Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Aki megmarad tanárnak, az szerintem mind fanatikus...:)
Engem egyébként leginkább a diákok egyre fokozódó szemtelensége és tiszteletlensége zavar, emiatt előbb váltanék pályát, mint a pénz miatt.
Jóla' biza! Cúna vagyok! :D
Az biza!
Nem biztos, hogy rossz döntést hoztál egypt, bár a tanári pálya financiális oldalról soha nem volt a "legkifizetődőbb"-ezzel a kiszólással élve, de hát ezt Te is tudod és tudtad is, amikor erre adtad a fejed.
Az ilyen döntésekben sok minden szerepet játszik, köztük-nem utolsó sorban a hivatástudat, amit én mindig nagyra értékeltem.
Ha újra kezdeném, tanárnak mennék, de ez a hajó már régen elment..
Azért azt tegyük hozzá, hogy bizony sok ügyfél sem könnyíti meg az ember dolgát.
Bizony sokszor kaptuk mi már ügyféltől azt, hogy "Maguk csak ücsörögnek itt a seggükön és felmarkolják a nagy pénzeket..."
Szóval ennyit az ügyfélcentrikusságról...
hát igen, amikor ilyen bérváltozások szóba kerülnek, sokszor elfelejtik a reálbérek változását megemlíteni...
a másik pedig, hogy ha mégis, akkor azt az inflációhoz hasonlítják, viszont azoknak a dolgoknak az árai, amiket az emberek nap mint nap vásárolnak (pl. élelmiszerek) az inflációnál magasabb százalékértékben növekszenek...
Akkor megértetted, amit írtam.
Persze ne érts félre, nem akarom a kedvedet venni, csak azt javaslom, ne legyenek illúzióid, ha ilyet hallasz a tévében, hogy az átlagkeresetűeknek +15 ezer marad. A puding próbája, hogy megeszik.
Az ember inkább kellemesen csalódjon.
Nem mondom, hogy az aktuális politikai helyzetről beszélgettünk, de szerintem jófej volt.:)
Jól el lehetett vele dumálni.
:DDDD
Na, mire hogy utolértelek titeket, mehetek is szakítósblogra sünt keresni. :)
Nem akarlak elkeseríteni, de ami a/z esetleg megmaradó/ 15 ezret illeti, azt mondhatom, nyugtával a napot!
Erről majd az időszak végén nyilatkozz, amikor az áfa-emelés és egyéb adóemelések együttes hatása nyomán kasszát csináltál és ha akkor is +15 ezret mondhatsz magadénak, akkor örülj-egy kissé.
Nagy viháncolásra akkor sem lesz okod..
Menj el főiskolára, megugrik a kereseted...
Ahová én járok, ott nagyon sokan csak azért tanulnak, hogy jobban keressenek.
Hozzáteszem, engem felháborít, hogy az ún. tiszteletre méltó közszolga csoporttársaim jó része olyan mérhetetlenül sötét, bunkó, hogy kritikán aluli és még a saját szakmájuk szerinti tantárgyakból sem tudnak levizsgázni csak kettesre (pl. nyugágasok nyugdíjból). Sokszor belegondolok, hogy ezek az emberek ülnek a hivatalokban, ezek bírálják felül tegyük fel az általam hozott táppénz határozatokat, vagy döntenek emberek pénzéről, ellátásáról???? A legszörnyűbb, hogy nagyon sokukon az látszik, hogy szabályosan lenézik az ügyfeleket..
Elnézést a jelen lévő köztisztviselőktől, közalkalmazottaktól, ez csak az én tapasztalatom, és természetesen nagyon sok kivétel is van, de sajnos ez a fajta közszolga is nagy számban előfordul...
A vallásos emberrel semmi bajom, az egyház - és így a papok is - viszont igen távol van tőlem. Most mégis épp arra gondoltam, hogy tizenévesként belekóstolhatott ebbe-abba, mielőtt teológiát kezdett tanulni egyetemen és végül elkötelezte magát. Ettől még nekem nem feltétlenül álszent. Megérteni ugyan nem tudnék egy ilyen döntést, de elfogadni igen.
Következő hsz: előre is köszönöm a sünt!