Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Adri, Adri, vedd úgy, hogy neked elnézve, kivételesen.
:-)
"De gustibus non est disputandum"-a latin közmondás magyarul:az ízlések különbözők.
Ez annyira igaz, hogy O.Marika-a musical-ek kivételével- szinte naponta játszik, minden darabban benne van az Operettszínházban.
Most láttuk vele a Bajadér-t. /Persze azért nem ő a címszereplő, abból már kinőtt, de akkora sikere volt szubrettként, 57 éves létére, hogy majd szét megy a színház a tapsvihartól, meg a vasfüggöny előtti ünnepléstől, ezt tanúsíthatom.
Mire alapozza a Nagyeszű, hogy Pirike megölte a hites urát?
Hát a takarító asszonyság azt mondta kb.: "vannak kedveském kimutathatatlan mérgek".
Óóó, basszus miért is olvastam e sorokat...
:(
Én már nem emlékeztem a Dallas végére. :P
Ez jó kérdés. Lehet vajon annyira beszámíthatatlan vki, h úgy gyilkol, h nem is tud róla? Ráadásul 5 perccel utána már teljesen nyugodt és nem is emlékszik semmire?
Sztem ilyen nincsen, olyan van ,h bekattant állapotban csinál vmit aztán már meg is bánja, meg nem érti hogyan tehette, de akkor is mikor úgymond kijózanodik tudja, h mit tett.
De lehet ,h tényleg van ilyen és akkor tényleg meggyőzően vallhatja ártatlannak magát, mert ő maga is azt hiszi ,h az, hiszen nem tudja mit csinált. De sztem ennek az esélye kb. egyenlő a 0-val.
Balaton Balázs meg az egyetlen olyan újságíró volt, aki végig az ügyről tudósított és minden részletét ismerte és valóban ő is végig hitt az ártatlanságában.
Egyszer meg is verték olyan felkiáltással, h ne szaglásszon tovább. Ez pedig azért mégis jelent valamit. Lehet, h a gyilkos befolyásos vki, aki nem szeretné ha kiderülne az igazság? Elképzelhető. Az is, h mivel az egész országot megrázó hír volt pont mint a móri mészárlás ezért gyorsan kellett egy tettes, h a rendőrség bizonyítékot tudjon felmutatni és hát választások is voltak alig egy hónapra rá, kellett az eredmény. Kapóra jött, h itt egy furcsa ember aki tanúnak jelentkezett és rá lehet húzni a vizes lepedőt. Mórnál is gyorsan ráverték valakire kb. az első emberre aki szembejött. Az ilyen súlyos dolgoknál mindig vannak tettesek. A mostani romagyilkosságok után is azonnal találtak tetteseket, de sztem ott sem az igazi tetteseket fogták el, azóta csönd is van az ügy körül. Ennyi embert nehezebb hamis vádak alapján elitélni. Egyet még el lehet akár kettőt is, de ennél többet nehezebb mint a valódi tetteseket megtalálni. Szerintem ebből is az lesz, h a médiának szólt a dolog ,h be lehetett számolni éljenezve, h hurrá megvannak a tettesek. Aztán majd az évekkel későbbi felmentő ítéletből ( sokadfokon) már csak apróbetűs hírben számolnak be.
Ugyanez volt mikor nagy dérrel-dúrral jelentették ki ,h most elkapták a Magyarok Nyilait. Közben csak pár szegedi jobbikost találtak, akiknek közük nem volt semmihez, elkoboztak légpuskát, de volt ahol még az se volt, hanem pár liter benzint amit a fűnyíróban találtak, vagy cukrot meg lisztet ( lisztet vajon minek? Az tényleg nem jó másra csak arra ,h képen töröljenek vele valakit igaz azt se sikerült egy másik ügyben bebizonyítani, pár kiló cukorból lehet bombát csinálni), tojást meg hasonlókat.
hmm?:-))
Az ízlésről nem kell / nem lehet vitatkozni
A Tiszazugban csinálták évekig egyes asszonyok volt róla riport is, h arzénnal gyilkolták a férjeiket. Tiszaugon, Tiszakürtön meg pár környéki településen. Légypapírról leáztatták az arzént és azzal mérgeztek, színtelen, szagtalan észre se lehet venni és kis dózisban is lehet halálos. A háborúban rokkanttá vált férfiakat tetté kel láb alól vele, mert csak teher volt. Sőt azt is mondják, évtizedeken át ment ez, h idős beteg, gondozásra szoruló családtagot így mérgeztek meg, és maga az áldozat is tudta, h így lesz a legjobb és elfogadták rendjénvalónak és megitta a mérget annak ellenére, h tudta, h méreg.
Az arzénról hallottam egy történetet Békés megyéből. Itt Békéscsaba és Békés környékén pl. elég magas arzéntartalma van a víznek magasabb mint az átlag, sőt az egészségügyi határértéknél is magasabb egy kicsivel volt mikor ezt szóvá is tette az EU. De hát nem halt itt ki a lakosság pedig évszázadok óta isszák. Főleg az ásott kutak vize ilyen. Volt egy békési öregember, aki egy tanyán élt ásott kútja volt gyerekkorától ott élt, de mikor már nagyon öreg lett felköltözött Pestre a fiához mondván nem bírja már a háztartást vezetni elfáradt stb. Pár héttel később viszont rosszul lett, és egyre rosszabbul, ezért úgy döntött megmérgezi magát, h ne szenvedjen arzént szerzett vhonnan, de túlélte a mérgezést időben észrevették kórházba került stb. Viszont utána egyből meggyógyult. Aztán kiderült, h az volt a baj ,h felhalmozódott a szervezetében vmi ellenanyag, amit folyamatosan termelt az arzénos vízre. Egész életében azt itta, és a szervezete hozzászokott termelt rá ellenanyagot. Miután nem itta nem volt rá szüksége, ezért felhalmozódott és ettől volt rosszul. Még pár hétig kórházban volt, mire leszoktatták róla. Csak úgy sikerült, h hoztak ugyanonnan ugyanolyan arzénos vizet és mindig egy kicsit kevesebbet adtak neki
Anno mikor lesittelték és láttam vele egy interjút, csillogó szemmel mondta, hogy elmegy Hágáig ha kell küzd az igazáért. Azóta biztos vagyok benne, hogy ártatlan (vagy annyira skizo, hogy nem tud a gyilkos személyiségéről).
Mára nemcsakhogy megtörték, határozottan megzakkant szegény. Én is csak félve adnék neki munkát, mert elég antiszociális lett.
azt nem tudom, hogy hogyan alakít más figurát,de ezt jól nyomja:DD főleg az tetszik, mikor sunyul,s gúnyosan néz és röhög:DD idióta XD
tegnap ott izgultam, hogy sikerüljön neki:$:DD
:-)))))))))))))))))
"gustibus non est disputandum" ez mi?:$
Kézesélyes. Hát igen.
Hogy szokták mondani? Egy tanú nem tanú?
Szélesebb körben kellene informálódnia Gézának.
Érdekes, én a helyében örültem vona, hogy apám jól érzi magát valakivel, nemhogy nyomozzak.
A veszélyeket így se, úgy se lehet 0-ra csökkenteni.
Lehet, hogy én is eszem otthon a mérget, 10 év múlva hatni fog...
Szerintem így sem ér semmit a sorozat.
Ha nem lenne itt ez a banda, akikkel ki lehet röhögni, rég nem nézném.