Beszélgessünk bármiről 🙂 (beszélgetés)
Óóódekedvesek. :/ Pihenjenek otthon. :D Azért nálunk alap, ha valakit meghívok az otthonomba/nyaralóba akkor önkiszolgálás van és az sem árt ha pl felemeli a vendég a popóját és kaja után elmosogat. Ha pl én főztem az egész ebédet/vacsit. De az is alap, ha mondjuk együtt főzünk, akkor a csajok előkészítik a kaját (hús felvágás, zöldség pucolás) a pasik meg tüzet raknak, grilleznek, bográcsolnak..stb.
De amúgy én visszafele is hasonlóképp működök: ha meghívnak valahova, akkor természetes, hogy elmosogatok, vagy megterítek vagy segítek összetakarítani a nap végén.
Te jó ég! A távolságin nem kapcsoltak klímát?? Neee! Fel kéne jelenteni komolyan. Mondjuk én nem biztos hogy megálltam volna, hogy ne ugassam le a sofőrt...mert a kvanyját.
Nem csodálom, hogy inkább kocsival mész haza.
Férjem is tavaly azért vett egy kocsit, mert már nem bírta mi folyik a BKV járatokon. Pedig ő javarészt csak télen járt busszal.
Jajjj...sajnálom, hogy ilyen sokat kellett melózni. Ilyenkor nem segítenek a vendégek?
Az "én-idő" nekem a szabi alatt hiányzott. Ott már kicsit megcsömörlöttem, hogy 0/24ben együtt az egész család és nincs félórám tök egyedül. :D
Andi! Nálatok mizu?
Emili? Te már nem jársz erre?
Szederke, neked jól telt a hétvége?
Szia!
Igen, visszatért a töpörtyű! :)) A Ryanair megint alakított..pfff..45 percet váratták őket a gépben leszállás után, aztán a csomagokat nem hozták ki. Így 2,5 órával a landolás után tudtunk kimenni a reptérről. Ez az idő normál esetben kb 35-45 perc.
Szerintem jó kaja. Bonyhádon tanultam. A férjem unokatestvérének a feleségétől. Sváb étel állítólag. Már elkészítettem párszor. Most szerintem hétvégén ezt ismétlen meg vagy a paradicsomos - sajtos csirkemellfilémet.
Itt a recept.
Hozzávalók:
1 kg sertés karaj
15-20 dkg füstölt szalonna
1/2 kg paradicsom
5-6 darab lecsópaprika
4 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 csomag magyaros fűszerkeverék
1-2 kv pirospaprika
só
őrölt bors
liszt
étolaj
1 kg burgonya
Elkészítés:
A sertés karajt felszeltem, kiklopfolom, ízlés szerint sózom, borsozom, megkenem aprított fokhagymával. Beleforgatom a magyaros fűszerkeverékbe. Állni hagyom a húst 20 percig, majd ízlés szerint tovább darabolom a szeletelt, klopfolt húsokat kis kockákra vagy csíkokra. Lisztben megforgatom a husokat, majd forró olajban hirtelen lepirítom. A füstölt szalonnát felkockázom, a zsírját kisütöm, majd a lecsó alapjaként felhasználom. A szalonna zsírján megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, szeletelt paprikát paradicsomot. Sűrű lecsós alapot készített. Ízlés szerint használható bele sűrített paradicsom konzerv is. Megtisztítom és összedarabolom a burgonyát. Egy tepsit kikenek egy kis étolajjal. Beleteszem a húsokat, és a krumplit, majd ráöntöm a lecsós mártást. 180 fokos sütőben körülbelül ötven percig sütöm.
Szia!
Én most dolgozom épp. De mennem kell Érdre, egy munkaügy miatt. Szóval jó kis "kirándulás" lesz.
Estére még nincs progi, ha időnk engedi, akkor kimegyünk a Dunapartra lehűtjük magunkat kicsit. :) Amúgy ma nincs otthon dolgom, kicsit kosz van, lehetne takarítani, de asszem elhalasztom szombat reggelre. :P Most még élvezem ezt a fajta a szabadságot. ;) Gyerkőc vasárnap délben landol!! :))
Uhhh...annemjó. :(
Gyerek nekem is megevett egy fogamat, a zapjafaszát!! :D :D
Sajnos ezt nem jó halogatni, mert rosszabb lesz. Szóval hajrá, tarcski!!
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk!
- Csajok! Pasik! Beszélgessünk! Bármiről!
- Egy fagyi mellett beszélgessünk .... bármiről.. ilyen nagy melegben