Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bakonyi rőzse recept

Bakonyi rőzse recept

Elkészítési idő 60 perc

A Bakonyi rőzse hozzávalói:
-Fél kg sertéscomb
- 30 dkg gomba,
-1+2 hagyma,
-20 dlg füstölt szalonna,
-bors,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
-olaj,
-hasábburgonya,
-kevés liszt.


A Bakonyi rőzse elkészítési módja:
A füstölt szalonnát szeletekre vágom, centiméterenként bevagdalom és kevés olajon kisütöm. 2 hagymát vastag szeletekre vágok, a karikákat lisztbe mártom és olajban aranysárgára sütöm. A combból ceruzaszerű csíkokat vágok, sózom, borsozom és kevés olajban aranysárgára sütöm. A hagymát apróra kockázom és 1 ek olajban aranysárgára párolom. Hozzáadom a felszeletelt gombát, valamint a szétnyomott fokhagymát, sózom és fedő alatt puhára párolom. Egy lapos tányérra hasábburgonyát teszem, erre halmozom a húscsíkokat, majd a gombaragut, a hagymakarikákat, végül pedig a szalonnaszeleteket.

Sok mindent kell egyszerre sütni hogy minden meleg maradjon, ezért a húst rakd fel először és aztán a gombát mert a gomba ha kihűl meg tudod melegíteni. A hagyma karikákat nem kell melegen rárakni de a sült krumpli friss legyen. Nagyon jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A bakonyi rőzse elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook