Koronavírus fórum (beszélgetés)
Hát ahhoz nekem sem. van egy virológus professzor, akinek biztosan hiszek. Egyre-másra olvasom tőle a cikkeket, pl itt van ez is: [link]
Szóval van a kínainál modernebb technológia is, ráadásul eltitkolnak róla információkat is. Nem hiszem hogy szükségünk van nekünk erre.
Bless!
Elnézést szeretnék kérni tőled a múltkori miatt!
A napokban több cikket olvastam, ahol pont arról írtak, amiről te.
Egyébként akkor neked is elhittem, csak annyira ködöstettél, hogy azért ellenkeztem...
Bocsánat!
Tényleg!
Én nem ismerek senkit, aki bármilyen oltást kapott volna. Én vagyok a csodabogár az ismeretségi körömben:DDD
Mindenki csodálkozik, hogy én már kaptam és más senki...
Könnyen meg lehet, hogy pozitívat tesztelne az ismerősöd.
Nekem is csak másnak volt egy kis ízületi és izom fájdalmam, illetve nyúzott voltam.
Ez így igaz. Ha nekem éppen fellángolásom lenne, akkor biztosan tudna róla a háziorvosom, mert az nálam minimum gyógyszeres kezelés, de inkább kórház. :(
A pajzsmirigyemre én is kapok gyógyszert. Akkor ezek szerint a pajzsmirigy problémákkal küzdők nem Szputnyikolhatnak. Mondjuk nekem a kínaihoz nincs bizalmam.
És írod, hogy semmi bajod tőle! De jó! Nekem van egy ismerősöm /férfi/ 10 napja kapta és még mindig nagyon rosszul érzi magát. Gyenge, köhög, folyik az orra, eddig lázas volt, most mér nem. Attól fél, hogy megfertőződött.
Én szputnyikot kaptam, nekem semmi bajom nem volt az első nap. Másnap volt egy ájulásos rosszullétem, de szerintem nem a vakcinától. Talán, hogy nem ettem, mert nem igazán kívántam. Csütörtökön kaptam, azóta is jól vagyok!
Na, hát pont ez az.
Nekem mindig alacsony a TSH és mindig magas az FT4 értékem, mert így érzem jól magam, azaz kicsit túlműködősen...
Fertőzés után még sokáig pozitív lehet, gyógyult esetben.
Szerintem nem emelnek ki külön, egyesével minden betegséget. Alapszabály, hogy akut betegség, vagy krónikus betegség fellángolása alatt nem adnak semmilyen védőoltást. Mivel normális esetben a háziorvos ismeri legjobban a beteg előzményeit, feltételezhető, hogy tudja, nincs akut szakaszban a gondozási betegsége, hiszen nem jelentkezett panasszal. Az, hogy most kivizsgálják az oltásra jelentkezők harmadát-negyedét, fizikailag kivitelezhetetlen. Ha a páciens jól van, akkor jól van... :)
Szputnyiknál volt egy olyan említés, mely szerint nem kaphatják pm. betegek, cukorbetegek, de ha értőn olvasnák, tovább írva részletezik, hogy amennyiben magas értékeik vannak, mert nincs jól beállítva stb. Ennek ellenére megmaradt a kivétel.
Az nagyon nagy baj hogy nem vállaltál további kezelést. Lehet kapni a gyomor nyálkahártya védelmére is gyógyszert. Nekem nem kellett, viszont Enterolt szedtem az antibiotikum mellé a bélflóra védelmére ami sokkal drágább volt mint az antibiotikum.
Az első adag antibiotikum után én is pozitív maradtam, de végig csináltam a következő kúrát is. Annak utána várom most az eredményt, 2.-án lesz meg. Ez egy annyi súlyos következményekkel járó betegség, hogy mindenáron meg kell fogni az elején. Nagyon lehet hogy ettől vannak ízületi bántalmaid, ami már nem gyógyítható, legjobb esetben is csak szinten lehet tartani. Én is félek attól hogy most sem leszek negatív, akkor viszont nem tudom mi lesz.
Nem veszem annak.
Nálam semmi tünete nem volt.
Ha nem vesznek vért, akkor nem is derül ki, hogy autoimmun vagyok, csak annyi, hogy túlműködök
A betegségedet nem ismerem. Csak arra gondolok, hogy ha aktív lenne a betegséged vagyis fellángol, annak éreznéd a tüneteit. Mert biztos lennének. Ezt ne vedd okoskodásnak, csak így képzelem.
A Lyme kórnál más a helyzet, ennél nincsenek érezhető tünetek, csak ha krónikussá válik.
Nekem autoimmun pajzsmirigybetegségem van és mellette vérnyomás probléma, IR és epehólyag műtétem is volt.
Az autoimmun betegségemre rákérdeztem az oltás beadása előtt, hogy nem gond e?
Az orvosom rám nézett és azt mondta, hogy nem gond, mert nem aktív a betegségem.
Így ránézésre! Nincs vérvétel, hogy megnézze, nem is kérheti az ilyen értékek vizsgálatát.
Fogalmam sincs, hogy aktív e a betegségem, hiszen évek óta nem nézték ezeket az értékeket, mert nem szükséges, mert akinek egyszer ezek az értékek magasak, annak mindig az lesz, azaz aktív mindig? Vagy?
Ránézésre nem is lehet megállapítani, amikor nekem ezek az értékeim nagyon magasak voltak (30 a felső határ, nekem 2727 volt), akkor sem látszott rajtam semmi;)
Megkaptam az oltás és nincs bajom tőle.
Én nem tudom. Az oltó orvos szerint aktív Lyme kórosnak számítok mindaddig a szemében, amíg nem mutatok neki egy negatív vizsgálati eredményt. Így mondta: Aktív Lyme kórosnak nem adom be az biztos.
A házirvost meg hagyjuk! A nyáron mikor hatalmas és növekvő vörös folttal mentem hozzá, miszerint szerintem egy brutál csípés. Fáj és viszket. Látszodott a csípés helye is. Ő pedig állította hogy megsütött a nap, s ennyi. 1 hét múlva már a sürgősségin voltam mert lebénult az egyik arcfelem, iszonyatos fájdalmam volt a fültőmirigynél, onnan küldtek laborba és kiderült hogy Lyme kóros is lettem. A házi meg csak hazaküldött hogy megsütött a nap. Hiába mondtam hogy le sem vetkőztem, azt mondta ő is lepirul még vékony blúzon keresztül is. A francba! Megint felhúztam magam ezen.