Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)
:DDDDDDDDDDDDDDDDD
Ikrek! ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Zé tegnapelőtt addig hisztizett, míg az üvegből kellett neki inni adni. És csodák csodájára, úgy ivott, mint a nagyok, egyetlen csepp sem ment mellé. Csak néztünk! :-OOOOOOOOOOOOOOO
Ööö, nálunk is valami ilyesmit oltanak, de olyan rég volt már. :DDDDDD
Influenzára gyanakodnék, de ha 2 napja ilyen, akkor nem hiszem, hogy az lenne, mert már régen belázasodott volna. Megfázástól pedig nem lesz levert sztem. Holnap kérdezz rá a dokitól, de gyanús, hogy valóban csak az oltás miatt van. ;) Akkor pedig hamar átesik rajta! :))
Influenza járvány talán van,de mostanában sehol nem voltunk,ahonnan elkaphatta volna.Én is meg Z is megfázva voltunk,de Kata nem kapta el.
Itt a 15 hós oltás a mumpsz-kanyaró-rózsahimlô elleni oltás.Nálatok nem ez?A doki annyit mondott,hogy megduzzadhatnak a nyirokcsomói,kiütése lehet,vagy láza.Na,ehhez képest ez egyik sincs.
Aki anyukát megkérdeztem,annyit mondtak,hogy kikészítette ôket ez az oltás,na de hogyan?Egyik sem részletezte.Igaz,már nagyobbak,talán nem emlékeznek annyira.
Holnap mindenképpen mennénk dokihoz méretkezni,ha addig nincs változás,megnézetem,vajon mi baja.
Ajjajj,de még mennyire!!:DDDDDD
Szerencsére sok üveg nincs látható helyen,de ahogy egy müanyag palackot felfedez,addig hisztizik,míg odadaom neki.Újabban inni is abból akar.
Meg a kupakját csavargatja ki-be.A múltkor meg adtam neki egy mandarint,az egészet belepakolta a palackba,majd megpróbálta meginni!:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD(ha Z hajlandó lesz lekicsinyiteni a fotókat,teszek fel róla képet,sikerült megörökíteni,amint mandarint iszik:DDDD)
Nálatok más az oltási rend, ezáltal ha van, a mellékhatás is más. Sztem kérdezd meg a védőnőt vagy valamelyik ismerős ottani anyukát.
Nálunk elméletileg a 15 hósnak nincs mellékhatása.
Levertség láz nélkül? Voltatok közösségben valahol? Nincs valamilyen járvány nálatok?
Volt nálatok valami mellékhatása a 15 hós oltásnak?
Kata két napja nagyon levert,csak fekszik,nincs kedve semmihez,persze enni valamit a legkevésbé.Más tünet semmi,se láz,se orrfolyás.Szerintetek ez az oltás mellékhatása lehet?
Csak nem üvegmániája van Katának is???
Zé elől már lassan eldugdossuk az üvegeket, mert félünk, hogy eltöri őket, de a műanyag palackokat egész nap cipeli. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ja, kimaradt: MÉG NEM VAGY ITT????????????????????????
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Már kikészültem!:(((((((((((((((((
Csaj hízik, azzal nincs baj, már 4 kg, de ha evett, bekakil, ha tisztába tesszük, bukik, ha bukott, csuklik, ha csuklik, akkor vagy újra szopni akar vagy elkezd ordítani. Ha újra szopik, akkkor megint bukik... ÉS EZ ÍGY MEGY EGÉSZ NAP!!!!!!!!!
Már azt sem tudjuk eldönteni, hogy a hasa fáj-e vagy sem, vagy mi a fenéért nem alszik napközben?:-OOOOOOOO
Meg most már éjjel is csak fél 12kor tudtam elaltatni. Igaz, onnantól aludt fél 5ig, aztán meg negyed 9ig. De aztán ennyi a "nagy" nyugalom.
:SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSss
Igen, ezért verselünk, meg én énekelni is szoktam. T nem akar énekelni. Nem értem!!!! :-OOOOOOOOOOOOOOO
;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
HELLÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Mi kezdettől fogva egyszerűen belecsepegtetjük a szájába. Illetve most már szájukba. :)))))
Zé odáig fejlődött, hogy este már ő kéri: "Pötty, pötty!", és tátja szépen a száját. Remélem Zivel is ilyen jól kialakul a rend. Bár ez egyedül T érdeme. :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ha véletlenül 2 csepp megy, akkor következő nap nem kap.
Most én kérdezem: az milyen?????????????
Már hónapok óta nem volt részem benne... és az a gyanúm, hogy nem is lesz egy darabig... :(((((((((
Nálunk egész jól megy a kiságyban alvás, ahhoz képest, hogy egészen 2 héttel ezelőttig Zé ölben aludt el.
Mi letettünk egy szivacsot az ágya elé, és odafekszünk. 1 darabig dumál, meg izeg-mozog, mint a sajtkukac, aztán lefekszik, betakarjuk (elkezdtük a hálózsákról átszoktatni a takaróra, mert most úgyis kelünk éjszaka, és egyúttal hozzá is benézünk olyankor) és jön a mese, éneklés. Újabban fogni kell a kezét. Kinyújtja a rácson: "kedem", és elégedetten megmarkolja a mi kezünket. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
1 óránál több nem igen szokott lenni, mire elalszik, de átlagban inkább 35-40 perc. Inkább azt nehéz kiböjtölni, míg elunja a beszédet.:SSSSSSSS Ha végre elhallgat, egész hamar elszunnyad.
Érdekes, beszéd közben én sem tudok aludni. ...kivéve, ha más beszél... :DDDDDDDDDDDDDD
Azért abból még nem kell szerintem messzemenő következtetéseket levonni, ha egy gyerek nem eszik meg valamit mondjuk 13 hónaposan. Lehet, hogy fél-1 év múlva az lesz a kedvence.
Zé eddig szabályosan kiköpte a borsót, mindjárt az első falat után, a héten meg kétszer is evett borsólevest. Néha megpróbáltuk neki újra adni, s mostanra eszi meg. Ez van. :)))))))))))))))