Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Sziasztok!
Tegnap 40+6 napra megszületett Erik, akire annyit vártunk. Egy igazi csoda.
Sajnos császár lett a vége. Nehéz, fáj, de a lényeg, hogy ő jól van 💙
Szerintem nem csináltak. Nincs a leleteim között és már 12 éve volt.
Hormonok, IR és pajzsmirigy volt már. Van egy enyhe IR-em, amire gyógyszert szedek és hasimotom, ami a terhesség előtt 45 volt, a 6. héten pedig 125. THS mindig normális volt. Azt olvastam, hogy ez nem jó, de az igazán baj 1000 felett van. Azért figyelek rá és és szedek vitaminokat.
És trombózis panelt nem csináltak anno, ha vérhigitót adtak? Az az eredmény elvileg nem változik.
Hormonpanelt érdemes még, miből kiderül akadályozza -e vmi a teherbeesést. 3-21.napi vérvétel., itt látszik pl, ha a progeszteron alacsony.
Még egy kérdésem van. Sokat olvasgattam arról, hogy milyen vizsgálatokat csinálnak ilyen esetekben és eszembe jutott, hogy anno, amikor terhes voltam egyéb komplikációk mellett a terhesség elején a 13. hétig és a végén 30. héttől is kaptam vérhígítót.
Szeretnék utánajárni magán úton ennek, hogy nincs-e ilyen gond. Azt néztem, hogy ezeket a vizsgálatokat csináltatom meg: D3, IR, Pajzsmirigy, Anti-TPO,
Thrombosis genetikai panel (Leiden, protrombin gén, PAI-1, MTHFR) és Cöliákia . Szerintetek ez már elég, hogy képet kapjak vagy kellene még valami?
A sima nőgyógyászom szigorúan 3 hónapot mondott, de én járok meddőségibe és hívtam az ottani dokit, aki szintén 2-3 hónapot mondott, de azt beszéltük meg hogy ha megjön először akkor megnéz középidőben. Én nagyon bízom benne, hogy akkor jó méretű nyálkahàrtyàt és ovulació közeli tüszőt lát. Ha nem is mondja hogy már lehet próbálkozni abban a hónapban ( ami a műtét után 2.) lesz, de zöld utat ad a következőre. Ha abban nem jön össze, akkor én márciusbam szeretnék inszeminációra menni.
Amúgy több, mint egy éve próbálkozunk és szeptemberben vokt egy sikertelen inszem és a következő hónapban lettem spontán terhes. 38 leszek, így nem szeretnék sokat várni.
Igen én is ezért vártam, hogy így, vagy úgy, de valami legyen...most hormonpótlós hónap kezdődik és a dokibácsi sok bíztató dolgot mondott ezzel kapcsolatban, úgyhogy hátha beválik, bízom benne.
Neked mennyi kihagyást ajánlottak az újabb próbálkozásig?
Köszönöm.
Néha azt szoktam érezni én is, higy akkor már jöjjön meg gyorsan és induljon az új hónap, új reménnyel. Nekem ez energiát szokott adni.
Köszönöm! Úgy tűnik meg fog jönni, de már ez is megnyugtató.
En facebookon láttam egy babás csoportban, hogy van akinek két napig is pozitív az LH teszt. Szerintem a vérezgetés normális, de nem szeretnék butaságot mondani. Műtét után enyhe vérzés nekem is volt pár hétig, de aztán napra pontosan megjött, és 4 hetes kontrollon már mindent rendben talált a doki.
Paszuly: sajnálom. Drukkolok, hogy mielőbb sikerüljön!
Képzeljétek, csináltam lh tesztet, ami tegnap és ma is pozitív lett. Gyorsan csináltam egy hcg-t is h nemhogy azt mutassa, de nem. Fura, hogy 2 nap is +, mert csak egy nap szokott. Amúgy ma vagyok 12 nappal a műtét után. Ami még furcsa, hogy harmadik napja lightosan, de van vérzés. Szerintetek ezek rendben vannak így?
Még nem kezdtem el, ebben a hónapban kellett volna/kéne elkezdenem a ciklus 15. napján.Én is csodálkoztam, hogy csak egy 16 mm-es tüszőt látott, és mondta hogy minimum 18-20 mm-nek kellene lennie, így nem valószínű, hogy peteérést jelzett a pozitív LH teszt...Nálunk az egyik legjobb orvosnak mondják, így én el is hittem neki, ki is váltottam a duphastont, hogy azzal majd jobb esélyekkel indulunk az új hónapban, mert peogeszteronhiányt állapított meg és a magzatelhalás is arra utalt azt mondta..
Ezért is félek most kicsit, mert ha meg mégis baba lenne, akkor mielőbb meg kell állapítani, 3-4 nap késés után már jó lenne azt mondta, mert akkor segíteni kell a megtapadást és a 12. hétig folyamatosan szedni a hormonpótlást, de a tesztek meg negatívak. Bocsi kicsit hosszúra sikerült...
Én úgy tudom, hogy a + Lh utáni 24-48 órában reped meg. Nem lehet, hogy így múlt hét szombaton volt ovuláció? Én így számolnám. Drukkolok!
Ha már Lh teszt, nekem az lenne a kérdésem, hogy ma vagyok 10 nappal a műtét után és úgy érzem, hogy működnek a hormonok és lassan peteérésem lesz. De ha most csinálok Lh tesztet akkor még az a hcg-t fogja mutatni. Kétlem, hogy ennyi idő alatt kiürült volna. Van valakinek tapasztalata?