Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)
Felháborítónak tartom ezt a fognövesztési sebességet! :-DDD Gratula!
Asszem nekünk is be kelelne szerezni egy ilyan láncot. Bár a fiam amennyire nem viseli le, ha a nyakában van valami, nem tudom meddig taratna nála a dolog?
Igen, köszi mindenkinek Csajok!
És ha Ti ketten így folytatjátok itt éjszaka, akkor továbbra is így lesz!:DDDDD
Aztatat nem kap a gyerek! Csak én!:DDD
Nem is igaz, a rudi-dolog nagyon is hozzátartozik a témához!;DDD
Már nincs olyan, amit nem szedek...köptető, köhögéscsillapító, antibiotikum, Mebucain, Negro... :-D
Hogy tudtál nekem egy ilyen szar dominót itthagyni??? :-D
:((( Én is leeresztettem, mint egy rossz lufi. :D
Legalább meggyógyultál már? Betegen még tanulni sem lehet rendesen. :(
Adatlapmódosítás, legalsó kis izémizé, amihez ez a szöveg tartozik:
Szeretnéd, hogy értesítsünk az újdonságokról, nyereményjátékokról, akciókról: igen vagy nem?
Ha igen, na akkor kapsz majd hírlevelet. Asszem. :D
Ez azért van, mert kezdünk "kiöregedni", legalábbis a lányom és én biztosan. :DDD
Van Mogyorós Rudolf is, és ő csak héjában mogyorós, nyomokban nem. Vagy már mogyival töltött rudi is létezik?
Hmm, olvastam a hírlevelet, babás-mamás témában a "legaktívabb régebbi fórumok" közé gyömöszöltük be Win topikját! ;)))
Na Rudi-Szakértők, arra mit léptek, hogy van mogyorós Rudi is?????????? :-DDDDDDDDDDD :-PPPPPP
Amúgy ti is észrevettétek, hogy lassan csak Kszilvi ír hsz-t a topik eredeti címével közvetlen kapcsolatban??? :-DDDDDD Na nem, mintha ez baj lenne, én így is jól szórakozom! :-D
Tehén-gyárilag biztos nincs mogyoró, hacsak nem elefánt-tehén, mert az ugye szereti... legalábbis Dumbos emlékeim valami ilyet sugallnak. :DDD
Jó, nem kizárt a túró-mogyoró duett, de szerintem nem valószínű. Szerintem a túrós gépsoron nem csinálnak mogyis cuccokat, csak a csokison. :DDD És hát igazából ami esetleg előfordul a csokiban, az nem hiszem, hogy allergiát okozna. Ha pedig allergiás a gyerek, valamikor ki kell, hogy derüljön... :D
Ööö, ez vicc volt.
Szóval gyorsan kiolvastad Katicát!:DDDD
Az OK, hogy a túróban "tehén-gyárilag" nincs mogyoró, de ez nekem még nem jelenti feltétlenül azt, hogy amikor összekutyulják a túrót rudolffá, akkor sem tesznek bele. Mert az már ugye, nem tiszta túró.
De most már értem. Legutóbb H..p babapiskótát vetünk, arra értelmesen rá volt írva (hogy az ilyen hülyék is megértsék, mint én), amit Te is írtál, hogy az üzemben, ugyanazokon a gépsorokon szezámmagos és mogyorós termékek is készülnek, ezért bla-bla-bbla....
Koplett rudi-értekezést tartottunk!:DDD
Na, még ezt találtam:
"3. Figyelemfelhívás allergén anyagok esetleges jelenlétére
A Jelölési rendelet előírásai az allergén anyagok feltüntetését összetevőként teszi
kötelezővé, tehát abban az esetben, amikor a termékhez szándékosan adunk hozzá egy
olyan anyagot, amely szerepel allergén listán vagy abból származik.
Nincs előírás tehát arra, hogy egyes allergéneket, amelyek előfordulhatnak a
termékben, hogyan kell és kell-e egyáltalán jelölni.
Az édesipari gyakorlat azt mutatja és javasolja a szakmának, hogy bizonyos esetekben
– amikor pl. az üzem rendszeresen és több termékhez használ földimogyorót, a
leggondosabb tisztítás ellenére is, ugyanazon a technológiai soron mogyoró nélkül
gyártott termékbe nyomokban bekerülhet az allergén anyag – indokolt lehet a
“Nyomokban …… (pl. földimogyorót) is tartalmazhat!” figyelmeztető jelölés."
forrás: [link]
Katica tortabevonó, ami ugye csupa csoki... :DDD
Fúj, inkább le sem írom, mik vannak benne... A vége: Tartalmazhat nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket, tej- és búzafehérjét.
Láttál Te már ilyen szöveget a Bakony tehéntúrón? :DDD
Minden csoki csomagolására rá van írva, hogy lehetnek rajta nyomok. :)))
Elvileg azért (de megjegyzem, sohasem dolgoztam csokigyárban), mert a csokigyárakban a gépek, amik kutyulják a csokit, olyan csokikat is szoktak kuytulni, amelyek tartalmaznak mogyorót vagy mogyoróvajat.
Ma adtam a csemetének túró rudolfot. Marhára tetszett neki, én csak azt nem értem, mitől jobb ez, mint amit én keverek, mert ebben ugyanúgy benne vannak a darabok...??? Na, mindegy, alényeg, hogy lelkesen ette.
D@nu!
Én biztosan nagyon gyengeelméjű vagyok, és a terhesség is sokat rontott rajtam, de honnan derül az ki, hgy a "mogyorónyomok" a "csokiburkolatban" vannak??? (Mert a csomagolásból biztosan nem!) Vagy ez egyértelmű, csak nekem nem, mert én még életemben nem tettem a csokimázba mogyorót, diót, stb., viszont a töltelékbe annál inkább...
A fiam szombaton megtanult kimászni a zuhanytálcából. Azóta délelőtt és délután is eltöltünk azzal 10-15 percet, hogy bemászik, kimászik, bemászik, kimászik.... Közben nagyokat nyög, tök vicces.:)))))
Tegnap tett egyedül kapaszkodás nélkül egy aprócska lépést.:) Egyre többször lástzik rajta, mikor el akar indulni valahova, hogy nagyon gondolkodik a "menésen". De aztán a komputer biztos figyelmezteti, hogy a mászás egyelőre jobban megy.:))))