Bababorzalom - Avagy minden, amit a babákról nem akarsz tudni (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Bababorzalom - Avagy minden, amit a babákról nem akarsz tudni
3 gyerekem van. Négyéves, kétéves, négyhetes. Van férjem, kutyám, macskám, 120 m2-es házam, kertem. Segítségem az nincs, a férjem estig dolgozik, a szüleim még aktívak, anyósom messze. Gyakorlatilag mindent egyedül csinálok. De ha csak egyszer is úgy érezném magam, mint itt a cikkíró, esküszöm, felkötném magam.
Nekem minden nap van időm olvasni, netezni, minden nap főzök, gyakran sütök, esténként összebújunk, filmet nézünk a férjemmel, társasjátékozunk, mikor mihez van kedvünk.
Holnap már visszaülhetek a lovamra is (eddig a család eltiltott, de holnap lesz négy hete, hogy szültem, most már nem kapnak infarktust a dologtól :D). Összejárunk a - szintén gyerekeket nevelő - barátainkkal. Minden belefér 3 gyerek mellett.
Bocsánat, de akinek egy gyerek mellett sem megy, az durva. Én nem azt mondom, hogy nem anyának való, hanem azt, hogy életrevalóságból elégtelen.
Nem tudom, más hogy van vele, nekem szanatórium a gyereknevelés, hiszen itthon vagyok, magam osztom a dolgaimat, nem dirigál főnök... Amikor meg még csak egy gyerekem volt, nem győztem lábat lógatni, annyira ráértem.
Nekem ez a cikk több, mint szánalmas, bocsánat...
Úristen,most tényleg megjelent az én sógornőm momentum?:DDDDDDDDDDD Szóval innen fáj neked a dolog..
Nem értem egyébként miért van kapcsolati viszonyban a nehezem kezelem a helyzetet a babával,és a sose dolgozott ..címú dolog??Miért egyértelmű nektek,hogy ha valaki nem tudja egyből kezelni a babát,akkor léhűtő naplopó volt előtte??Erre igazán kíváncsi vagyok!!!
Nem véletlenül családi sztereotipia/sógornői féltékenység?:D/
Elhiszem, mert már a 2,5 évesem is tud olyat csinálni, amitől égnek áll a hajam.
na de egy pár hónapos gyerek mit csinál akaratlagosan?mármint amivel direkt kiborítja az anyját?
Tökéletesen igazad van.
És egy kamasz mennyire ki tud akasztani....
Én nem érzem ettől szarul magam.17 éves korom óta dolgozom,mellette tanultam,így van sejtelmem a fárasztó munkáról.Ettől még alkalom adtán kiborulhatok.Még nem történt meg,mint írtam...
Na de te most mit fontoskodsz itt nekem?Írtam én neked valamit?
Pont nem az a trendi, hanem az ellekezője.
Az az ufó aki nem hisztizik és nyafog a gyerekei miatt, rendet tart, főz és nem ül órákat naponta 3szor a játszótéren és nem viszi ezeregy fejlesztő foglalkozásra már 3 hónaposan a gyerekét. Csak vissza kell olvasni az elmúlt pár év cikkeit, fórumjait.
Én azt nem értem, hogy mi lesz kásőbb?
Egy pár hónapos gyerek hogy tud ennyire kiakasztani?
Mi lesz 2,5 évesen, amikor a földön fetreng, a fejét a földbe veri és úgy hisztizik azért, mert mondjuk őőő leveszem a zoknit a lábáról?
Édes Istenem, komolyan az volt a szép kor, amikor a gyerekemet ha leraktam, akkor ott is maradt, ahol hagytam:-))
Akkor forgassuk csak meg!!
Nem lázadhatok,mert minek??te támadhatsz mert hivatásos nevelőszülő vagy?!
Nem mondta senki ,hogy nyiss fórumot a nyomorodról ,ha annak éled meg a hétköznapjaidat,de nem tiltotta meg senki,hogy nyiss ,ha úgy érzed a lelkednek szüksége van megtámasztásra, lehet jót tenne.
És ha azt gondolod,hogy fölötte állsz ,és ítélkezhetsz egy ismeretlen egygyermekes anyuka kérdésein,és érzelmein a sokgyermekes tapasztalatod okán,gondolkozz el,mert baromira nincs igazad!!! Nem azonos kategória vagytok,és ezt te is tudod,ha magadba nézel ,és visszaolvasol!!
Ő ilyen ember.Te meg ilyen.Földön fekvő emberbe nem rúgunk...
Jó kis vaskalapos mami vagy.De téged már így szeretnek a gyermekeid.A cikk íróját is hidd el, szereti az ő kicsije,még ha szerinted nyomorult is.Minden ember gyarló.Te is
LÁzadozz csak ,de minek! Nem vagyok forever mami vannak kamaszodó gyerekeim is és szinte minden második évben újszülöttem és néha én is kiakadok ,de nem írok fórumot avilágnak hogy erősítsenek a nyomoromban!
Ja igen és olyan nők újszülöttjeit nevelem akik nem érezték kutya kötelességüknek hogy felneveljék a gyereküket!
"Rengeteget gondolkoztam, hogy megírjam-e ezt a cikket. Hogy miért? Az olyanok miatt, aki majd kommentelik, hogy én egy szörnyű anya vagyok, és meg sem érdemlem a babám, vagy hasonlók. Nem lesz ilyen ember? Ááá, dehogynem."
Szerinted???Az én olvasatomban nem helyretérítő pofonra vár:DD De te tudod....
Szerintem támogatást remél...de már tudja ,hogy pofonokat kap...ez van..és sajna igaza is van!!
És nem,nem azért írta hogy mindenki dicsérgesse ,hanem azért,hogy megerősítsék,nem elcseszett anya...szerintem persze:D
Na ez már jobb:DDD Az én mammmám is hirtelenke -lenke volt van és lesz,de imádom:DDD
A konyhapultról meg...na erre lennék kíváncsi,mert én elég kajakos vagyok,de basszus a konyhapultot...hogy a jóistenbe?!:DDDDDDDD
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- Mi az, amit még mindenképpen meg akarsz tenni mielőtt meghalsz?
- Kedves emlékek történetek, szerelemről, babákról az életről.Meséld el.
- 2010. márciusában született babákról