Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás? (beszélgetős fórum)
szárazdunsztba rakok mindent
najó, a fagyasztottat nem :-)))))
eper, sárgabarack és áfonya lekvár, szalicil nélkül Quittin zselésítővel
borsó, fejtett bab, zöldbab fagyasztva
paprikakrém sóval és olajjal
savanyúságot sose szoktam, a piaci csalamádé jól bevált
120 hétdecis üveg befőttet már készitettem.Meg 20-25 üveg barack lekvárt.
A cseresznyével kezdtem,nagyszemű megy,sárga és őszibarack,most birset akarok még,esetleg szilvát.
Szeretjük a befőttet.Tartósitószert én sem használok,citromsavval tartósitom a télirevalót.
8, 5literes üveg uborkát, vegyes szeleteltet,most még a paprika jön,káposztával töltve,és minden féleképpen.Mézzel izesitve,akkor viz nélkül(csak a saját levében).Savanyú káposzta lesz amivel befejezem.
Mit szoktatok eltenni, és hogyan? A fagyasztót részesítitek előnyben, vagy a befőzést?
Én készrefőzött lecsót tettem el, pár üveg lekvárt, és jelenleg birset főzök be. De szeretnék még jó pár üveg savanyúságot is elttenni. (tartósítószer nélkül teszem)Dunszt nélkül. Fagyasztok is le sokmindent, de főleg csak húst. Néha készételt is.
További ajánlott fórumok:
- Kukoricát főzve vagy nyersen kell fagyasztani?
- Méhszáj fagyasztás előtt vagyok. Hogy csinálják? Fájdalmas? Maradjak otthon utána vagy mehetek dolgozni? Minden érdekel ezzel kapcsolatban.
- Kristálygombát le lehet fagyasztani vagy valahogy elrakni későbbre?
- A maradék nyers csíkokra vágott káposztát le lehet fagyasztani későbbi felhasználásra? Vagy csak a kidobás vár rá? :(
- Pogácsát akarok fagyasztani. Nyers tésztát vagy a kisült pogit kell lefagyasztani?
- A fagyasztáson túl milyen módszerekkel tudok még gyalult tököt tartósítani télire?