős kicsi fiú. Igaz a szülés sem volt egy hétköznapi esett, de az már egy másik történet. Nem azért mert az én kisfiam de az oviban is dicsérik, hogy a korához képest nagyon ügyes és okos. Sok idősebb gyereket rég lehagyott. Hát büszke vagyok rá és egy percet sem gondolkoznék rajta, hogy megtartsam ha előbb kiderül. Hát ennyi az ő érkezésének története

6. malnasimonika (válaszként erre: 5. - Anycácska,)
2009. aug. 1. 13:57
Ha szeretnéd magosztani velem (velünk) akkor szivesen olvasom.
5. Anycácska, (válaszként erre: 4. - Malnasimonika)
2009. aug. 1. 09:00

Most már igen. Imádják egymást. De mikor megtudta a nagy akkor majdnem a katasztrófa hivatalhoz fordult.

Ha szeretnéd tudni miért ez a nagy korkülönbség szívesen leírom!!!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook