Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
A fivéréhez hasonlóan remekül iskolázott és fényes ésszel megáldott Alizt a Házban álomállások garmadája és eszményi (facér vagy nem facér) férfiak serege várja. A kis Lucának barátnőként ott van Timike, de Banditával és Domival* is összehaverkodhat. *Sőt még akár Zitával is!
A kislányt amúgy tárt karokkal várják a Szép Ernő tanoda tudós tanarai.
Jaja, biztos Peti is magyarázta a bizonyítványát, h ez nem is az, meg az, h 1 van írva a matek után csak azt jelenti ,h egyszer felelt, ötösre. Karinthy idejében még az 1-es volt a legjobb és az ötös a legrosszabb akkor a 4-est magyarázta úgy, h a 4 azt jelenti, 4x felelt.
Simán bevenné azt is, h a csak a diákokat engedik be. Sőt ha Peti elküldené ,h menjen ki a parkba nézze meg ott van-e kimenne.
Aliz tudtommal még nem volt a BK-ban, Luca viszont már igen. Kozák Lucának hívták Hoffer "Más" Misi normális kapcsolatát.
És Julcsa egész tanévben nem látta mintagyerek fia ellenőrzőjét? Bár olyan hülye, hogy ha Peti Karinthy nyomán azt mondaná neki, hogy nem lehet az iskolába menni, mert elvitték a kaput, bevenné.
:))
biztos azóta derült ki számára is!
:DDDDDDDD
Országúton/vidéken még könnyebb észrevenni, mint Bp.-en.
Kinga a balul sikerült esküvő után - amikor már polgári jogilag N.-ű KG neje volt - folytatta a Rózsában, amelynek tulaja, egyben Kinga munkaadója rondított bele a kis szende amúgy roppant eredeti tervébe (színészekkel játszatja el a rokonait). Ennyi év távlatából nem emlékezni, eltűnt-e - NEM LÁTVÁNYOSAN! - néhány napra, bár a BK fogásainak ismeretében nyilvánvaló, hogy az abortuszt utólag írták be.
Nálunk úgy volt fősulin, h az előadásokra nem kötelező bemenni senki se figyeli gyaksziknál viszont igen 4 hiányzás engedélyezett ha több van autmatice bukó. Volt tárgy, amiből csak előadás volt, ha nem járt be valaki hát nem járt, vagy megcsinálta a ZH-t vagy a vizsgát így vagy nem. Volt olyan óra, amire alig jártak be, a tanár meg mikor ZH volt és bejött meglepődött,h tele a nagyelőadó, holott alig 20 ember szokott bent lenni. Rögtön azzal kezdte,h XY-nak hívnak és ebben a félévben volt egy XYZ nevű tárgyuk aminek én tartottam az előadásait.
"rövid távú memória" az ami kiszűri a lényegtelen dolgokat? asszem....:\ az a talamus.
a hipotalamus az a dühkitörés.
anno mesélte a biosz tanárom, hogy volt egy ilyen előadáson, ahol a férfi erről számolt be, hogy neki a hipotalamusa igen jól működött....szegény kisunoka bánta kis híján:o egyszer csak azt érezte, hogy hiába aranyos a kis unoka, idegesíti őt és tennie kell ellene. elment orvoshoz, műtötték és azután minden rendben volt.
Persze, ilyenkor csak a rövid távú memóriába rakod. Amúgy természetesen gyakorlatról beszéltem, hiszen az előadás anyagából vizsgázni kell, ellenben a szemináriumokon ott is kell(ene) lenni. Így is túl rendes voltam, mert adtam lehetőséget beszámolóra, jóllehet, 3 hiányzás automatikusan érvénytelen félév lett volna az adott tárgyból, de ezzel a lehetőséggel sem éltek, ellenben vigyorogva bepróbálkoztak az ingyen kettesért. :P
[link]
aki kedvet és tehetséget érez....:))
Fősulin szokás az ilyesmi, de ők általában főleg gyakorlati tárgyaknál megszívják, hiszen pl. a matek kifejezetten olyan, amit nem tudni kell hanem érteni. hiába magolja be valaki a tételeket meg a szabályokat ha nem érti és nem tudja alkalmazni. Sokra mész pl. azzal,h tudod, h a2+b2=c2 (Pitagorasz tétel) ha nem tudod, h ez mire jó és mikor ezt kéne használni nem tudod alkalmazni. Törit, irodalmat, filozófiát pl. lehet magolni, bevágod a könyvet kívülről és ha nem is érted visszaböfögöd vizsgán és másnapra elfelejted. Pl. mikor általános iskolában verset kell kívülről megtanulni akkor ez egy jól működő taktika, én így nyomtam sokszor. Előtte mondjuk 1-2 nappal elkezdtem tanulni gyakorlatilag elolvastam mondjuk 10-20x egymás után és így megmaradt. Feleletkor elmondtam karakterhelyesen másnapra elfelejtettem.
Én írtam pontatlanul az elején. De hát vannak tárgyak ahol akár évente változhat a dolog pl. töriből ha felfedeznek valamit, ami alapjaiban változtatja meg az addigi elméletet akkor azt is kutatni fogják és ki tudja bármi változhat. Hiszen még 60 évvel ezelőtt úgy tanították, h az első civilizáció Egyiptom volt, Mezopotámiáról még nem hallottak, ill. még nem volt elég adat róla.
A matek meg a a fizika pl. ilyen szempontból sima ügy, ott alapjaiban ritkán változik meg a dolog, és ugyebár ott a javítás is lehet pusztán annyi, h helyes a végeredmény vagy sem. Az más kérdés, h van tanár ,aki csak a végeredményt nézi ha az jó akkor jár a pont ha nem nem. Érettségin pl. a levezetést is nézik és ha mondjuk az elején elrontottál valami kis mellékszámítást, de utána helyesen vitted tovább a rossz részeredménnyel akkor csak az elrontott lépésért nem jár pont a többiért jár. Az ellenkezője az ha téves gondolatmenet mellett a véletlen folytán jön ki jó eredmény, arra nem jár pont. Volt erre is példa még középiskolában szívtam már meg én is, h örültem ,h jó lett, mert jó eredmény jött ki aztán meg kiosztásnál hidegzuhany, h 0 pont. Reklamáció, h miért, hiszen kijött a jó eredmény, és hát a magyarázat megvolt, h ez így nem jó ha más számok vannak nem jött volna ki.
az igeen..:o
az sokszor van hogy a tanárral vitatkoznak a jobb jegyért, mikor az már OV-ra köteles....
nem értem azt a "rendszert", hogyha OV-nak külön nap van(osztályozó vizsga)miért kérdőjelezik meg , hogy bemenjek a suliba? :o jó persze, annak már mindegy, de így is egész évben lógott az nem szép....
Mikor tanítottam, engem egy dolog bőszített fel: a pofátlanság. Aki nem annyira okos, annál is értékeli az ember az igyekezetet, akinek önálló véleménye van, azt szívesen meghallgattam, akár vitáztam is vele, nem volt gond, akár egyet is érthettünk olykor. ;) Ellenben aki hülyére akar venni, és nulla tanulással-tudással jött volna a kettesért, úgy, hogy fél évig nem is láttam, na azt szemrebbenés nélkül kivágtam (ez egyetemen volt).
"A tanárnak sincs mindig igaza, de nem is feltétlenül rosszindulatú. :)"
a mostani matek tanáromnak a szövege igen jó:D:D ő a kúpot a "kiskorunk kedvencének " nevezi:P amin egész órán röhögtem:DDDDDDDDDDD
tanárnak viszont :\ az előző tanárom a másik suliból viszont kimondottan lenéző, bunkó, hisztis :o csak azzal volt képes jóban lenni, aki olyan kis nyaligép....illetve jól vág az esze....aki az ellenkezője, azzal éreztette, hogy nem kedveli:o:(
én nem szoktam vitázni a tanárral.....:))))))))
valahogy kerülöm a bajt.... emiatt is néztek le az előző sulimban, mert nem voltam olyan mint ők, akik mindig mindenkinek beszóltak :\ szóval, tanárral sem kekeckedem, igaz, az egyik nem volt a kedvenc....:\ mármint most:))))))))) legalábbis tanárnak nem jó szerintem, de a szövege igen:D:D
Na most akkor döntsük el, mi volt a kérdés, mert az előbb nem ezt írtad. ;) A tanárnak sincs mindig igaza, de nem is feltétlenül rosszindulatú. :)
így van:DD
és asszem most fognak minket innen kidobni, ha sokáig "nórázunk és mikizünk":)))))))) de olyan rég nem volt ilyen :(
tegnap jelenet tetszett, ahogy egymást izélgették:P:DD majdnem olyan volt mint régen, mielőtt összejöttek volna:D:Dhihi:D:D
Egyébként jó ha tudja mindenki, vizsgák érettségik nem jó alkalmak arra, h vitázz a tanárral, ott azt kell elírni ,amit megtanítottak meg, ami a könyvben van. Abból baj nem lehet.
"Miklós és Nóra kénytelenek sok órát egymás társaságában tölteni":DDDDDDDDDDDDD
ajjjjj,de tetsziiiiiiiiik:DDDDDDDDDDDD
az a bibi, hogy én bele élem magam.... és szerintem ....illetve remélem lesz valami:)))))))
Nem arra adtam ezt a választ, hanem a magyar-finnugor nyelvrokonságra feltett kérdésen mármint,h mivel bizonyítható. Erre írtam ,h nem igaz, de hát a könyvben nem ez volt.
:D :D :D :D Még bizti nem lesz semmi, de talán megenyhülnek egymás iránt egy picit! :D HUuuu de jó lenne!!!!
Az aktuális rész ismertetője: Szabi vendége kénye kedve szerint manipulálja a vendéglátót. Péter és Linda rájönnek Hanna titkára. Miklós bajba kerül, "hála" Lászlónak. Claudia tudomást szerez Balázs bulijáról, és nem örül neki. Júlia érdekesebbé akarja tenni kapcsolatát Andrással. Miklós és Nóra kénytelenek sok órát egymás társaságában tölteni. Zsolt rablási terveinek katasztrofális következményei lehetnek. Géza meglátja, hogy Gizella találkozik valakivel Vilmos tudta nélkül.
annyira vicces, hogy csak akkor kezdenek el beszélni egy családtagról, amikor épp megjelenik, előtte egy szót se. jó, nyílván így hozzák be a sorozatba,de akkor is, valamit illene, mert ezzel csak azt a példát mutatják, hogy "igen, mi is sz@rjunk le mindenkit..!!" :o
Dani, ha az a kérdés, hogy a finnugor elmélet szerint hogy alakult ki az utu szóból az út, akkor erre nem válasz, hogy szerinted a finnugor elmélet nem igaz. :) Utóbbiról természetesen lehet beszélgetni, a tanárnak is lehet véleménye, Neked is, ha a kettő eltér, attól még nem fog karót adni, de ha a kérdésre nem válaszolsz érdemben semmit, akkor az nem pikkelés feltétlenül, ha erre karót ad. :) Ezt csak zárójelben jegyeztem meg. :)
szerintem k..va hülye ötlet volt :\
További ajánlott fórumok: