Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Bepisil a gyermekem (nappal is) fórum

Bepisil a gyermekem (nappal is) (beszélgetős fórum)


21. Gerencsi (válaszként erre: 20. - Málnabogyó)
2012. dec. 11. 14:56
Igen, még egy felnőttnek is herce-hurca egy ilyen kivizsgálás. De reméljük nem lesz gond.
20. málnabogyó (válaszként erre: 19. - Gerencsi)
2012. dec. 11. 14:47
Köszönöm a válaszod! Remélem én is, hogy semmi gond, de ez a felfázás nagyon megijeszt. Mármint, hogy netán abból maradt valami vissza. Ennek inkább utána járok, csak hát félek, hogy egy herce-hurca lesz belőle, aminek meg nem akarom kitenni.
19. Gerencsi (válaszként erre: 1. - Málnabogyó)
2012. dec. 11. 14:39
Nem tudom, hányéves a gyermeked (nem olvastam vissza mindent). 2,5 éves a kislányom, kb egy éve próbáljuk szoktatni a bilire. Az én elvem is az, hogy egyáltalán nem szabad erőltetni, mert tudja ő már, (mint ahogy a Te gyerkőcöd is) hogy hová kell, de nem biztos hogy fizikailag megérett rá. Nagyon sokmindentől függhet. Példáulegy időben gyönyörűen ment magától a bilire nappal, de elkövettem azt a hibát, hogy ha mentünk valahová, ráadtam egy pelust a baleset megelőzése miatt. Ilyenkor ezután sorozatban bepisilt itthon is, mert nem tudta, mikor lehet beengedni és mikor nem. Most ott tartunk, hogy a bilit elraktuk és WC-re járunk. Nagyon tetszik neki, élvezi, hogy ő is oda pisil és kakil, ahová anya és apa. Igaz, mindig rohanni kell vele a wc-re, mert menne ő, de egyszerűen nem tudja még visszatartani. Úgy látom, nagyon jól haladunk, de van olyan, amikor egy nap nyolc - tíz nadrágot is összepisil. De úgy gondolom, hogy nem szabad feladni, mert jönnek utána mindig olyan napok, amikor csak egyszer pisil be. Az éjszakai szobatisztaságra pedig szerintem még bőven ráérünk. Szóval rengeteg türelem kell hozzá, és nem feltétlenül lelki okok állnak a háttérben, egyszerűen csak minden gyerek más időben érik meg a szobatisztaságra.
18. Hedi13
2012. dec. 11. 06:40

Szia! Ha fel volt fázva a kislányod, attól bepisilhetett. Sajnos ha újra rákerül a pelus, visszafertőződhet és utána jön az ördögi kör, hogy még mindig pelust használtok. Barátnőm járt így a kislányával. Azóta lekerült a pelus és elmúlt a felfázás is. Előtte ők is nagyon sok antibiotikumot kaptak. Kitartás, szerintem ez átmeneti időszak.

Szép lassan próbáld újra leszoktatni a pelusról, türelmesen, kedvesen.

17. Krisz42 (válaszként erre: 16. - 731e5b9ffb)
2012. dec. 10. 17:47
Ő azt írta sokat iszik,nem írta,h itatja,ált. kisgyerek magától nem iszik sokat,persze nem tudom nála a sok tényleg sok-e.Egyébként nem akartam rosszat,segíteni szerettem volna.
16. 731e5b9ffb (válaszként erre: 15. - Krisz42)
2012. dec. 10. 16:31
Aki fel van/volt fázva annak kötelező sokat inni(nem azért mert kívánja, de eröltetni kell), mert azzal lehet a legkönyebben átmosni azokat a szerveket, amelyekben gyulladás van. És mintha azt írta volna a fórumindító, hogy sokszor pisil a gyereke keveset. Ez is tipikusan a felfázás tünete. Nekem ha semmi bajom sincs, de valami okból kifolyólag több órán, esetleg egy fél napon keresztül nem iszom folyadékot, (főleg ha meleg is van) rögtön előjönnek a tüneteim.
2012. dec. 10. 16:16
Ha sokat iszik-bár ez nem a bepisiléssel függ össze-az lehet kezdődő cukorbetegség jele is.Nem ijesztgetni akarlak,csak egy ismerősnél volt ilyen.Az is lehet a háttében,h a sok kivizsgálás,stb. megzavarta lelkileg,szerintem is pár hónapig pelenkázd,majd lehet,h helyrerázódik.Az antobio. is bekavarhatott,barátnőm kislánya 4éves,neki egy antib.kimarta elől-hátul,hetek kelletttek,h rendbe jöjjön.
14. málnabogyó (válaszként erre: 13. - Szafaripók)
2012. dec. 10. 14:47

Köszönöm!

Hát igen, manapság csak ha van ismerős, vagy nagy szerencséje van az embernek, amúgy meg minden apróság után heteket kell járni magánúton, hogy ne legyen nagyobb dolog belőle a végén. De ezen nem lehet segíteni :( Már kezdek beletörődni :)

Mi is 130km-t szoktunk utazni (csak oda +130 vissza), hogy valamit el is érjünk. Vajon mi lesz azzal, akinek nincsen kocsija? (persze ez csak amolyan költői kérdés)

13. szafaripók (válaszként erre: 8. - Málnabogyó)
2012. dec. 10. 14:39

Nekünk valamivel könnyebb a helyzet, mert bár kisváros, Budapest kb. 40 km tőlünk.

Unokatestvéremék az I. Gyerekklinikán voltak, szintén Bp. Mert volt ott kapcsolat, és ezért oda mentek.

Nem tudom, kell-e beutaló, ha találsz a "környéken" gyerekurológiát, érdeklődj náluk telefonon, biztos megmondják, mi a rendje a dolognak náluk.

Sajnos a gyerekorvossal mi is hasonló cipőben járunk: nincs saját gyereke, és már érzéke se a kicsikhez sajnos. Bármi komolyabb gondunk van (bár szerencsére nincs, és ne is legyen), inkább utazok vele 75 km-et egy régi családi baráthoz, aki szintén gyerekorvos, mert ő egész máshogy viselkedik, benne lehet bízni, a sajátunkban meg, háááát...

2012. dec. 10. 14:31

A lelki dolog alatt mit értetek? Elég egy kisebb affér, összeveszés, nehezebb napok? És máris visszaesik? Na meg mennyire esik vissza? Mert hát az oviban biztos nem tolerálják, hogy hetekig megint pelus. A lányom egyáltalán nem érzi! Ami koránál fogva nem is gond, de egyszer már ráérzett a dologra. Mindenesetre nem erőltetem (eddig se), És megyünk gyerekurológushoz. Azt azért jó volt megtudni, hogy egy nyavalyás felfázás tényleg hagyhat maga mögött ilyet.

Köszönöm a segítségetek!

2012. dec. 10. 14:28
Elsősorban a pelus téma nem is izgat, mert ha szégyenlem is bevallani, nekem könnyebb pelenkázni. Szerintem ilyen fajta átmenet mindenkinél van. Hisz, az elején ha tartja is, nem órákig, és hát boltból kirohanni, csak mert pisi-pisi, hát, nem egyszerű. De sajnos ez egyenlőre nem érint minket. Viszont az egészség ügyi oldala fontos!
2012. dec. 10. 14:24
Igen, azt tudom, hogy nem szabad erőltetni, nem is szeretném. Én is inkább rá se gondolok erre az egészre, minek idegeskedjek, hisz az Rá is kihathat, de homokba se szeretném dugni a fejem. Még csak 3 hónapja tart ez a mizéria, de jobbnak látom mielőbb kideríteni. A felfázás, és a szövődményei nem játék, nem bagatelizálhatom el. Persze ez a dokit nem érinti, hisz nem az Ő gyereke.
9. málnabogyó (válaszként erre: 4. - Sopianae)
2012. dec. 10. 14:22
Itt sajna nincsen ilyen. :( Bölcsit is úgy oldottuk meg, hogy máshova jelentkeztünk át (ideiglenes lakcímen). De a környékben sincsen erre lehetőség. Még csak-csak mehet a 2.5 éves, de csak ha szobatiszta, és a kiscsoportba teszik.
Unatkozol? Gyere játszani!
2012. dec. 10. 14:19

Kislányom van :)

Köszönöm a választ. Én is ettől a sorozatos felfázástól félek. Sajnos a dokink szerintem nem túl lelkiismeretes, mert mindig csak gyors-tesztet csinált, és az utolsó alkalommal kértem, hogy tenyésszük ki, de akkor pont negatív lett.

Sajnos itt nincsen gyermek urológia (100km-es körzeten belül:( ) Oda kell beutaló? Mert kétlem, hogy adna, hisz szerinte minden ok. Félek, hogy oda is csak leutazunk, és mivel beutalót nem tudok szerezni, így komolyan tuti nem vesznek. Tapasztalatból mondom. Sajnos a vidéket ilyen téren igen ellehetetlenítik. Persze ez a következő lépés. Ismerősötök hova vitte a kislányát?

Köszönöm a választ, most már legalább bebizonyosodott számomra, hogy igen is okozhatott bajt a felfázás.

7. trapiti (válaszként erre: 4. - Sopianae)
2012. dec. 10. 14:18
Nagyon kevés helyen van ilyen csoport, és onnét is tovább kell lépni, 3-4 éves kor környékén már nem nagyon tolerálják ha pelenkás egy gyerek.
2012. dec. 10. 14:17

Hát ezt így nem fogjuk tudni itt megoldani. Lehet szervi oka is, és lehet lelki is. Ha nagyon aggaszt és nem javul a helyzet belátható időn belül, akkor érdemes kivizsgáltatni, hogy a szervi bajokat kizárják.

A lelki okok szintén nem kizárhatók, sőt azt mondják, minél korábban válik egy gyerek szobatisztává, annál inkább hajlamos lelki gondok esetén ehhez "visszanyúlni" és újra bepisilni.

Az én lányom 5 éves, 20 hónapos kora óta szobatiszta, és teljesen így van, ha lelki baja van, az abból látszik hogy elkezd bepisilgetni (pl. ovis bajok esetén).

2012. dec. 10. 14:13
Attól, hogy épp nem volt fehérje a mintában, még egy enyhe felfázása maradhatott, illetve én csak magamból tudok kiindulni, de nekem se egyik napról a másikra szokott elmúlni, miután már nem csíp a pisi még jó pár hétig gyakrabban járok WC-re. És azt sem árt tudni erről a dologról, hogy akinek egyszer már volt ilyen betegsége annál ez bármikor előjöhet újra, valamikor gyakrabban, valamikor ritkábban. Szerintem egy darabig nem kéne nála eröltetni a témát, mert így csak sikertelennek érzi magát, pedig nem az ő hibája, hogy becsurog. És te se izgulj rajta, mert a gyerek már attól is stresszelhet, hogy megérzi a te aggodalmadat. Addig pedig rentgeteg folyadék, áfonyalé, gyógytea, esetleg teafaolaj a fürdővízbe amit ajánlani tudok.
2012. dec. 10. 14:11

Van minicsoport, ahova nem kell a szobatisztaság.

2,5 éve lányom is minis

2012. dec. 10. 14:08

Ne hetente próbáljatok visszaszokni, adj neki időt (akkor is, ha ő akarja), mert a folyamatos csalódás, negatív élmény csak tovább frusztrálja a gyereket.

Számomra nem derült ki, hogy fiú vagy kislány és pontosan mennyi idős?

Szerintem keressetek gyerek-urológust, hogy megvizsgálja, mi a helyzet a pisiléssel.


Családban előfordult olyan, hogy a kislány szobatiszta volt, ovis. Egyre gyakrabban pisilt be oviban is, otthon is. Hiába akarta, nem tudta tartani. Anyuka mindent megpróbált, semmi nem segített (se szép szó, se szidás, se jutalmazás, vagy büntetés). Végül elmentek spec. dokihoz: kiderült, egy felfázásból nem úgy gyógyult fel, ahogy kellett volna, és tartani emiatt nem tudta.

Azóta kapott rá másfajta kezelést, és már rendben van, bár túl sokáig azóta se tudja tartani a vizeletet...

2012. dec. 10. 13:59
Huhh, kicsit hosszú, de legalább ilyen fontos is számunkra.
2012. dec. 10. 13:58

Tudom, hogy 4 éves korig még akár természetes is, és 6 éves korig se feltétlen kóros. De nálunk valami másról lehet szó. Kora alapján nincs még aggodalomra okunk. Mégis, az előzmények erre adnak okot. Két éves kora előtt szobatiszta lett napközbenre. Magától szokott a bilire, akkor ment, mikor érezte, nem időzött rajta, csak tette a dolgát és utána ment vissza játszani. Szép fokozatosan lett egyre profibb benne. Kb. két hétig nappalra teljesen szobatiszta lett (volt azért, hogy véletlen belefeledkezett, de olyankor rögvest visszatartotta, és a nagy része a bilibe ment). Aztán egyik napról a másikra mind a gatyába kötött ki. Vittünk vizeletet a dokinak, és hát találtak benne fehérjét. Antibiotikum egyszer, majd elmúlt, aztán más végett ismét antibiotikum (torokgyuszi, lázgörccsel), majd megint 2 keresztes vizelet, és ismét antibigyó :( Gyógyszer elfogyására rá, megint 2 keresztes lett a vizelet. (persze bepisilés is maradt) Akkor úgy döntöttünk a dokival, hogy nem kapja zsinórba a 4. antibogyót, hanem homeopátia, és ülőfürdő, gyógytea. Egy hét múlva a vizelet tiszta.

NA igen ám, de a bepisilás azóta is megmaradt. Szegénykémen látom, hogy mikor hetente ismét megpróbáljuk a pelusnélkülésiget, hiába örül,(Ő akarja amúgy) észre se veszi, és bepisil. Hiába eszmél rá, csak nézi, meg szól, koncentrál, de nem bírja abbahagyni. Bilihez érve teljesen kiürül. Szerintem nagyon gyakran is pisil :( Ha rendesen iszik, akkor egy órában 3-4x is. Kétlem, hogy ez normális, ja és ehhez mérten keveset is. Gondolom a húgyhólyag nem mehet össze.

De vajon akkor mitől:

- nem akarja? ezt kétlem, imád wc-re futkosni, bilizni. És csalódik, ha befolyik. Volt, hogy én küldtem el, mert gondoltam ideje lesz, erre a bili mellé pisilt félig lehúzott naciban, nagyon kétségbeesett. (nem szidalmazom érte)

- Felfázás? hát, legközelebb megint viszek vizeletet, de ezelőtt tiszta volt.

- lelki okok? * kistesója: van, de nem most született, és viszonylag jó a kapcsolat, nyilván tökéletes nem is lehet, de semmi kirívó *bölcsi: azóta oda is beírattuk, de akkor már meg volt ez a gond, és ott is tök tetszik Neki a kis babawc, de nem használja, vagyis csak akkor szeretné, amikor eszébe jut, meglátja, miután már bepisilt, de sose előtte. * családi viszály: na nálunk se minden tökéletes, de igyekszünk nem az orruk előtt vitázni, és kirívó dolog nincsen. Ezt is kizárnám.


Járt már valaki hasonló képpen? Mit javasoltok? Hova forduljunk?

Várni semmiképp se szeretnék, mert ezt nem az idő fogja megoldani az fix. Nyilván 20 évesen már nem fog bepisilni, de a hat éves kort se szeretném megvárni. NA meg oviba hogyan megy majd? Mert csak szobatisztán veszik be! Nekem meg kell a munka. (pénz)

További ajánlott fórumok:


latexre allergiások is használhatják
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook