Koronavírus fórum (beszélgetés)
Szerintem is igaz lehet.
Zaher Gábor elmondása szerint a hatvani kórházban a betegek körülbelül 75 százaléka nem vett fel semmilyen oltást. 10-15 százalékra tehető a kétszer oltottak aránya, ám ők a második oltást többnyire hat hónappal ezelőtt kapták. Tehát már nincs védettségük.
Legtöbben inkább azért nem veszik fel az otást, mert jobban félnek tőle mint a vírustól. Érthetetlen számomra, mert látjuk hogy halomra halnak a fertőzöttek oltatlanul, míg az oltottak között talán 1 ezrelékük betegszik meg az oltástól, és annál is kevesebben halnak bele.
Persze lehet arra hivatkozni hogy milyen sok oltott kerül kóházba. De ezek mind legyengült immunrendszerű, krónikus betegséggel küzdő emberek. Másrészt, tiszta képet láthattunk az oltás előtti időszakban milyen rengetegen haltak meg. Abba az időszakba nem lehet belemagyarázni hogy a fertőzésen kívül még mi játszott szerepet amivel hárítani lehetne.
Szerintem érdemes felvenni az oltást. Kisebb kockázattal jár mint a fertőzés.
Ennek a szövegét már ide is betette valaki régebben, keringett már a neten.
Ezt nem a biológia tanár írta.
Neki tényleg szerencséje volt.
Persze nem minden oltatlan hal bele a covidba, oltatlanul estünk át rajta tavasszal mi is, de tény, hogy sosem szabad az ellenfelet lebecsülni, mert csúnyán visszaüthet a dolog. Sokan még mindig kamunak gondolják a vírust. Pedig nagyon nem az...:(
Szegény!:(
Az unokanővérem is oltásellenes és 8 napig volt légzés rásegítése.
Szerencsére meggyógyult.
Azt mondtam, hogy megdőlt a genetikai elméletem, de lehet, hogy nem, mert elképzelhető, hogy apai ágról (anyai oldalról vagyunk rokonok) hozott valamit, ami miatt rosszabbul reagált a kovidra, mint a többi rokona...
Hát igen, a valóság sajnos nagyon kemény lehet. Mindaddig oké, amíg nem történik baj, de az ördög nem alszik.:(
Egy velem egyidős 51 éves ismerősöm a múlt pénteken halt meg covidban. Lélegeztető gépre került, aztán már nem volt visszaút. Nagy oltásellenes volt. Ezzel volt a facebook oldala tele. Aztán a fagyi visszanyalt.:(
Aha, akkor az is lehet, hogy nem a tanító küldte a gyerekeknek, csak a néni állítja ezt;)
De, a gyerekeknek is tudniuk kell, hogy mi vár rájuk.
Nem kell mindig a lelküket óvni.
Hát bár ez nem azért készült, amiért én ide teszem, de a lényeg benne van és igen is tudják meg az emberek, hogy mi vár rájuk.
Tehát, jó ha tudja mindenki...
Sajnálom a barátnődet, de még semmi nem biztos!
Bízzunk a felépülésében!
Sajnos muszáj lifteznem a munkahelyen, mert csak azzal tudok feljutni az irodához, hacsak nem egy olyan lépcsőt használok, ahol az utolsó foktól 50 cm-re van az odanyíló ajtó küszöbe...
Tehát, ha 2 emeletet lépcsőzök is, az utolsót emeletet, mindenképp lifttel kell megtennem:(
Vásárlás közben mindent megfogdosol, és ki tudja ki fogta meg előtted, azaz akár 10 kovidos is megfoghatta, így átmegy a kezedre.
Ezután te ugyan ezzel a kézzel megfogod a kocsi kilincset, majd a kormányt, a sebességváltót, a tükröt vagy bármit, majd a lakáskulcsot, a bejárati ajtó kilincset, majd bent mindent. És lehet, hogy te pont nem kapod el, de aki utánad hazajön és megfogja a kilincset, amit összefogdostál a kovidos kezeddel lehet, hogy elkapja és azt nem tudhatod, hogy ő hogyan fogja viselni a fertőzést.
Persze, mindenki csinálja úgy, ahogy akarja.
Én meg úgy, ahogy én akarom.
És, hogy tovább borzoljam a kedélyeket: a társasházban, ahol lakunk, a kilincset csak papírzsepivel fogom meg vagy csak kulccsal nyitom ki, de kézzel sosem fogom meg, ahogy a kukát is így nyitom fel...
És nem elég, hogy kezet mosok gyakran, de még otthon a kilincseket is fertőtlenítem....;)
Nálunk a lakóparkban is van lift , szeptember óta maszkban használom minden nap.Néztek is eleinte nagyokat én meg max kacsintottam egyet…..vagy visszabámultam.
Az nevet, aki a végén nevet, nem igaz?😊
Igen.
A liftben több száz ember járhat, ki tudja melyik kovidos?
Remélem azon kívül, hogy jtót nevettek másokon, nem lesz bajotok abból, hogy ti nem csináljátok;)
Köszönöm szépen kedves és biztató szavaitokat. Kicsit elvonulok most, egy időre, bármi is lesz, el kell fogadnom. Én is sorra kerülök majd, itt nincs kivételezés.
Derűs és betegségmentes napokat kívánok mindenkinek!!
Egyetértek.
Én sem törölgetek a kocsiban semmit. Én használom, én vezetem, (na jó néha a fiam.
Hazamegyek kezet mosok és ennyi.
A túlzott fertőtlenítés az ellenkező hatást válthatja ki.