Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Bajban derült ki, hogy nincsenek igazi barátaim fórum

Bajban derült ki, hogy nincsenek igazi barátaim (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Bajban derült ki, hogy nincsenek igazi barátaim

1 2 3
2010. jan. 6. 17:27

Szia!

8 hónapon keresztül ápoltam a teljesen magatehetetlen nagypapámat, aki beleőrült abba, hogy levágták a lábát, tüdő- és szívbeteg volt, de egyszerűen imádtam, és nem hagytam volna magára semmi pénzért. Nem jártam el sehova senkivel, mert egyszerűen nem mozdulhattam mellőle. Sajnos, októberben meghalt. Sok ember, akit barátomnak hittem, nem is tudja elképzelni, min mentem keresztül Papával, miközben a szüleim elváltak, cirkuszok voltak itthon, öcsém otthagyta az egyetemet, műtéteim voltak stb. Hallgattam a szüleim cirkuszát, miközben a másik szobában a halálos beteg nagypapám (aki, mondhatjuk: felnevelt) hallucinált, és folyamatosan kiabált. Ilyenek után nehéz "jó fejnek" és szórakoztató társaságnak lenni, és ezt nem mindenki tolerálja. Ha beszélek a gondjaimról, a fejemhez vágják, hogy foglalkozzam mással, álljak pozitívan az élethez. Nem tudom, ők a helyemben képesek lennének-e erre, de az legalább kiderült, hogy az empátia sokukból hiányzik. Egyetlen igazi barátnőm sem jött el a temetésre, pedig tudták, hogy lelkileg összeomlottam. Én velük voltam, amikor szükségük volt rám, mert a barátság nem csak az együtt szórakozásról szól.

Igen, sok minden kiderül a körülöttünk élőkről, amikor bajba kerülünk. De ilyen emberek barátságáért nem kár... Nekem mindig is önbizalomhiányom volt, mindig zárkózott voltam a betegségem (epilepszia) miatt, mert rengeteget bántottak miatta, és nehéz volt mindezt feldolgozni. Akik akkor mellettem maradtak, azok a barátok. Akik gyártják a kifogásokat, hogy miért nem segítenek, miért nem jöttek el, azok más kategóriába tartoznak... Jobb is, hogy mindez kiderült róluk...

2010. jan. 6. 17:22
Szerintem sokan vagyunk így ezzel. Egyedül. Mert a nagy barátságok valahogy eltűnnek. Én is csalódtam egy két emberben nagyon. Úgy érzem a filmekben látott tűzön-vízen keresztül is barátságok, csak álmainkban léteznek.
20. egypt
2010. jan. 6. 17:11

Szerintem sokszor kétoldalú a dolog... A barátság nem csak egy emberen múlik, bár én is sokszor éreztem úgy, hogy én mindent megtettem és a barátnőim lettek "hűtlenek", de ez azért nem ilyen egyszerű.

Én is egyedül vagyok gyakorlatilag, csak netes barátaim vannak, pedig korábban nagyon sok ember volt, akit barátnak tartottam.

Nálam is az volt, hogy mikor nagy bajba kerültem, úgy éreztem, a családomon kívül senki nincs mellettem.

Az is igaz, hogy ilyen helyzetben sokan félnek, hogy a másik miként reagálna a közeledésre, ezért inkább nem lépnek semmit.

Egy kolléganőmnek nyáron downos kislánya született. Az első gondolatom nekem is az volt, hogy majd egyszer megkeresem, de nem most, mert idő kell neki, aztán arra gondoltam, hogy nekem is jólesett volna, ha valaki kicsit eljön hozzám beszélgetni, mikor magam alatt voltam. Aztán pont megláttam sétakor egy kávézó teraszán, és odamentem hozzá, persze nagyon örült, és ő mondta, hogy jó lenne majd beszélgetni. Mondjuk azóta nem került még rá sor, de tényleg ezer dolgom volt, meg nem is tudok olyan könnyen elszabadulni itthonról, de jó, hogy van ez a cikk, nemsokára felhívom...

19. ari6
2010. jan. 6. 17:05
Részvétem és megértelek, mert az én barátnőim is ilyenek. Ha én keresem őket, akkor van barátság. Mind áradozik, milyen csodálatos barát vagyok, jószívem van, törődöm mindenkivel, meghallgatom őket, az én fejemmel próbálnak gondolkodni a bajban, stb., de ha nekem van szükségem lelki segélyre, le se sz@rnak..Azt hiszem, nincs szerencsém ebben. Igazából az én barátnőimet nem is szereti senki nagyon. Csak én vagyok ilyen "perverz", hogy meglátom bennük a jót.:)
18. Zselice (válaszként erre: 12. - 9b10f3d7ff)
2010. jan. 6. 16:56
Ebben igazad van, hogy igazi barát csak 1-2 van az életben.
2010. jan. 6. 16:51

Szia!

Én teljesen ellenpéldát tudok felhozni!Tudom, hogy iszonyat nagy szerencsém van, hogy egy ilyen társaságba csöppentem bele.Mondhatom, hogy az én barátaim a bajban ott vannak mellettem!

Édesapám 2005-ben halt meg, még nemvoltam 18 éves!Mindenki mellettem volt, hívogattak, kirángattak a depiből!Valakivel minden nap találkoztam!13-an vagyunk így barátok, sülve főve együtt lógtunk suli után meg a szünetekben!

Édesapám halála után egy évvel később anyu munkát kapott külföldön egy fél évre!Én a barátnőmékhez költöztem!Akkor volt a szallagavatóm és mondtam a barátaimnak, hogy nem megyek mert nincs meg a pénz a kosztünömre!Hát Ők 12en összedobták nekem a pénzt!mindenki adott amennyit tudott!

Ne érts/értsetek félre itt nem az anyagiakon van a hangsúly, hanem a gondolaton!Nagyon jól esett amit tettek!

2 éve nyáron mint minden évben együtt nbyaraltunk és az egyik srácnak nem volt pénze és mondta, hogy Ő nemtud jönni, hát mondanom se kell, hogy ott volt!Megoldottuk!

Most szültem Júliusban és mindenki egytől egyig bejött hozzám a korházba:)

Mostmár nemvagyunk együtt minden hétvégén, mert van aki dolgozik van aki suliba jár én meg ugye itthon vagyok a kisfiammal!De a kapcsolat megmaradt!

Hálát adok, hogy ilyen barátaim vannak!

Kívánom neked, hogy Te is találj rá az igaz barátokra!

16. a54890e7f2 (válaszként erre: 13. - Bucóka20)
2010. jan. 6. 16:50
Ez pontosan így van!!
2010. jan. 6. 16:49

Szia! Őszinte részvétem gyászodhoz. Megértem az érzéseid a barátokkal kapcsolatban. Én is hasonlóan éreztem magam régebben, de már látom, hogy magamban is van hiba, én is hajlamos vagyok arra, hogy majd holnap válaszolok, még olyan levelekkel kapcsolatban is, amiknek nagyon örülök amúgy. Most is így vagyok néhánnyal. És valóban nagy úr a távolság, az egyetem alatt más volt az ember értékrendje, ott a barátok voltak a legfontosabbak, és volt idő sülve-főve együtt lenni. Együtt lakva ez sokkal könnyebb volt, mint így, hogy mindegyikünk a saját életét éli.

Én jó messzire jöttem férjhez minden régi barátomtól, nem vagyok könnyű helyzetben, mert a férjem viszonylag zárkózott ember és ő sem élt itt az egyetem alatt. (2 éve fejeztük be, szóval nem olyan rég.)

Már munka van, soksok minden, ami addig nem volt, a legközelebbi régi barátnőmig is másfél órát kell utaznom, és úgy vagyok vele, hogy inkább itthon töltsük a férjemmel azt a kis időt, amire a munka után lehetőség van.

Szóval nehéz ez, ne haragudj rájuk.

Nagyon szeretnék egy városban lakni legalább egy emberrel a régi időkből, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha megnyerjük a lottó ötöst...

És ami az egyetemek nagy hátránya ebből a szempontból, hogy az ország minden részéről kerülnek oda emberek, akik utána hazamennek.

A sors iróniája nálam, hogy volt egy szobatársam, aki ceglédi, én Cegléd mellé kerültem egy faluba, ő meg Debrecenbe......

2010. jan. 6. 16:39
szia! részvétem anyukád miatt. én pontosan tudom, mit érzel. ezt én is átéltem. én a fiamat veszítettem el, és aki több éve a barátnőm volt, és itt lakik a szomszédban, azóta ő is kerül engem, igaz, a temetésre kijött, de szép lassan elmaradt. párszor beszólt, ilyeneket, hogy: miért megyek minden nap a temetőbe, stb....... a nyáron volt egy nagy műtétem, és nem jött át, pedig nagyon vártam. majd mikor véletlen találkoztunk, megkérdezte, hogy haragszom-e, hogy nem jött? mondtam neki, ahogy érzed. de közbe egyszer én felhívtam, hogy kicsit átmennék, szeretnék beszélgetni. azt mondta, hogy halasszuk el, mert fáradt. azóta nem hívom, én nem fogom ráerőltetni magamat.az, hogy ebben az esetben kerülnek az emberek, téged, vagy engem, vagy bárkit, szerintem ez az ő butaságuk. mert mondhatják nekem, hogy ez azért van, mert nem tudnak mit mondani, nem tudják hogy viselkedjenek, ezzel jobban megbántanak, mintha nem mondanának semmit.
2010. jan. 6. 16:37

Szia!

Első sorban részvétem anyukád miatt.

Én is nem olyan régen jöttem rá,hogy nincsenek barátiam,amikor beteg lettem!Senki nem keresett,persze amikor bulizni kellett menni vagy egy jó kis beszélgetésre vágytak,akkor mind1ik megtalált.De elfogadtam,beletörődtem.Hiányoznak nagyon,de már eldöntöttem magamba,hogy aki engem nem keres,azt én se fogom hívogatni.Így csak barátomra és a családomra számíthatok+1,2 jó ismerősre,de még őket nem nevezném barátnak.Biztos Te is találsz más bnőket,csak nyitott szemmel kell járni.:)

2010. jan. 6. 16:35

Szia Adelinda!

Fogadd részvétem! Én is elveszítettem 16 évesen az édesanyámat. Én úgy érzem lehet nem is fordultak el Tőled a barátaid, csak nem tudják kezelni magát a helyzetet. Mindenki más. Én nem szerettem, ha őszinte részvétet kívántak, hiszen őszintén nem tudja átérezni, csak elképzelni egy kivülálló, milyen az ha elveszítjük a szeretteinket, főleg az édesanyánkat. Bennem ha

az elveszített személyről beszéltek a sebeimet tépték fel. Másik: Az embernek szerintem annyi igazi barátja nem lehet amennyit leírtál, inkább haver rossz szóval leírva, de aki a lelked is ismeri és a Te bizalmadat viszinozza az legtöbbször csak egy ember. Sokan félnek attól,hogy ragaszkodnál hozzájuk, esetleg zavarban vannak ha vidámabbak felszabadultak szeretnének lenni, hogy rádvaló tekintettel ők is magukba kellenne,hogy roskadjanak. Most biztos mindent nehezebben dolgozól fel, sokkal érzékenyebben érint minden. Várj egy kicsit, hagyd alakuljanak maguktól a dolgok. Ne keresd őket, ha ők nem keresnek. Biztos találsz majd magadnak igazi barátot, ha nem akkor se bánkódj. Légy erős! Minden jót kívánok Neked! Enissa

2010. jan. 6. 16:32
Az élet már ilyen. Nem rég veszítettem el a férjemet. Több évig volt súlyos beteg. Betegségében, több évtizedig tartó barátságokat veszítettem el. Akikről azt hittem, szeretnek minket, mindenben számíthatok a segítségükre, soha meg sem látogatták. Telt az idő, a régi kapcsolatok szinte teljesen megszűntek. De , egy idő után a sors összehozott új ismerősökkel. Akiket korábban csak futólag ismertem, felajánlották segítségüket, megkeresnek a bajban is. Úgy érzem, már van akire számíthatok. Hidd el, idővel kialakul az életed. Kívánom, minél előbb találj igaz barátokat. Szeretettel üdvözöllek. R.
2010. jan. 6. 16:31

Nincs nálam a bölcsek köve, de feltűnt, hogy amikor a nagy barátságokról írtál csak bulit, sulit, vagányságot, dumcsikat említettél.

Csak egy kérdés, amire próbálj őszíntén válaszolni. Volt olyan eset, amikor te álltál teljes mellszélességgel valaki mellett a bajban hetekig-hónapokig, amíg ki nem lábalt belőle?

A környezetemben azt tapasztaltam, hogy azok sírnak, hogy magukra maradtak, akik sosem törődtek igazán másokkal csak felszínes buli kapcsolatokat tartottak fennt. Azok, akik áldozatot hoztak a barátaikért, családtagjaikért mindig visszakapják a segítséget, ha szükségük van rá.

2010. jan. 6. 16:30

adelinda!

Őszinte részvétem az anyukád miatt. Már láttam ilyet az életben, hogy nagyon jó barátnők voltak, de meghalt valamelyiküknek az apukája és teljesen eltávolodtak egymástól. Nem tudják kezelni, sajnos. Ilyenkor pedig nagyon az ember mellett kéne állni

:-(

És ez a barátnős nyitós témát pedig én is sajnos tapasztalom:( Belefáradtam abba, hogy én nyissak állandóan. Várni, meg várhatok örökre, hogy ők keressenek.

Inkább legyen kevés, de igaz barátom, mint sok, akik nem állnak mellettem.

8. 8696017fc8 (válaszként erre: 7. - Pné Veronika)
2010. jan. 6. 16:29
azert ezt nem mondanam.bar en is hasonlo cipoben jarok.regi barataim egyreszerol mar nem is tudok.egy baratnom van a multbol akivel nagyon ritkan beszelek netten vagy telefonon.de ilyen az elet.mindenkinek van csaladja ,mas barati korre akikel konnyebb a kapcsolatot tartani.en is baratok nelkul maradtam es mar csak a nettees barataim van.
2010. jan. 6. 16:23
Szia. Nem ismerjük egymást, de együtt érzek veled a gyászban. Nagyon sokszor gondolkoztam már el én is azon, hogy hová lettek az állítólagos barátaim, míg végül rá kellett jönnöm, hogy csak látszatbarátok voltak. Amikor más-más területen folytattuk a tanulmányainkat, vagy máshol kezdtünk dolgozni, már el-elmaradtak és terhesnek érezték a "kapcsolatunkat". Akkor vált világossá, hogy csak "ha nincs ló, jó a szamár is" alapon voltak velem. :-(
2010. jan. 6. 16:18
ilyenkor az ember meg ha veszitett is valakit mar el nehezen kapja a szavakat.de a baratsag nem szavakbol all.na persze a tettekhez elleg kozel kell lenni egymashoz ha messze lakik a barat mar nem sok lehetosege van
2010. jan. 6. 16:12

Végtelen szomorú a történeted:( Az én anyukám is meghalt.Megértelek.

Az emberek akik nem élték át a mély gyászt egyszerűen nem tucnak mit kezdeni a helyzettel.Nem tudják,hogy mi a legjobb viselkedés.

Nem fordultak el barátnőid csak tehetetlenek.

Fogadd el ne haragudj rájuk.

2010. jan. 6. 16:09
Reszvetem Anyukad miatt... azt hiszem tenyleg igaz az a sablonos szoveg, hogy bajban derul ki hogy ki az igazi baratod.. sajnalom igazabol azt , hogy az idodet "vesztegetted" a "barataidra". Es szerintem itt talalsz majd par kedves embert,aki szol egy ket jo szot Hozzad! :-)
2010. jan. 6. 16:09

Szia

nekem nincs egy barátnőm se , úgyhogy ilyen gondom sincs...

2010. jan. 6. 16:08

Szia!Nem olvastam még végig a cikkedet,de elfogom.

Tudod az édesanyám,balesetéig én azt hittem,hogy rengeteg barátom,van akikre mindig számithatók(addig nem volt rá szükség)de sajnos nagyon gyorsan egyre kevesebben lettek.anyút 5 évig ápoltam a balesett után,a temetésére,volt olyan,"barátom"aki el se jött.

Rá egy évre halt meg az édesanya neki is,nem tudtam megtenni,hogy nem megyek el.....

2010. jan. 6. 16:03
Általános iskolában én voltam az egyik legvagányabb csajszi. Főiskolán már voltak nálam csinosabb, belevalóbb lányok is, és ez lecsökkentette az önbizalmamat. Meghúzódtam az egyik sarokban, csak néhány bizalmas barátnőm volt. A főiskolán egy olyan csoportba kerültem, akikre mindig szívesen emlékszem, de itt sem tartoztam a hangadók közé, zárkózott lettem. De ettől még voltak barátaim, akikre számíthattam, legalább is azt hittem. Az önbizalmam évről évre csökkent és történt valami, amitől még inkább a gödörbe estem: meghalt az édesanyám.

Ugrás a teljes írásra: Bajban derült ki, hogy nincsenek igazi barátaim
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook