Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Babos káposzta recept

Babos káposzta recept

A Babos káposzta hozzávalói:
1 kg savanyú káposzta (szálas)
vöröshagyma
fél kg bab (vagy dobozos fehérbab)
30 dkg füstölt hús (csülök)
30 dkg tarja vagy lapocka

babérlevél, bors
sürített paradicsom
tejföl

A rántáshoz:
liszt
étolaj
őrölt pirospaprika


Babos káposzta

A Babos káposzta elkészítési módja:
A beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, és félretesszük.
Zsiradékon megpirítunk 1 fej hagymát, majd rádobjuk a káposztát, és kb. 5 percig sütjük. Pirospaprikával összekeverjük, és felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje
Beletesszük a fűszereket: kb. bors, pár babérlevél és a füstölt hús, só kevés, kóstoljuk meg, egyáltalán kell-e bele.
Kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Az elfőtt levet a bab főzőlevéből pótoljuk. A babot és a megfőtt káposztát összeborítjuk annyi lével, hogy kicsit ellepje.
A lisztből rántást készítünk, kis csípős paprikát, és sürített paradicsomot teszünk bele, majd a rántást hozzákeverjük a forrásban lévő káposztával. Ha a káposzta leve enyhén besűrűsödött, felforraljuk.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 15. 09:22
A babos káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook