Babaváró hitel (beszélgetős fórum)
Nem neked szántam volna hanem a fórumnyitónak mivel ő ezt írta "Fél éve vettük fel a babavárót, még nincs gyerek, nem tudom így mennyi az a kamattámogatás amit vissza kellene fizet"
Lehet félrenyomtam a választ,de te is tudhatnál olvasni hiszen feltételezem ti nem fél éve vagytok házasok ha igen akkor merő véletlen :) ;)
Kicsit olvass már légyszíves alaposabban jó? :-)
Egy szóval sem írtam, hogy mi el akarnánk válni. Javasolta itt valaki kiskapunak, eszünkben sincs!!!!
Pont, hogy én írtam le, hogy a bank nem ver át senkit, minden világosan le van írva, buktatókkal együtt, mi pontosan tudjuk mik a buktatói és ezzel együtt vállaltuk, hogyha nem jön össze a baba akkor tudjuk fizetni a kamatkedvezményt is és a megemelt törlesztőt is.
Szóval alaposabban olvasd el ki mit írt.
Most nagyon gonosz leszek
De pont ezért kellene átgondolni kivel mit csinálunk
Pénz ( főleg hitel) miatt egyébként is csúnya házasodni. Fél éve vagytok házasok de váltok...
Sajnos vállaljátok a következményeket erre előbb kellett volna gondolni.
Hány évesek vagytok?
Egy kiskapu: ha vmiért nem születik meg a baba, váljatok el 4 éven belül.. majd házasodjatok újra össze. Új házasságnak minősül, újra indul az 5 év.
Igen, ez így van. Ha az új férj aláírja a szerződést, beugrik a régi helyére magyarán és megszületik a gyermek.
De most komolyan.. ha már nincs meg a pénz, mert az exférj és a nő elköltötte, akkor ki az a hüly@e férfi, aki adóstárs lesz egy 10 milliós hitelben 20 évre? 😂😂😂
Szerződésetekben mi áll erre vonatkozóan? Ugye megvan a szerződés?
Csak azért mert a xy banknál a válásra vonatkozó részben az áll ha elváltok és mással házasodtok össze akkor marad kamatmentes amennyiben születik gyerek. Ezért lenne jó elolvasni.
Egyáltalán nem gondolnám, hogy palira veszik... mert felelősségteljes emberek ezt is mérlegelik hogy mi van ha nem jön össze a hitel... tudják-e majd fizetni a 76ezres törlesztőt a 46 helyett...
Mi nem tudjuk pl lehet-e gyerekünk de még van rá majd 4 évünk, hogy teljesítsük ezt a kitételt. Amikor felvettük mérlegeltük, hogyha nem sikerül akkor kitudjuk-e perkálni a több mint 2 misi kamatkedvezményt és utána tudjuk-e fizetni tovább 76ezresével. Mivel albérletre majd 80ezret fizettünk havonta ami más embernek a zsebébe ment így mindenképpen jobban jártunk ezzel. remélhetőleg nem lesz gond, ha mégis akkor pedig tudjuk fizetni a 76-ot is és a 2 milliót is. Ez van... kockázattal jár, mérlegelni kell kinek hogy éri meg. Aki mégis koppan az nem gondolta át alaposan szerintem. Egyébként ha utána akár a 7. évben mégis összejön a baba akkor visszaáll a régi törlesztésre, persze a kamatkedvezményért kifizetett 2 misi nem jár vissza de erről is tájékoztattak.
Mi még mindig jobban jártunk így mint a lakáshitellel mert lakáshitellel a kezdetekből fogva 70 körüli összeget kellett volna fizetnünk 20 éven át...