Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Pedig tulajdonnevek előtt tényleg nem kell/ene használni.
Sok egyéb mellett a Bk ebből is fenemód rossz példát mutat.
Kár, hogy a jó szándékú felhívásokat nemtörődömségből rendre figyelmen kívül hagyják.
A nagy nyelvművelő és tudós dr. Lőrincze Lajos hajdanán erre is felhívta a figyelmet, gondolom, akadnak itt is olyanok, akik még emlékeznek rá.
Én sokat tanultam az intelmeiből.
..hát Te tudod, pedig éppen most volna igazán aktuális, mikor már bevallottan influenza járvány van az egész országban.
U.is mint már írtam, az oltások birtokában igen alacsony lefolyású az influenza, ha egyáltalán elkapja az ember, ezt tapasztalatból mondom.
De hát cselekedj belátásod szerint, ez mindenkinek a magán ügye.
Mifelénk gyakori a luk. Vajon mit ír erről egy értelmező szótár. Nagyanyám a duplát duflának mondta, azt hittem, hogy ez az ő hülyesége. (Elnézést a kifejezésért!) Meglepve olvastam később, hogy ez egy ritka, de létező szó.
Vitám van az asszonnyal a szeg és szöget illetően illetve a beretva és borotva kérdésében. szerinte a szeg és a beretve hülyeség. Ez utóbbi szerintem régies, de létező. A szeg meg a szög egyformán létezik.
Bocsánatot kérek!
Engem is zavar számtalan idegesítő nyelvi jelenség. pl. az a szerencsétlen lyuk, amit valamilyen okból gyakran írnak és mondanak luknak. Mintha illetlenség lenne lyukról beszélni.
Az ilyen kapcsi, talcsi, telcsi, ruci, pöri, ubi, sali, pari és társairól már nem is beszélve.
És még létra sem kell? :D
Alföldi emberként én is tudatában vagyok, mindíg is tudatában voltam annak, hogy a nálam a helyes a tőled helyett. De tény, hogy nagyon sokszor hallom így. Ami engem nagyon meglepett az az volt, hogy ha valakit a keresztnevén említünk, akkor nem kell elébe névelő. Úgy lettem 50 éves, hogy használtam. Ez a topik térített a helyes útra.
Így van, de ő ebben eléggé kiszámíthatatlan, hebehurgya.
Most még erős az elhatározása, de őt-mint emlékezhetünk-mindig könnyű volt táncba vinni, amint gondjai adódnak.
Soha nem volt megfontolt, szemben pl. Imivel, akinek fiatalabb kora ellenére sokkal élesebb az esze.
Van olyan érzésem, hogy Németh Kristófnak eléggé kínos, hogy ilyen rossz természetű, zűrös, hirtelenkedő figurát kényszerül megszemélyesíteni.
Szerintem Géza nem fog belemenni most semmibe.
Volt már ilyen, hogy frissen békültek ki Kingával és ezért nagyon sokáig jó fiú volt. A gyémántbiznisz óta nem is volt stiklije.
lehet, hogy hitelesek, de nincs jövőjük együtt. azt kell mondanom, hogy ennek a kapcsolatnak semmi értelme, hisz az egész arról szól, hogy ha bármilyen problémájuk adódik egymással, rögtön besértődnek, egymást hibáztatják, napokon, heteken keresztül mosolyszünet, és utána valamelyikük bocsánatot kér, de a problémát nem beszélik meg rendesen. lehet, hogy szeretik egymást, és el is lehetnek egymással így néhány évig, de boldogok tuti nem lesznek...
akkor már inkább szakítsanak, és adják meg a másiknak az esélyt egy valóban tartalmas kapcsolatra...
Ahogy gondolod, bár nyugodtan belenézhetsz ebbe is, csak nyerhetsz belőle.
Az én tanáromtól gyakran hallottam, hogy egy könyv kevés, szabad forgatni másokat is, nem zavarja meg a tanulást, hasznos kiegészítő lehet.
Próbáld ki és igazat fogsz adni nekem!
Ami a tegnapi epizódokat illeti, már a múltkor is feltűnt nekem, hogy a Dani gyereken már nyomát se látni a skizofréniának, kifogástalan egészségi állapotban van.
Ha ebből ilyen könnyű kigyógyulni, akkor örülhetnek a gyógyintézeti kezeltek.
De vajon így van ez a Bk-n kívüli világban is?!
Laikus vagyok e téren, de erősen kétlem.
:)DDD! Jaj, edri..
Rendbe jöttél teljesen?
Eléggé aktuális:
"A medve, az oroszlán es a disznó talalkozik.
A medve azt mondja: Ha én ordítok az egész erdő remeg a félelemtől.
Az oroszlán azt mondja: Ha én ordítok az egész dzsungel retteg.
Mire a disznó: Ez semmi... ha én köhögök már az egész világ összeszarja magát."
By the way, elfelejtettem kihangsúlyozni, hogy az új nyelvlecke-sorozat nem a teljesen kezdőknek szól, bár a nyelvtant az alapoktól indítja.
Én az anyagot magas színvonalúnak tartom, az ember könnyen felfrissítheti a korábban tanultakat és hasznos új ismereteket sajátíthat el.
Nagyon élvezem!
Ha angolt tanulsz, figyelmedbe ajánlom a csütörtökönként az újságárusoknál kapható "English Today"-dvd-sorozatot, amely szerény véleményem szerint didaktikailag is jól szerkesztett anyag, írásos melléklettel, amely a beszédértést is jól segíti, egyben írásos feladatokat is tartalmaz. A társalgások magyar felirattal is olvashatók, ez nagyban segíti a tanulást.
Én hetente megvásárolom. A Népszabadság-újsággal együtt árusítják és 850 Ft-ba kerül.
26 részes, ma jelenik meg a 7. anyag.
Szegény Szabolcs, ha van sapkája az a baj, ha nincs, az.
De láthattad, igazából az a baj vele, hogy nem költözött el szégyenében, miután képes volt nem megcsókolni Vandácskát. :D
Megmondom őszintén csak hallgattam a tegnapi BK-t, közben angol házi feladatot írtam. :)
Lehet, hogy engem is meghatott volna (előfordult már ilyen), bár én már őket is unom együtt. :(
Jut eszembe, Zsolt mintha azt mondta volna, mikor Clauról beszélt, hogy TŐLEM jobban nem utálhatja...
Mi az, hogy tőle???? Talán NÁLAM!
Annyira idegesítenek ezek a "magasabb éntőlem" meg "tőlem idősebb"... Tőlem aztán lehet...