Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Barátokkal vagy kettesben? fórum

Barátokkal vagy kettesben? (beszélgetős fórum)


1 2
43. Tuksika (válaszként erre: 42. - Andreakis)
2016. febr. 4. 08:48
Hát igen, a férfibarátságok sokkal-sokkal fontosabbak! :P :) Úgy látom egy éve nyitottam ezt a topicot, azóta nálunk is változtak a dolgok azért... A párom egyre többször érzi már nem "kötelező jellegűnek" a barátokkal való kiruccanásokat, sőt, még van, hogy én kérdezek rá többször, hogy "biztos? mehetünk ha akarod" stb. A másik, amiben én is fejlődtem, hogy határozottan elé kell állni és megmondani, hopgy "Szívem, szeretnék veled kettesben (is) nyaralni, barátok nélkül. Nekem ez fontos, kérlek oldjuk meg." Én is így tettem és teszek, bölcsebb lettem tavaly óta :D, és működik! ;)
42. andreakis (válaszként erre: 40. - Tuksika)
2016. jan. 22. 11:56

Most találtam rá a fórumra és a felvetésedre, mert nálam most aktuális a kérdés... Hasonló a probléma, esetünkben egy emberről van szó, aki régi barát/legjobb barát, viszont alkalmi kapcsolatai vannak.

Amíg én nem voltam, ketten mentek ide-oda, és most pedig szinte teljesen természetes, hogy hármasban, vagy pedig az épp aktuális hölggyel négyesben. Leginkább az bánt, hogy kész tények elé vagyok állítva, nem kérdés, hogy "hívhatom-e őket", vagy "van-e kedved vele/velük".

Az első közös nyaralásunk is hármasban történt, ott sem volt témán, hogy nem baj-e, ha hárman megyünk.

Általában a hétvégi elmenősek is többesben történnek, és itt sem vagyok megkérdezve arról, hogy nekem jó-e így.


A barátot én inkább csak elviselem, néha tud jó fej lenni, de alapvetően nem érzem magam egy szinten vele/velünk, és nem mindig tudok azonosulni ezzel. Néha persze tök mindegy és röhögök rajta/vele, de van, amikor egyszerűen sok.

Említettem ezt a páromnak korábban, de ennek inkább megsértődés lett a vége (akkor a srác éppen szingli volt), hogy a legjobb barátja és nem hagyja egyedül és különben is társaságban a legjobb.


A hétköznapokon sokat vagyunk persze kettesben, hiszen így élünk, de engem az zavar jobban, hogy nem vagyok megkérdezve soha, mert "mi bajom lenne ezzel"... Pedig van. Nekem is szétszórva vannak barátnőim, és ha nagy ritkán úgy vagyunk négyesben, hogy az én barátnőm és a pasija, utána jön a "na akkor most belőlük elég volt egy időre" szöveg.

De ha az ő barátjáról van szó, akkor nekem nincs szavam, mert ő az Atyaúristen, aki milyen régi barát...


Valakinek hasonló problémája?

2015. jan. 28. 02:37
igy is jo,ugyis jo,en kettesben jobban szeretek.
40. Tuksika (válaszként erre: 39. - Kriszta773)
2015. jan. 26. 08:17
Na többé-kevésbé leírtad ahogy én is gondolkodom/cselekszem. :) Igen, neki fontosak a barátai, évek, évtizeted óta vannak nagy közös bulik programok stb., előbb-utóbb, ha mindenkinél eljön a családalapítás, úgyis lemorzsolódnak, addig meg gondolom ki szeretnék használni az időt. És igen, én is el tudom magam foglalni ha a párom nincs velem ;), ezzel sincs gond. Csak egyszerűen én más tapasztalatokkal érkeztem ebbe a kapcsolatba, az előző párommal például szinte soha sehova nem mentünk társasággal. Mindig mindent kettesben... És hát vége is lett :D, na nem emiatt, de ebből is látszik hogy végül is nem ettől függ, milyen egy kapcsolat.
39. kriszta773 (válaszként erre: 38. - Csgybzs)
2015. jan. 20. 18:50

szerintem ilyen téren az eltérő igény se okozhatna problémát, ha valaki épeszű, nem birtokló és szereti a másikat :)


ha a párom szeretne sokat a barátaival lógni, akikkel én elvagyok, de nem igénylem, biztos párszor mennék, párszor hagynám, menjen egyedül, addig elfoglalnám magam mással, másokkal, mert ugye nekem is van életem a kéz-a-kézben túl :) nem hiszem, hogy ebből ügyet kéne csinálni, ha két ember valóban egy pár, akkor úgyis elég időt töltenek kettesben, és az is számít, mennyire tartalmasat


ha valaki úgy érzi, hogy a párja nem akar kettesben lenni vele, akkor az nem egy párkapcsolat. de az igazsághoz hozzátartozik, rengeteg olyan nő és férfi van, aki szinte elmarja a párja mellől az összes barátot, minden külön programot, de szerintem az már beteges és felesleges is, csak tönkreteszik egymás életét hosszú távon

38. csgybzs (válaszként erre: 37. - Kriszta773)
2015. jan. 20. 18:18

Nem, szimplán nem hiszünk a barátságban ilyen szinten. Jó, ha van az embernek pár olyan ember az életében, akivel tud beszélgetni erről-arról, de kb. ennyi.

Nyilván a legtöbb ember ennél többet igényel, erre írtam, hogy nem mindenkinek ugyanolyan fontos ez.

37. kriszta773 (válaszként erre: 36. - Csgybzs)
2015. jan. 20. 17:39
akkor szerintem azokat az embereket nem nagyon lehet barátoknak nevezni :) akik a terhedre vannak, azok nem barátok, csak kötelező smúzolás, az meg minek?
2015. jan. 20. 17:30

"a fogjuk egymás kezét és nézzünk mélyen egymás kezébe foglalatosságokat hidd el, hamar meg lehet unni"


Embertípus kérdése. Engem a baráti társaságokkal ki lehet kergetni a világból, férjemet is. A kulcs, hogy egyformán gondolkodjanak és egyformán érezzék jól magukat. Egyik típus sem jobb vagy rosszabb a másiknál.

35. kriszta773 (válaszként erre: 34. - Kriszta773)
2015. jan. 20. 17:23
persze egymás szemébe néző szemeket akartam írni, de a kezek sem rosszak, legalább érdekesebb :))))
34. kriszta773 (válaszként erre: 33. - Tuksika)
2015. jan. 20. 17:22

az miért baj, ha szeret a barátaival lenni, pláne ha te is jól érzed magad a társaságban? akkor is együtt vagytok, gondolom, kettesben tértek haza nyugovóra, nem a baráti társasággal együtt :)

nekem szimpi, ha egy baráti társaság vagy család összetart, sok közös programmal. a fogjuk egymás kezét és nézzünk mélyen egymás kezébe foglalatosságokat hidd el, hamar meg lehet unni. és az a normál, ha a pároddal ugyanúgy jól érzed magad társaságban mint kettesben, nem teszel különbséget

33. Tuksika (válaszként erre: 32. - Krisz42)
2015. jan. 20. 13:01

Azt nem mondtam hogy nincs rám igénye, sőt. Inkább úgy érzem, hogy ezt szokta meg... Mármint azt hogy ezzel a társasággal sokszor van valami program. És ő általában csak "rábólint", nem ő szervezi, nem ő az értelmi szerző. Múlt nyáron például kettesben nyaraltunk, az számára sem volt kérdés. Csak már hallottam a barátoktól is hogy "ide menjünk-oda menjünk", ötletelés szinten, de én ekkor jeleztem a páromnak, hogy a nyaralás legyen már kettesben.

A másik, amit fölvetettél, hogy ha nekem nem jó valami, akkor miért csinálja, stb., ezzel mindig gondban vagyok, egyszerűen nem tudom meddig lehet "elmenni" míg nem érzi azt hogy korlátozom, megmondom mit csináljon stb...

32. Krisz42 (válaszként erre: 30. - Tuksika)
2015. jan. 20. 10:58
Gondolom a csordaszellem is hajtja,de ha ennyire nincs igénye rád-és a társaság is ilyen-,akkor elgondolkodnék azon,tényleg érdemes-e vele maradni.Igen,ez is lehet intö jel.Ha valami már most probléma-és ez nem olyan,mimt pl.hogy miért nem jut el a levetett zokni a szennyeskosárig,csak ha te teszed bele,hanem érzelmi dolog,ami zavar-akkor az késöbb is zavarni fog,ill.fájni,teljesen jogosan.Egyébként sem azt kell mérlegelni egy kapcsolatban,hogy mások vagy elvárások szerint mi a normális,hanem hogy ö milyen veled és ez neked hogy esik.Egyrészt,ahogy te is írtad,te nem szereted a klikkesedést,de ha együtt nyaraltok,akkor gondolom az is belefér,hogy te is ott legyél mellette.A másik,nem tudom miért gondolják úgy emberek,hogy a pia,alkohol fogyasztása az természetes,de legalább is az,ha a pasik együtt isznak.Ha te nem iszol,nem kell hogy elfogadd,hogy ö igen,mikor veled van és közös programokon te is ott vagy...Ha már realizáljuk a dolgokat.Nem szabad belemenni egy kapcsolatba úgy,hogy arra gondolsz,ez vagy az majd változik,mert nem biztos,viszont az igen,hogy egy idö után boldogtalan leszel,mert dolgokról,tárgyakról lemondhatunk,ha szeretünk valakit,de érzésekröl nem.Azt sem igazán értem,hogy tud jól esni neki valami,ha neked nem jó?Vagy ezt még nem beszélted meg vele,nem mutattad ki,hogy neked ez így nem esik jól?Ja és olyan nincs,hogy nöi hiszti,stb.,csak az van,hogy ha valaki érzéseivel nem törödnek és nem hallják meg,amit mond.
31. ina87
2015. jan. 20. 10:36
hmmm barátok,elfognak kopni és talán már idöben meg kellene szokni az együtt programokat...
30. Tuksika (válaszként erre: 29. - Csgybzs)
2015. jan. 20. 10:13
Én is remélem! :D
29. csgybzs (válaszként erre: 28. - Tuksika)
2015. jan. 16. 13:06
Nyugi, még 50% esély van rá, hogy felnő mentálisan is. :D
28. Tuksika (válaszként erre: 26. - Csgybzs)
2015. jan. 16. 13:03
Igen azért úgy érzem meg tudjuk beszélni ha valakinek baja van, és ha például én "panaszkodok" neki valami miatt, akkor látom rajta hogy elgondolkodik rajta, vagy akár a kedvemért változtat is a dolgon. Viszont én meg nem vagyok se az anyja, se a főnöke, hogy megmondjam mit csináljon, igyekszem kulturáltan megmondani, ha valami nem tetszik. Igen szerencsére ez egy vegyes társaság, bár ha pl. több napos kirándulás van, akkor jellemző hogy egy idő után a pasik úgyis különvonulnak, piálgatnak stb, míg a lányok kevésbé ilyenek... Megvallom őszintén én nem szeretek ilyenkor klikkesedni, mint az oviban, hogy fiúk-lányok külön... :P Jobban szeretem ha egyben van a banda...
27. 1e072b34d7 (válaszként erre: 17. - Pieta4)
2015. jan. 16. 12:56
Oda meg idegenvezetővel jó menni.
26. csgybzs (válaszként erre: 21. - Tuksika)
2015. jan. 16. 12:52

Pedig a csordaszellem nagy úr. Nekem az unokabátyám ilyen. 10 év után nagy nehezen elvette a barátnőjét, de a mai napig hetekre eltűnik a haverokkal. A lányok vagy megszoktak, vagy megszöktek. Bár ott a legtöbb helyre nem is mehettek a lányok, mert csak kanbuli... ti legalább együtt mentek, ha jól olvasom.

Én tuti nem bírnám, ennél sokkal aszociálisabb vagyok. Az a lényeg, hogy a párkapcsolaton belül mind a ketten jól érezzétek magatokat és meg tudjátok beszélni, ha nem.

25. Tuksika (válaszként erre: 24. - Ancsika688)
2015. jan. 16. 12:52
Szerencsére azért a családjában jó példákat lát: szülei között még mindig van puszi, ölelés, kedveskedés, a nővére is boldog házasságban él három gyerekkel... Szóval remélem nem annyira soká majd neki is megjön a kedve ezekhez... :)
24. ancsika688 (válaszként erre: 23. - Tuksika)
2015. jan. 16. 12:46
Így legyen:)
23. Tuksika (válaszként erre: 22. - Ancsika688)
2015. jan. 16. 12:44
Sokszor hangoztatja, hogy a család a legfontosabb a világon... Remélem így is gondolja :)
22. ancsika688 (válaszként erre: 21. - Tuksika)
2015. jan. 16. 12:42
Azért ezt meg kellene beszélnetek,mert ha nem azonos az elképzelésetek a jövőre,akkor nem leszel boldog mellette.
2015. jan. 16. 12:35
Ja és mellékesen hozzátenném hogy ebben a körben az "dívik" hogy nagyon régóta együtt vannak párok, 6-10, mégsincs még sem esküvő, se gyerek, csak együttélés... És ezek 30 körüli, 30 fölötti emberek. Tudom nem kötelező házasodni vagy gyereket vállalni, de azért remélem, hogy az én párom nem ezt tartja majd követendő példának... :/
20. Tuksika (válaszként erre: 18. - Csgybzs)
2015. jan. 16. 12:32

Igen én is aggódom picit emiatt, de próbálok optimistán hozáállni a dologhoz: amíg nincsen baba, addig miért ne?...

Lehet amúgy az is hozzájárul ehhez a nagy barátozáshoz nála, hogy 5 évig kint élt Írországban, ahol ezek az emberek nem voltak ott vele... Lehet most pótolja a kimaradt programokat...

19. Cessi
2015. jan. 16. 12:19

Nálunk is így volt, évekig szinte minden hétvégét a barátokkal töltöttük, sokszor nyaraltunk együtt. Aztán elkezdtek sorba jönni a babák, mindenkinek más lett a fontos, és szép lassan eltűntek a barátok. Akinél nagyobb baba van, már más programra van igényük, mint egy kisebb babával, és megint másra egy gyermektelen párnak.

Most ott tartunk, hogy van, akivel évek óta nem találkoztunk.

18. csgybzs (válaszként erre: 1. - Tuksika)
2015. jan. 16. 11:48

Szerintem ez a későbbiekben komoly probléma is lehet. Mondjuk ha komolyra fordul és a babázás, családozás helyett ugrani fog ugyanúgy a nyaralásokra és mindenre.


Szerintem az ember életében a párkapcsolat/házasság az első, minden barát, haver ezután következik. Jól működő kapcsolatnál szerintem elsősorban az egymással eltöltött időre, élményekre van igény, utána jönnek a barátokkal közös programok. Szerintem gáz, ha a pasid fejében magától nem fordul meg, hogy kettesben menjetek.

17. pieta4 (válaszként erre: 16. - 1e072b34d7)
2015. jan. 16. 11:32

Egy tengerpartos nyaraláshoz kellenek a barátok, mert az úgy jó.

Viszont én a városnézéses programokat szeretem, s ott utálom ha több emberhez kell igazodnom. Mindig valakinek pisilnie kell:)

16. 1e072b34d7 (válaszként erre: 15. - Pieta4)
2015. jan. 16. 11:28
Én imádok barátokkal nyaralni, mindig nagy csoportokban megyünk. Vannak viták mások között, de engem nem zavar, strandröplabda legyen meg sör. :)
15. pieta4
2015. jan. 16. 11:22
Én nem szeretnék barátokkal nyaralni. Mert ott mindig valakinek baja van, mindig várni kell valakire, adott program mindig nem tetszik valakinek stb
14. 1e072b34d7 (válaszként erre: 9. - Pieta4)
2015. jan. 16. 11:00
Az természetes,hogy barátokkal izgalmasabb érdekesebb programokat lehet szervezni,több impulzus éri az embert. Kettesben viszont meghittebb. Kinek mire van igénye.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook