Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
A szerelem vak, így tartják, és ez igaz is.
A szerelmes ember idealizálja a partnerét, nem látja, nem akarja látni annak hibáit e helyett olykor olyan tulajdonságokkal ruházza fel, amelyekkel az nem rendelkezik.
Idővel persze a kép tisztul..
ez a kapcsolat sosem létezett....
szabinak nem volt senkije s csinosnak gondolta vandát....
Szabitól már az első időben sem láttam nagy odaadást, lángolást pedig egyáltalán nem, így nem ér meglepetésként, hogy gondban van.
Egyelőre csak a gyereket nem igényli, később az erőteljesen nyomuló Vandát sem fogja, ha pedig kiderül, hogy a lány csak megjátszotta a terhességet, végleg szakít vele.
Itt már az sem segítene, ha a lány valóban terhes lenne.
Ennek a kapcsolatnak befellegzett.
András jól látja. De ez nem is baj. Ne szerelmesen házasodjon az ember, mert a szerelem torzít. Szebbnek látja az ember a másikat mint amilyen. És ha elmúlik a szerelem, akkor jön a nagy koppanás.
De akkor se házasodjon, ha nem érzi 1000 ezrelékig, hogy valóban feleségül akarja venni. viszont, ha már gyerek is van, - ha már van - akkor becsületből feleségül kell venni. Persze ez esetben nem igaz az, hogy szabad akaratból veszi. (Templomban a szabad akaratot mondani kell esküvés közben.) Gyereket - elméletileg - csak esküvő után kell csinálni.
Tanulság: Semmi sem tökéletes.
Ez a Laci már bohóccá nőtte ki magát a BK-ban. Komolyan, ha rá gondolok, milyen volt, és milyen lett...pfff... Na jó, régen sem volt egy észlény, de azért ennyire...
Sztem a fk. írók kitalálták, hogy legyen a sorozatban egy primitív, tyúkeszű, eszement hapsi, akinek a szerencsétlenségén mindenki jót nevet, és ez ő lett.
Jómagam direkt ráfigyelek arra, hogy milyen véleményt formál a sorozat. Nem vagyok elolvadva. Valószínű, hogy az abortuszellenesség valóban kicsit túlsúlyban van, mert nekirugaszkodás volt Andinál anno (Deutsch Anita) is, Julcsánál is, de még időben meggondolták magukat. Kingánál viszont megvolt. Mert ugye most éppen nem alkalmas egy gyerek. Esetleg félév múlva. Szabiék esetében tiszteletre méltó, hogy fel sem merült a fiatalok körében. Az a szakácsgyerek (kéne már egy névsor a kezem ügyébe) viszont többször is pedzegette, bátorítva az abortuszelfogadók táborát. Szóval előny az abortuszellenesség javára, de halovány előny.
A másik számomra nem szimpatikus sugalmazás, hogy egyetlen egy olyan család sincs, ahol a gyereknek mindkét szüleje vérszerinti lenne. Azaz, nem együtt élnek. Netán ilyen a valóvilág is? Ma olvastam, hogy minden harmadik gyerek házasságon kívül születik ma Magyarországon. Nem kevés.
A film kifejezetten pártolja a berényimiki féle nemtelen/csalárd megoldásokat. És sokan is vallják, hogy a valóságban is már erre van szükség. Nem érdemes becsületesnek lenni. Aki az, az, az nem normális! Élhetetlen, mamlasz. Ez a felfogás is sokszor fellelhető a valóságban. A következménynélküliség. (Off: Előbb-utóbb elhitetik velünk, hogy a kolontári iszapkatasztrófa meg sem történt, csak képzelődés. Kizárólag az eső az oka mindennek, nem az, hogy 20 m-rel magasabban a falu szintjétől építették meg földtöltéssel a veszélyes anyag tárolót egyetlen, nem kisebb részekre osztott "medence" formájában. Ezért senki sem felelős... Elnézést!)
Na, Szabi felhozta az örökbe adást!
NEm tudom észre vettétek-e, de a sorozat időnként véleményt formál: számomra az jön le, hogy abortusz ellenes. Most is, és mikor Kingának volt és utána akartak babát méhen kívüli lett, és akkor a doki azt mondta Gézának hogy a megelőző abortusz a méhen kívülinek növelhette az esélyét...
de lehet csak nekem jön ez le belőle...
jó zene:DD
köszi zebi