Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
nem, sajnos nem viccelek.
tényleg nem tudok!
:(
Viccelsz, ugye?
:D
Borgőzös fejjel valszeg csak lófrál egyet az utcán, majd váratlanul visszamegy Mikihez, s ezzel alaposan beleköp a levesébe, aki éppen Stellával készül "elmélyíteni" bimbózó kapcsolatát.
Szóval úgy néz ki, ez is hamvába dől, ahogy Péterke nagy gonddal előkészített szerelmi együttléte Lindával.
Ez az este már csak ilyen a pletykaházban..
Mondd, és akkor az amerikaiaknak miként sikerült nemrég egy igen hatásos vírust küldeni Teheránba, amellyel blokkolták az atomkutatást irányító iráni számítógépeket?!
Egy időre leállt ott minden, igaz, azóta állítólag semlegesítették a vírust, és vígan folytatják az előkészületeket az atombombájuk mielőbbi kipróbálására.
Erről számítástechnikusként mi a véleményed?
A cikk jó, és igen, én is írtam már,h valóságban nem lehet egy lila pixelekből álló ponthalmazból rendszámot visszarajzolni meg tetszőlegesen élesíteni meg nagyítani a képet. A vektrografikus képek ilyenek, azok nem képpontokat tárolnak hanem képleteket, amikkel meg lehet rajzolni a képet. Fényképet viszont nem lehet lehet vagy csak bonyolultan tárolni benne. Gigapixeles térfigyelők meg sokáig nem lesznek, hiszen akár csak néhány napra visszamenőleg is mennyi adatot kéne tárolni, és mikor lenne erre kapacitás valós időben?
A Hackelés szintén ilyesmi. Kevésbé látványos, ez teljes mértékben igaz, és olyan nincs,h beírják a címet majd egy bazi nagy HACK gombot megnyomnak és a gép már fel is töri. Ráadásul kikapcsolt számítógépbe nem lehet betörni. Azt előbb be kell kapcsolni. Ha meg milliárdokat utalsz át sosem fog pörögni a számláló, ezt bárki beláthatja, aki használt már valaha E-bank rendszert. Egyszerűen beírod kinek hová akarsz és mennyit utalni, majd nyomsz egy OK gombot és visszakapod üzenetben,h megbízás rögzítve aztán majd elmegy pár napon belül.
Jelszó:
Valóban mindig max. 3 kísérletre kitalálják még a nukleáris bomba jelszavát is. Az amúgy nem misztikus dolog,h nem jelzik a beírt karaktereket csillaggal a Linuxnál ez így van karakteres bejelentkezésnél.
A függetlenség napját meg én is említettem már itt. Egy upload virus parancs elég és egy laptop,h egy idegen civilizáció rendszerét megfertőzzék. Ez meg eleve hülyeség ha csak ők is a Microsofttól vették a Windows rendszert és azt használják. Az viszont lehet igaz,h vannak olyan vírusok, amiket szórakozásból írnak így nem rejtőzködnek sokáig régebben sok ilyen volt pl. Yankee Doodle, ami mindennap 17-kor a spekaer-en játszott le egy dallamot vagy a betűpotyogtató vírus. De amelyik tényleg ártó szándékkal írtak az valóban lappangani fog.
jaja:DD
igazából Zoli táncol is, így szerintem tök természetes:))
Számítógép-kedvelők, figyelem! Bogoj közreadott anyaga érdeklődésre tarthat számot.
Dani, neked, mint rendszergazdának, mi a véleményed?
egy kis olvasnivaló arról, hogy a filmekben látott informatikusi munka mennyire valóságos...
Szerintem is. Engem-nem tagadom-meglepett, ezt ki sem néztem "Mikiből", azt hittem, már nem is fog táncolni, úgy kérette magát! Aztán tele volt élettel, vidámsággal a táncuk.
:)
Rémlik, hogy a régi változatot láttuk mi is, a 80-as évek elején..
Nagy sikerrel ment, mert remek a zenéje.
-Egyetértek, ott magunk is megfordulunk időnként, és egy hónap múlva ott leszünk az Erzsébet-Katalin bálon is, amit a földszinti nagyteremben tartanak. Zebi, nem jöttök el?
/Különben Mikit elnézve, pontosan ilyen stílusban táncolunk mi is./
-Remélem, megismertétek az egykori papot? Ő a Budapest tévé reklámarca, amikor Emesének magyarázza a kiegyenlítő hitelt.
:)
Joggal síránkozhatna, mert ebben az életkorban gyötri az embert a legjobban a természet.
'Sszameg! Én is 21 éves koromig szenvedtem! :( (Utána is sokat! :(