Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Most is jelen voltunk, mert Ausztrália nemzeti ünnepe volt-jan. 24-én és ez ausztrál tulajdonú biztosító társaság.
/Kapcsolatban vagyunk velük../
bocs, hogy közbeszólok, hisz én nem voltam megemlítve, de a 'megvan egy cd'-ben a 'megvan'-t egybe kell írni.
a szabály: ha az igekötő az ige előtt van, egybe kell írni, ha az ige és az igekötő közt még egy szó áll, mind a három külön irandó...
akkor kell külön a 'van'-tól, ha az nem igeként szerepel, hanem az összekötő harmadikként.
meg van számlálva - az ige a számlálva (megszámlálva)
meg van győződve róla - az ige a győződve... stb.
ha viszont az ige a van, akkor egybe kell vele, pl:
megvan az elveszettnek hitt ceruza...
remélem, nem voltam túl zavaros :-)
Ott vagyok, már egy éve!
Hogyan is kell?
a "Kórház a tönk..akarom mondani a város szélén"-meglepően sikeres /cseh/ sorozat volt-mi kedveltük!
/A fiatal, nőcsábász, a nem éppen a hűségéről elhíresült Blazsej főorvosba a nők mind szerelmesek voltak!/
Joys, Te vagy iwiw-en?
Írsz privit? Akkor bejelöllek szívesen. :)
Jól értem? A Bk a mi minden napi életünkről szól?!
csak ezt ne mondtad volna..
Szerintem talán azért, mert "rólunk" szól, a MI mindennapi életünkről (hát úgy nagyjából), ezért életszerűbb, mint a gazdagok világa, nincs tele csili-vilivel, whiskey-vel stb.
Szóval nem az a számunkra elérhetetlen világ, mint az amerikai sorozatok. Vagy azért például nem bugyuta, mint a mexikói meg brazil sorozatok.
Szép kiállítású, előkelő környezetben játszódó a sorozat, a német felsőtízezerről, két mai nagypolgári család-a Guldenburg és a Balbeck-család üzleti és magánéleti konfliktusairól szól. Lebilincselően érdekes a cselekmény! /Egy időben nálunk is kapni lehetett a Guldenburg-sört, de Némethonban-biztosan, és Balbeck-et is./
Létezik, hogy kihagytátok ezt a remek sorozatot?
Részemről arra voksolok, hogy egybe menjen, de várjuk meg a többieket is, majd jön Pencil, Egypt (ha ráér) és a többiek.
Guldenburgok: azt se néztem. :) Csak a "Kórház a város szélén"-t, meg a "nők a plut mögött" címűt, de abból semmire nem emlékszem. Na és persze a nagy kedvenc Surda volt, az egy kiváló sorozat így utólag visszanézve is. Hihetetlen jó humora van.